Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 538
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 070
http://www.riokoz-vt.com/naredba15imun.htm
ДТК  - Минималният срок от III -ият прием и първа реимунизация Е 12 МЕСЕЦА.
Полиомиелит  - От април 2008 г. това важи и за полиомиелита (преси това реимунизацията се правеше след 14- ия месец.

И Бърди знам какво говоря Grinning
Моля, не цитирайте ненадеждни източници.

stelt77
В листовката,която Вие сами дадохте, пише:

"...1 инжекция, приложена година след първичната имунизация, тоест, 16-18м възраст".
"Имунизация", а не 1 година след последната доза! Ако на 6 м сте поставили последната доза +12м =18м възраст. Но те Ви казват 16-18м възраст. С което ясно Ви показват какво значи фразата им.

Реимунизационните доза за тези две ваксини са:
Акт-Хиб 12-15 м възраст
ДТаК- 15-17 м възраст

За пореден път Ви казвам-не пишете за неща, от които не разбирате и които не работите.
Моля също, не цитирайте ХЕИ като "научен аргумент". Смешно е.

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 20:37 от Birdie

# 2 071
Здравейте!Синът ми е почти на 3 години и педиатърката ни препоръча Менинго А+С,Пневмо 23 и Авексим,но след преглед тук се разубеждавам,даже се плаша от тези ваксини.Досега му е слагано,HBVax,БЦЖ,Пентаксим,Приорикс.Вие какво ще ми препоръчате?
Пневмо 23 не е рутинна детска ваксина. Ползвайте и направете "Превенар".
Менинго А+С не е детска ваксина. Може да направите Нейс-Вак С вместо.
Може да поставите  Хеп А ваксината-препоръчвам Ви Епаксал или Хаврикс 720 IU.

# 2 072
  • на Север
Бърди ,никой тук не говори за "научни аргументи" по простата причина , че не сме учени.
Наредбата която  цитирах е тази по която се работи в Република Бълагария.
Аз точно това работя и когато направя ваксина в срок несъобразен с РИОКОЗ и техните наредби ме плашат с глоби.
Или сега ще спорим дали РИОКОЗ са се съобразили с "научните аргументи"? Grinning

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 21:06 от Fresh

# 2 073
  • на Север
Бърди а какво ще кажеш за Sinflorix?

# 2 074
Разбирам Ви, но това за 1 година е грешно. Те нямат НИКАКВИ данни за да го твърдят и поддържат това.
Защо?
Защото 1 година от последната доза излага детето на риск, тъй като времето между дозите е голямо.
Това са много проучвани неща, и затова е прието 6месеца като минимално време. Минималният срок цели да не се компрометира предишната доза и обезсмисли настоящата. Може да дадете и две години разлика, но за това време титъра антитела намалява така, че не е защитен, Или може да не стане защитен. Затова са приели 6м и сроковете 12-15 и 15-17м. Как "работи това"? щом са минали 6м всеки бърза да реваксинира и да привърши с дозите. 1 година отдалечава нещата освен това толкова, че може 1/2 деца да останат неваксинирани по най-различни причини, съвсем не свързани с ваксинациите.

Да, тук се търгува Синфлорикс вече.
Ще я ползваме, макар че аз ще поизчакам още 5-6 месеца.
Не правя нови ваксини бързо, по принцип.

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 21:50 от Birdie

# 2 075
stelt77

"...1 инжекция, приложена година след първичната имунизация, тоест, 16-18м възраст".
"Имунизация", а не 1 година след последната доза! Ако на 6 м сте поставили последната доза +12м =18м възраст. Но те Ви казват 16-18м възраст. С което ясно Ви показват какво значи фразата им.

Акт-Хиб 12-15 м възраст
ДТаК- 15-17 м възраст

За пореден път Ви казвам-не пишете за неща, от които не разбирате и които не работите.

Бърди, от 100 кладенеца вода ще донесеш, но няма да признаеш, че грешиш...   Laughing 

Хайде сега, обясни какво означава първична имунизация... Дали пък не означава след първите три дози!? Та след тях какво ще рече - след първата или след последната...   Laughing  Аз чета листовките, за разлика от теб... И цитирам съвсем точно и разбрано мисля... Хората са го написали - обикновено между 16- и 18 месечна възраст, но една година след първичната имунизация...

Разбирам Ви, но това за 1 година е грешно. Те нямат НИКАКВИ данни за да го твърдят и поддържат това.
Защо?

Защото производителят така препоръчва... А защо?? Ами питай него...

# 2 076
Здравейте, незнам дали тук трябва да питам, ако не, моля да ме насочите. Ето въпроса: През втория, третия и четвъртия месец на детето бихме Пентаксим. Третия прием беше на 25.02.2008г. Чета че година след третия прием трябва да се направи реимунизация, но педиатъра не ни е уведомил за това. Трябва ли да настоявам за тази реимунизация. И друго - след 14-я месец на детето бихме първа реимунизация против полиомелит. Тази ваксина беше от Здравната каса. Кога е втората реимуницация и могат ли да се съчетаят двете и да се бие само Пентаксима. Благодаря

Втората реимунизация полио е на 6 години...

