Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 737
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 905
Това обаче не е повод за да заболеем от коклюш, например. Защото от коклюш се умира, от обострен АД-не.

Но каква е вероятността неваксинирано дете да заболее от коклюш - същата ли като да се обостри съществуващия АД? За който междувпрочем май няма ефективно лечение.. засега..

Колкото до алергиите, съгласна съм с вас. Но май и там механизмът не е много ясен..

# 1 906
Логиката Ви не е коректна. Вероятността да заболеете от коклюш може да не е толкова висока в страна с добро покритие, но изхода от вероятен коклюш е много по-важен от вероятността да заболеете. За това са и ваксините. От друга страна, оценката на вероятността е винаги неточно занимание. Не ваксинираме защото "вероятността" е малка или голяма-ваксинираме за да предпазим от потенциално летални заболявания.

Обострен АД се овладява лесно. Но да спасите едно дете от коклюш е трудна задача. И без последствия.
Цената на овладяването на един АД е 20-30 Е. Спасяването на едно дете с коклюш е стотици хиляди евро. Ваксината-30 Е. И това също е аспект-защо да не дадете тези пари за друго?

Това е логиката.

# 1 907
Цитат
Рубелата не е "съществувала". Изобщо Инфекциозните болести в Бг се учеха по едно забележително написано, но много тънко зелено учебниче. Тогава, когато добър учебник не помирисваш и на 1000 км. За западни, говорим. Руски боклуци се предлагаха обилно. Но Синелников никога не може да стане нито Грант-Антамията, нито Собота, нито Нетер-Атлас. Колкото и да се почесват главите "На Изток".

Абе хора, трагедия е, не виждате ли.
Всичко е извратено, невярно, объркано-трябват ти години за да си оправиш знанията. Някои неща са проблемни за теб и много по-дълго.
Мислят че знаят, могат. Много малко имат наистина представа каква Педиатрия се работи в нормалните държави

Много ценен постинг. bowuu

# 1 908
Логиката Ви не е коректна. Вероятността да заболеете от коклюш може да не е толкова висока в страна с добро покритие, но изхода от вероятен коклюш е много по-важен от вероятността да заболеете. За това са и ваксините. От друга страна, оценката на вероятността е винаги неточно занимание. Не ваксинираме защото "вероятността" е малка или голяма-ваксинираме за да предпазим от потенциално летални заболявания.

Обострен АД се овладява лесно. Но да спасите едно дете от коклюш е трудна задача. И без последствия.
Цената на овладяването на един АД е 20-30 Е. Спасяването на едно дете с коклюш е стотици хиляди евро. Ваксината-30 Е. И това също е аспект-защо да не дадете тези пари за друго?

Това е логиката.
Моята логика май не съвпада с вашата, ако едното дете е моето..

Коклюшната компонента създава много чести хронични проблеми при деца с недобър имунитет - има статичстически данни.
А както сам написахте за АД - "това е комплексен имунологичен механизъм (вероятно)"

# 1 909
Няма никакви "хронични" проблеми от коклюшната ваксина-имаше редица проблеми със старата коклюшна ваксина (макар че аз лично нямах никакви проблеми с нея). Няма такава тема просто.

"...чести хронични проблеми при деца с недобър имунитет"
Това не ми говори нещо. "Недобър"? как го измерихте?

Вашето дете е и мое дете-така се работи тук.
Това че, така може би не се работи на други места, не променя нещата.

От друга страна, тази логика е порочна- "моето" и "другото" и "твоето" са си наши деца. И мислим за всички тях еднакво. Това, че Вие мислите за своето "едно", не прави логиката Ви по-вярна, продуктивна, работеща. Нито дава предимство.

# 1 910
Д-р Бърди,

Благодаря ви за отговора.

