Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 755
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 830
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389179.0

Внимание! Опасно!
Това мнение е абсолютно некомпетентно и ОПАСНО!
При всички майки с (+) Австралийски антиген (ХепБ) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ДЕЦАТА ДО 12 ЧАСА СЛЕД РАЖДАНЕТО СЕ ПРАВИ  Хеп Б ваксината + (ВНИМАНИЕ!!!)- HBIG (Хеп Б имуноглобулин)!

Това е световна практика за профилактика на разпространение на Хеп Б.
Обясненията на колежката относно Австралийският антиген:
"...Само при активност на вируса се очаква да има известен риск за плода и бебето и тогава се прави ваксината още в първите 6-12 ч от раждането."
са крайно некомпетентни и показват основно непознаване серологията на Хеп Б като заболяване.
Кое е некомпетентното?

*Наличието на (+) Австралийски антиген над 6м за какво говори Г-жо Слънчева? За "липса на активност"?
*става въпрос за ОГРОМЕН риск. А не за "известен риск". Деца заразени като бебета с Хеп Б имат огромна склонност към хронично носителство и цироза на черният дроб докъм 10 год възраст с особено висока честота.
*наличието на Астралийски антиген при майка родилка е абсолютно показание за правене на ваксината срещу Хеп Б в първите 12 часа от раждането. Това Е И показание за допълнително приложение на Хеп Б имуноглобулин (HBIG). Само един  случай е изключение от това правило (тоест, ДА НЕ СЕ прави И имуноглобулина в добавка)->> (+) Австралийски антиген+присъствие на анти-HBe).
*Във всички останали случаи, когато не разполагаме с резултат  анти-HBe, а имаме само (+) Австралийски антиген, пак задължително се прави и ваксината И HBIG!!!!!!!

Индивиди носители на Австралийски антиген над 6 месеца се считат за носители на Хеп Б.

*Всички случаи на носителство на Австралийски антиген от майката са показание за хеп Б ваксината до 12 часа след раждането. ВСИЧКИ-БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, БЕЗ РАЗЛИКА!
*Всички случаи на позитивен Австралийски антиген при майка-родилка, са показание И за допълнително приложение на HBIG. Единственото изключение от това да не се прави HBIG в този случай е присъствие на анти-HBe ( тоест присъствие на анти-HBe и (+) Австралийски антиген). Ако статуса на анти-HBe е неизвестен се прави задължително и HBIG. Задължително!

HBIG е скъп продукт-флакон струва около 400Е.
Настоявайте да спазват протоколите за профилактика на Хеп Б при новородените!
Настоявайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ПОГОЛОВНО да изследват всички бременни за Австралийски антиген, посявки за вагинален Стрептокок, както и пълен панел за ТОРЧ група инфекции.

За Бога, как е възможно всичко това?

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 12:43 от Birdie

# 1 831
  • Варна
Няма такъв "максимално допустим". Просто попълвате липсващите Ви дози.
Ако те са повече от една (липсващите) спазвате минималното разстояние между тях.
Честа и груба грешка,която правят в Бг е да рестартират ваксинации при минал голям период от време.
За никоя от рутинните детски ваксинации, колкото и време да е минало от последната доза НЕ СЕ рестартират отново дозите. Просто попълвате липсващите Ви дози!

НЕ се рестартират дози, както това имат навик да правят в Бг.

Да, благодаря за отговора!
Попитах, защото педиатърка ми каза, че третия прием на ваксината п/в ХепБ трябва задължително да се направи на 6-7 месеца (при втора доза сложена на 1месец) и че такъв голям интервал м/у втората и третата доза води до опорочаване на ваксинацията. Съответно трябва след няколко месеца да се направи изследване за концентрацията на антитела в кръвта и ако са под определена граница трябва да се сложи още една доза от ваксината.
Какво мислите? Има ли някаква истина в това изказване?

# 1 832
Никаква.
Нищо от казаното не е вярно.
Тестуването за антитела  след приключване на имунизацията срещу Хеп Б  днес e изоставена практика, и не се препоръчва.

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 15:42 от Birdie

# 1 833
  • Варна
Още веднъж ви благодаря за отговора! Сега съм по-спокойна.
Последен въпрос ако може - малкият (на 10мес.) няма ясно изразен белег от БЦЖ ваксинацията в родилния дом. Вижда се само малка червена точица и то ако я потърсиш, иначе не се забелязва. Трябва ли да правим Манту или не е необходимо? Дъщеря ми, която е на 3г.9м. също няма белег на лявото рамо. На въпроса към педиатърката ми беше отговорено "Не се притеснявай, на 7 години им правят реимунизация". А до тогова какво правим, ако няма имунитет?