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 21:28 от stelt77

# 2 077
stelt77

Акт-Хиб 12-15 м възраст
ДТаК- 15-17 м възраст

Бърди, от 100 кладенеца вода ще донесеш, но няма да признаеш, че грешиш...   Laughing  

Хайде сега, обясни какво означава първична имунизация... Дали пък не означава след първите три дози!? Та след тях какво ще рече - след първата или след последната...   Laughing  Аз чета листовките, за разлика от теб... И цитирам съвсем точно и разбрано мисля... Хората са го написали - обикновено между 16- и 18 месечна възраст, но една година след първичната имунизация...

Защо?

Защото производителят така препоръчва... А защо?? Ами питай него...
"Първична имунизация" не е = "последната доза".
"Първичната имунизация" не е = една доза.
Под ""Първичната имунизация" обикновено се разбира първата доза, с която е започната схемата, но и такова определение не е коректно-пише се точно. С една дума - листовката е калпаво написана.
Под "диктовка" на разни Бг "специалисти". Не е ясно какво имат пред вид, но сами виждате че не става въпрос за 12м след последната доза.

Истината е проста-за да продават ваксината в Бг те не са написали 6м след последната доза, за да не влизат в противоречие с Бг "специалисти". И се измъкват витиевато. Но все пак не е тяхна работа да дават ваксинационните схеми-никъде не го правят-просто пишат съобразно националните ваксинационни схеми. Дори и те да са грешни, отбележете го това!
Все пак тях не ги интересуват нашите ваксинационни "схеми"- недоносчета.
Те нямат за задача да ни образоват-те стоят настрана, продават, и ни гледат "сеира" подсмивайки се. Гледат го и четейки разни протоколи на комисията по Здравеопазване към НС. Но това е друга тема... .

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 21:45 от Birdie

# 2 078
Здравейте, незнам дали тук трябва да питам, ако не, моля да ме насочите. Ето въпроса: През втория, третия и четвъртия месец на детето бихме Пентаксим. Третия прием беше на 25.02.2008г. Чета че година след третия прием трябва да се направи реимунизация, но педиатъра не ни е уведомил за това. Трябва ли да настоявам за тази реимунизация. И друго - след 14-я месец на детето бихме първа реимунизация против полиомелит. Тази ваксина беше от Здравната каса. Кога е втората реимуницация и могат ли да се съчетаят двете и да се бие само Пентаксима. Благодаря

Втората реимунизацио полио е на 6 години...
Следва реимунизация ДТК, но вече сме били полиомелит след 14-я месец, та въпроса ми е каква ваксина да сложим вместо Пентаксим( досега сме били Пентаксим)

# 2 079
  • Варна
Извинявайте,че ви прекъсвам спора  Grinning обаче искам да ви питам, при положение че след втория прием на Пентаксим сина ми имаше три дни температура до 38 градуса, трябва ли и може ли да се сложи и третата?

# 2 080
Както ви обещах, ще се включа след като говоря с доктора на дъщеря ми. Обадих му се и ми каза, че задължително трябва да мине една година от последния прием ДТК. При нас той не е бил на 4 месеца, както е по календара, а на 6 месеца. Така, че ще чакаме да стане на година и шест месеца и ще отидем да и сложат ваксината.

Благодаря на всички за отговорите!

Hug

# 2 081
Дълбоко погрешно.
Ваксинирайте детето щом са минали 6м от последната доза.

# 2 082
  • Варна
Извинявайте,че ви прекъсвам спора  Grinning обаче искам да ви питам, при положение че след втория прием на Пентаксим сина ми имаше три дни температура до 38 градуса, трябва ли и може ли да се сложи и третата?

Някой ще ми обърне ли внимание? Crossing Arms Rolling Eyes  bouquet

# 2 083

Някой ще ми обърне ли внимание? Crossing Arms Rolling Eyes  bouquet

Аз мога да ти обърна, но пак ще ме насметете...   Laughing  Може да сложиш и третата доза, твое право е да го направиш, както и да откажеш... Аз бих отказала...   Peace 

alina_si, коя ДТК ваксина ще слагате??

# 2 084
Ако имате реакция след ваксинация (нещо много рядко днес, в смисъл на изразена обща алергична реакция) тогава може да се даде препарат.
Много често това,което интерпретирате като "реакция към ваксината", всъщност няма нищо общо с ваксинациите. Значи въпросът е и в правилната диагноза.

Или е резултат на неправилни техники на ваксиниране, студени ваксини, ваксини "в гръбчето" и подобни неща.

D-r Birdie, какво точно означава студена ваксина? При първи и втори прием на пентаксим лекарката ме беше инструктирала да нося ваксината в съд с лед, която ваксина бе поставена пет до десет минути след влизането ни в кабинета. Моля за вашето мнение дали това е фатално, в смисъл неефективно или пък с някакви други последици. За третото и четвърто поставяне на ваксината следвах инструкциите на аптекарите, според които  ваксината трябва да е била на стайна температура поне половин час преди поставянето й.

Общи условия

Активация на акаунт