Не, не трае 1 месец.
Когато детето е с рана, има протокол как се действа в зависимост от броя предишни направени дози, както и в зависимост дълбочината и замърсяването на раната.
Останалите Ви изводи са наивни. Простете.
Ваксинирайте детето правилно-сметнете какво сте направили и какво Ви остава още.
Прощавам ви

Ще съм ви благодарна ако ми разкажете за този протокол. Трудно ми е да изчета в рамките на няколко седмици теми от няколко години.
Това което написах е според нашата педиатърка и за тетануса и за дифтерията. Колко дълъг е в действителност периода през който ваксината пази и при положение че имаме 3 ваксинации с Пентаксим за момента, ако се случи дълбока рана пак ли трябва да я водя за ваксина?
Относно ваксинацитя с Дифтеткок (в случая тя не ме касае, защото сме сложили пентаксим) пак докторката ни каза, че в упътването на ваксината пишело да се поставя в гръбчето. Бихте ли обяснили и обосновали (съжалявам ако се повтарям) защо не трябва да се поставя там. Ще се радвам наистина на обяснение, а не на отговор от рода "защото така трябва" какъвто често получавам тук, независимо от въпроса който съм задала.
Имам още един въпрос. Пентаксим поставихме на дъщеря ми в 6, 8 и 9,5 месеца, а третата ваксинация против хепатит Б, на 11 месеца. Трябва ли да изчакаме преди ваксинацията с Приорикс, за да може да си "почине" малко организма й от ваксини. Какви са вашите наблюдения върху тази ваксина. Тя ме притеснява най-много и обмислям дали да не я откажа. Разкажете ми моля за Паротит Морбили и Рубеола. Прочетох малко, но впечатлението с което останах е че усложненията след тези болести (шарките) не се различават особено от тези на варицелата например. Рубеолата и Паротита също се срещат в детските градини, независимо от ваксинацията. Какво е обяснението ви за това. Колко дълго трае имунитета от тази ваксина?
Поста ми стана доста объркан, съжалявам, и се надявам да ме разберете и отговорите.
Този "дифтеткок" си е техен Бг патент. Изобщо не знам откъде я купуваха тази ваксина, има ли достоверни данни че е резултатна и дали изобщо е безопасна. Освен това, те сами си я лицензираха за подкожно приложение. Добре, някои ваксини така или иначе се слагат подкожно. Но от много отдавна е ясно че има само едно място, където подкожно приложена ваксина е безопасна-в ръката горе странично. Всичко друго не работи.
Морбили и Рубеола е едно и също нещо. ММР ваксината е против Морбили Паротит Рубела (Немска шарка).
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles
"...Measles was historically called rubeola. In contrast, German measles is an unrelated condition caused by the rubella virus."
Морбили е опасно заболяване. Паротит може да доведе до стерилитет. Рубела е опасна, тъй като предаването и може да доведе до тежки деформации на плода (Конгенитален Рубела Синдром).