# 1 834
Наличието или отсъствието на белег не е критерий за резултатността на една БЦЖ ваксинация.
Манту не е, и не може да бъде, критерий за резултатността на предшестваща БЦЖ имунизация-правенето му с тази цел е израз на незнание.
Правенето на повече от една доза БЦЖ е безумно.
Само една документирана, поставена доза БЦЖ е достатъчно.

Няма начин да се докаже, потвърди, обективизира, резултата на БЦЖ ваксинацията. Освен косвено-като защита.

# 1 835
  • вкъщи
има нужда да добавят нови ваксини -както на запад

# 1 836
Не само. Те имат вече нужните ваксини с малки изключения.
Има нужда да променят радикално знанията си по въпросите на ваксинациите, да усвоят съвременни подходи и практики.
Да преведат и препишат буквално "The Pink Book of Immunization" и да го превърнат в Библия.
Да възприемат една Съвременна Европейска ваксинационна програма и да я прилагат.

Не да говорят и пишат глупости, да се правят на "бодри и недоволни" или да си играят на местен патриотизъм.

За справка-Г-жа Слънчева е в "комисия" за утвърждаване на съвременни ваксинационни практики.
Но това,което пише и съветва по въпросите на ваксинациите е несъвместимо с понятието "съвременен подход".
Аз предлагам просто да посетят немският Институт "Р.Кох" и директно да преведат Немската ваксинационна програма на Бг почва. Бързо, без "умуване", без да се правят на "знаещи". Каквито сами показват че в тази тема -не са.
Защо децата ни да страдат от техните комплекси и незнание?

# 1 837
добре де, аз едно се питам -
След като Д-р Слънчева е в комисия за утвърждаване на ваксинационните програми в БГ, логично е да посещава конгреси, семинари и симпозиуми поне в Европа. И сигурно си посещава... Но си мисля, на тези мероприятия нали все пак достатъчно се разисква имунизационната политика, заедно със всички предимства, цели и последствия. Е, как тя не ги разбра?

# 1 838
Не знам. Не мога да Ви отговоря.
Вижте само какво пишат там... как така няма да ваксинират задължително с Хеп Б всички деца, родени от майки с (+) Австралийски антиген?
"Ние ги ваксинираме в родилният дом с Хеп Б ваксината".

Абе хора, става въпрос да ги ваксинирате в първите 6-12 часа, а не на 3 ден.
Става също въпрос да престанете с тези 5-6 вакцинации с БЦЖ и да правите тези Манту-та като бесни.
За справка:

*в повечето страни от ЕС БЦЖ е забранена за използване.
*страните, преценили че имат нужда от БЦЖ правят САМО ЕДНА доза. И не правят Манту с цел да видят резултатна ли е ваксината, или не. Защото това е глупаво.

Каква е тази нова мода да правят поголовно Пневмо23 на малки деца (която Пневмо 23 под 2-3 години изобщо не работи) пък да не правят Превенар поголовно.
Скоро ще излезе "Синфлорикс" (10 валентен аналог на "Превенар"), те още Превенар не правят. Синфлорикс кога ще правят? След още 10 години? Трябвали им 40 млн лева за Превенар... За година. Лъжа- 1 доза е 75Е. 40 млн лева са 20 млн евро ->>> 263.175 дози Превенар->> 87.000 деца годишно ваксинирани с три дози. Раждат ли се 87.000 деца годишно в Бг? не знам... . А и да се раждат за какво друго да харчат пари, освен за децата? А Превенар е най-скъпата ваксина от детският календар.

Акт-Хиб не правят. Щели... от кога Господа? от 2010.  Слънчева, Акт-Хиб се прави от 1985. Спаси милиони деца. В Бг хиляди деца измряха за това време от Хемофилус менингит. Колко още години Ви трябват?

Хеп А не правят-преди 2 години в Пловдивско имаше страшна епидемия. Кога ще сложите Хеп А в програмата? "не знаем"... мислим.
Полио-5-6-7 дози. Слънчева, в ЕС се правят максимум 4 (до 4-6г възраст). В САЩ-3. За какво Ви са тези безумно на брой дози полио?

Колко още въпроси... .
Каквото се опитат да правят-грешно го правят.
Каквото помислят че трябва да правят-никога правилно не го правят.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 17:40 от Birdie

# 1 839
Birdie, аз имам няколко въпроса (по принцип съм против ваксинирането), но заради мъжа ми реших да попитам.
Дъщеря ми в момента е на 1г и 8месеца, има единствено 2приема хепатит В и никакви други ваксини.
Съпругът ми настоява да ваксинираме, аз отказвам.

