Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 754
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 860

Не, не трае 1 месец.
Когато детето е с рана, има протокол как се действа в зависимост от броя предишни направени дози, както и в зависимост дълбочината и замърсяването на раната.

Останалите Ви изводи са наивни. Простете.
Ваксинирайте детето правилно-сметнете какво сте направили и какво Ви остава още.

Прощавам ви  Simple Smile Това което се опитвам да направя е да получа колкото се може повече информация преди да вземам решения за детето си. Намирам се на кръстопът, слагам ваксините, защото така трябва, но вътрешно не съм уверена съвсем дали това е правилно. Нямам идея да влизам в спорове. Като всяка майка и аз искам най-доброто за детето си, и искам това ми решение да е обосновано на възможно най-много информация, и за и против.
Ще съм ви благодарна ако ми разкажете за този протокол. Трудно ми е да изчета в рамките на няколко седмици теми от няколко години.
Това което написах е според нашата педиатърка и за тетануса и за дифтерията. Колко дълъг е в действителност периода през който ваксината пази и при положение че имаме 3 ваксинации с Пентаксим за момента, ако се случи дълбока рана пак ли трябва да я водя за ваксина?
Относно ваксинацитя с Дифтеткок (в случая тя не ме касае, защото сме сложили пентаксим) пак докторката ни каза, че в упътването на ваксината пишело да се поставя в гръбчето. Бихте ли обяснили и обосновали (съжалявам ако се повтарям) защо не трябва да се поставя там. Ще се радвам наистина на обяснение, а не на отговор от рода "защото така трябва" какъвто често получавам тук, независимо от въпроса който съм задала.

Имам още един въпрос. Пентаксим поставихме на дъщеря ми в 6, 8 и 9,5 месеца, а третата ваксинация против хепатит Б, на 11 месеца. Трябва ли да изчакаме преди ваксинацията с Приорикс, за да може да си "почине" малко организма й от ваксини. Какви са вашите наблюдения върху тази ваксина. Тя ме притеснява най-много и обмислям дали да не я откажа. Разкажете ми моля за Паротит Морбили и Рубеола. Прочетох малко, но впечатлението с което останах е че усложненията след тези болести (шарките) не се различават особено от тези на варицелата например. Рубеолата и Паротита също се срещат в детските градини, независимо от ваксинацията. Какво е обяснението ви за това. Колко дълго трае имунитета от тази ваксина?
Поста ми стана доста объркан, съжалявам, и се надявам да ме разберете и отговорите.

Ако ми напишете подробно ваксините хронологично, броят дози и датата на раждане ще може да се състави програма какво още трябва да се направи.

Този "дифтеткок" си е техен Бг патент. Изобщо не знам откъде я купуваха тази ваксина, има ли достоверни данни че е резултатна и дали изобщо е безопасна. Освен това, те сами си я лицензираха за подкожно приложение. Добре, някои ваксини така или иначе се слагат подкожно. Но от много отдавна е ясно че има само едно място, където подкожно приложена ваксина е безопасна-в ръката горе странично. Всичко друго не работи.

Морбили и Рубеола е едно и също нещо. ММР ваксината е против Морбили Паротит Рубела (Немска шарка).
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles
"...Measles was historically called rubeola. In contrast, German measles is an unrelated condition caused by the rubella virus."

Морбили е опасно заболяване. Паротит може да доведе до стерилитет. Рубела е опасна, тъй като предаването и може да доведе до тежки деформации на плода (Конгенитален Рубела Синдром).

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 14:14 от Birdie

# 1 861
рубеола и морбили  http://en.wikipedia.org/wiki/Rubeola е едно и също и не се среща в детските градини и въобще в БГ. среща се в Индия и там ежегодно умират хора от нея. тетанус при ваксинирани и не ваксинирани пациенти протича много различно - лечението е много различно също. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%81 е една не лоша статия /предупреждавам че съдържа тежки кадри/. ако не е правена ваксинация срещу тетанус освен ваксината се прави и серумиране което е много тежка процедура, отделно се дава и антибиотик.
не е нужно детето да почива между ваксините, но може да оставите 7 - 14 дни между ММР и ПЕНТАКСИМ. паротит при деца ваксинирани след 2000г аз не съм виждал. отделно има един проблем в нашата схема за ваксинации в БГ... които може да компрометира ваксинациите... ама ние с Бърди като ги говорим тия неща никой не ни слуша....