За сега мисля да поставя Хеп. А ваксина и може би менингококова С. Въпросът ми е може ли да се използва следната последователност, тъй като заминаваме средата на Август

м. Май - хеп А, менинг С - първи прием
м. юни - ММR - първи прием
м. юли - Превенар - трета доза
м. август - Пенатксим - четвърта доза

Кога се прави реимунизация на хеп А и менингококовата ваксина?

# 1 911
Да, може.
Втората доза Хеп А се прави 6-12м след първата.
Може да направите Втора доза на противоменингококовата тип С в диапазона 24-28-30 месечна възраст.

# 1 912
http://bnt.bg/bg/news/view/7851/epidemija_ot_morbili_zaplashva_s … ztochna_bylgarija
Д-р Бърди,как ще коментирате случаите на морбили в Североизточна България?
Притеснена съм от евентуалното допълнително ваксиниране на децата.Не живея в Североизточна България.И как така изведнъж ваксините станаха неефективни,та да налага допълтителен прием?
Голямата ми дъщеря е родена през 1996година и през 2001 година има два извънредни приема на полио /тогава жива ваксина/ заради висок брой заболели деца от полиомелит.

# 1 913
Не мога да коментирам.
Те не дават никакви данни.

# 1 914
Това е лошото Sad.Уж взели някакви мерки,ама като и всичко останало в държавата,да не се окаже,че са му изпуснали края...........

# 1 915
А детето в крайна сметка от кой тип менингит умря? И тези ваксини всички видове менингит ли покриват?
От А, или Б, не съм сигурна, но мисля втория тип беше. А какво е МПР ? 
Аз не разбрах ваксините, които сте сложили премахват ли напълно риска от заразяване с всички видове менингит Embarassed
д-р Birdie , моля, кажете каква ваксина трябва да сложим според вас при положение, че досега сме слагали изцяло по линия на ЗК за да предотвратим максимално риска от заразяване с различните типове менингит ?

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 15:12 от Катюнгелчева

# 1 916
От разговора ми по телефона с педиатърката разбрах, че за менингит тип Б няма ваксина. Поправете ме, ако греша. Тя ще бие на Алекс Менинго А+C. И Преванар също. Но през месец, два.

# 1 917
Здравейте аз съм майка на 2-ву месечно бебе и ни предстои да ни ваксинират ДТК+полиомелит и искам да ви попитам какъв е % моето дете да даде реакции като ваксината която отпуска РИОКОЗ е жива в момента.Благодаря предварително за отговора

# 1 918
Цитат
Рубелата не е "съществувала".  Изобщо Инфекциозните болести в Бг се учеха по едно забележително написано, но много тънко зелено учебниче. Тогава, когато добър учебник не помирисваш и на 1000 км. За западни, говорим. Руски боклуци се предлагаха обилно. Но Синелников никога не може да стане нито Грант-Антамията, нито Собота, нито Нетер-Атлас. Колкото и да се почесват главите "На Изток".

Абе хора, трагедия е, не виждате ли.
Всичко е извратено, невярно, объркано-трябват ти години за да си оправиш знанията. Някои неща са проблемни за теб и много по-дълго.
Мислят че знаят, могат. Много малко имат наистина представа каква Педиатрия се работи в нормалните държави

Много ценен постинг. bowuu

За това в червеното не съм особено сигурна... Скромното ми мнение е, че рубеллата си съществува в България, но под името рубеола, а морбилито си го знаят като морбили... Ако по-долното мнение е вярно, това означава, че в България морбили си е имало и без случаите, за които тръбят последните дни... Факт е, че поставят диагноза "рубеола" от време на време, не е ясно до колко я разпознават...

Цитат
Те десетилетия не могат да разберат че морбили=measles=rubeola.
От това следва ли,че и десетилетия са поставяли грешни диагнози?
Не, просто това,което са кръщавали рубеола си е морбили.

# 1 919
То zатова е в кавички.Аz го раzбрах какво иска да каже.

Общи условия

Активация на акаунт