Въпросът ми се състои в това:
Ако все пак решим да поставим ваксини, има ли смисъл да поставим всички, както са по имунизационен календар, или някой могат да се избегнат, тъй като тя вече е на 2г близо.
(знам за отговора, че трябва всичко и т.н., но ако може малко да се абстрахираш от това колко са важни ваксините и да ми отговориш честно и откровенно). ))
Категорична съм, че няма да слагам ваксина против дифтерит, тетанус, коклюш (за мен вече е безсмислена).

# 1 840
Трябва да се направи програма, съобразена с актуалната възраст на детето.
Третата доза Хеп Б трябва незабавно да поставите, ако е минал минималният срок от последната доза.

Най-важните:

*ДТаК+Полио
*Хеп А
*Менингит тип С
*Хиб ваксината
*Превенар

Ако изберете "Пентаксим"-поставяте ДТаК+Полио+Хиб заедно в една инжекция. Как ще е "безсмислена" ДТаК за дете на 20 месеца?  за Бога? или искате да се поразходите из Бг Детски градини да видите колко коклюш има... .
Ваксинирайте си детето-не правете глупости.
Не правете Вие избор вместо детето-то има право на защита. Вашето мнение все пак касае лично Вас.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 17:43 от Birdie

# 1 841
Birdie, когато детето ми стане на 18г и може да прави своят избор, то ще си го направи. До тогава грижа за него поемам аз, и аз съм човекът, който решава кое е добро за него.
И имам един въпрос, след като се ваксинира за дифтерия, тетанус, коклюш, тогава какво дири коклюш сред децата в детските градини? Нали са ваксинирани, защо се разболяват тогава? Това винаги ми е било много интересно, хем има ваксини....хем децата болни. По коя логика се разболяват по-точно?
Доколкото съм запозната също така с имунизационният календар на РБ, ваксина за хепатит А не се поставя.
Ваксина за менингит също не е задължителна, но се съдържа в Пентаксим.
Превенар също не е задължителна.

# 1 842
Неправилната употреба, неправилното съхраняване и приложение, прави ваксините неефективни.
Докато позволявате да ваксинират децата "в гръбчето"-ефективност на ваксините няма да има. Но ваксините за това не са виновни.
Затова и има коклюш. Който е ваксиниран правилно е с малък шанс да заболее.
Ваксинирайте си децата-не си играйте на "демокрация".
Изберете други начини за да воювате с държавата, със себе си, с проблемите около Вас. Ваксините не са подходящо поле.
Има други полета за това.

"До тогава грижа за него поемам аз, и аз съм човекът, който решава кое е добро за него. "
Вие се шегувате... такива неща само в Бг може да се чуят. Ние какво? не се ли грижим за децата? по-малко ли ни е грижа?
Хайде, да не влизаме в тези полета... .

Не е задължителна? не е. То и затова нещата са на този хал... .
Само Манту е. И го правят обилно. Заедно с полио дози и БЦЖ-колкото повече-толкова по-добре. Толкова им е логиката... .
Кой е виновен? ваксините? едва ли... .

# 1 843
Д-р Бърди,

Ще пътуваме с малкия в Югоизточна Азия и по-специално Индия. Може би престоя ни ще е дълъг. Вие какви ваксини бихте препоръчали? Досега са сложени Пентаксим - 3 дози, Превенар - 2 дози, близките месеци ни предстои да се сложат съответно 4 и 3 дози. Имаме разбира се и Хеп. Б и БЦЖ.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 21:50 от Didka_M

# 1 844
Birdie, когато детето ми стане на 18г и може да прави своят избор, то ще си го направи. До тогава грижа за него поемам аз, и аз съм човекът, който решава кое е добро за него.
И имам един въпрос, след като се ваксинира за дифтерия, тетанус, коклюш, тогава какво дири коклюш сред децата в детските градини? Нали са ваксинирани, защо се разболяват тогава? Това винаги ми е било много интересно, хем има ваксини....хем децата болни. По коя логика се разболяват по-точно?
Доколкото съм запозната също така с имунизационният календар на РБ, ваксина за хепатит А не се поставя.
Ваксина за менингит също не е задължителна, но се съдържа в Пентаксим.
Превенар също не е задължителна.
отговориха ви коректно... аз не бих бил толкова мил... никога не сте виждали тетанус нали? 

Общи условия

Активация на акаунт