пп. намерете си компетентен педиатър
tonev,

Аз лично въпреки че не го пише изрично, винаги оставям месец след живи атенюирани ваксини и не правя например след ММР нищо 1 месец.
Нито слагам ММР заедно с друга (в рамката на една визита), въпреки че пишат че може. В САЩ и Канада широко практикуват поставянето на 3-4 ваксини по време на една визита-аз това го намирам за малко, как да кажа деликатно, "варварско". Но имай пред вид че там ваксинират от флакон съдържащ 10-20-30 дози. Това в Европа е забранено, и ваксините се търгуват монодози в една опаковка. В Европа за да избягнат това, за което ти пиша (да правят 3-4 инжекции в един ден), правят комбинирани ваксини от типа на "Хексавак". Но аз нещо им нямам много доверие (неоправдано, признавам) и продължавам с Тетравак+Акт-Хиб като моносхема и Хеп Б която ВИНАГИ правя самостоятелно-и като ваксина, и в отделен ден. И по-малко странични ефекти имам, и по-добър контрол.

За 4-6г слагам първо ДТаК+Полио и после ММР, за да не ми се отлага схемата 1 месец.
За връзката ММР-БЦЖ-Манту е писано много. Изобщо намирам разлика 6 месеца между ММР, Манту-БЦЖ оправдано. Тези неща са малко изследвани, и е по-добре да няма импровизации.

# 1 862
Морбили и Рубеола е едно и също нещо. ММР ваксината е против Морбили Паротит Рубела (Немска шарка).

"...Measles was historically called rubeola. In contrast, German measles is an unrelated condition caused by the rubella virus."

Това значи ли, че срещу Рубеола /Rubeola (Measles) няма ваксина?

# 1 863
Мулти,
ваксината е Measles, Mumps, Rubella
демек Measles (Rubeolla), Mumps (Parotitis), Rubella (German Measles)

не само че има, ми са и 2  Joy

# 1 864
Извинявам се за въпроса тогава, явно българските имена са тотално объркани.  Embarassed

# 1 865
рубеола и морбили  http://en.wikipedia.org/wiki/Rubeola е едно и също и не се среща в детските градини и въобще в БГ.

Ето ви я - дойде...  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=66418

# 1 866
рубеола и морбили  http://en.wikipedia.org/wiki/Rubeola е едно и също и не се среща в детските градини и въобще в БГ.

Ето ви я - дойде...  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=66418

много благодаря!  пропуснал съм новината.   bouquet

просто поредното доказателство за тъжната БГ действителност....

# 1 867
Мулти,
ваксината е Measles, Mumps, Rubella
демек Measles (Rubeolla), Mumps (Parotitis), Rubella (German Measles)

не само че има, ми са и 2  Joy
Measles=Морбили=Рубеола

# 1 868
Извинявам се за въпроса тогава, явно българските имена са тотално объркани.  Embarassed
Не, не са.
Те десетилетия не могат да разберат че морбили=measles=rubeola.
Името rubeola е старото название на measles.
Ето Ви и Бг линк:
http://www.dgmarket.com/eproc/np-notice.do~3285158
"Measles-mumps-rubella vaccines  "
Морбили-паротит-Рубела (Немска шарка->> НЕ Е рубеола!!)

# 1 869
Цитат
От това следва ли,че и десетилетия са поставяли грешни диагнози?

# 1 870
Не, не са.

Ужас!  ooooh!

# 1 871
Цитат
Не, просто това,което са кръщавали рубеола си е морбили.

# 1 872
Цитат

А рубеллата как са я кръщавали през всичките тези години??

# 1 873
Цитат

А рубеллата как са я кръщавали през всичките тези години??
или варицела или алергия...  Sick

# 1 874
Рубелата не е "съществувала". Изобщо Инфекциозните болести в Бг се учеха по едно забележително написано, но много тънко зелено учебниче. Тогава, когато добър учебник не помирисваш и на 1000 км. За западни, говорим. Руски боклуци се предлагаха обилно. Но Синелников никога не може да стане нито Грант-Антамията, нито Собота, нито Нетер-Атлас. Колкото и да се почесват главите "На Изток".

Абе хора, трагедия е, не виждате ли.
Всичко е извратено, невярно, объркано-трябват ти години за да си оправиш знанията. Някои неща са проблемни за теб и много по-дълго.
Мислят че знаят, могат. Много малко имат наистина представа каква Педиатрия се работи в нормалните държави. И въпреки че някои излизат, виждат, като се върнат същите неща правят и говорят. Ето фамозната Г-жа Маринова...уж знае как се работи-пък все Фризопеп, та Фризопеп.

Ето Слънчева-добър вероятно неонатолог, уж чете, гледа, знае какво се работи... пък какви работи пише за основни неща.
Това е срамно за нас като Българи-срамно и за интелекта и образованието ни.
Вит К още не правят на всички новородени...бил "канцерогенен". Глупости.

Не е лично-трагедия е всичко това хора, трагедия.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 20:50 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт