Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 298
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 130
Здравейте.

На дъщеря ми са и сложени като бебе 3 пъти ДТК и 3 пъти полиомиелит по здравна каса. Сега август предстои да се прави реваксинация. Възможно ли е да си купим за реваксинацията пентаксим?

Благодаря!

Hug

# 2 131
Здравейте.

На дъщеря ми са и сложени като бебе 3 пъти ДТК и 3 пъти полиомиелит по здравна каса. Сега август предстои да се прави реваксинация. Възможно ли е да си купим за реваксинацията пентаксим?

Благодаря!

Hug
Не.
Не е желателно да смесвате орално с инжекционно полио. По възможност.
От тази гледна точка.

# 2 132
Здравейте.

Благодаря!

Hug
Не.
От тази гледна точка.

Тя не го е приемала орално, а инжекционно. Сега не помня, но едната ваксина беше в крачето, другата в ръчичката, просто не помня коя, къде беше.

След като е била полиомиелта инжекционно, може ли?

Hug

# 2 133
Здравейте.

Благодаря!

Hug
Не.
От тази гледна точка.

Тя не го е приемала орално, а инжекционно. Сега не помня, но едната ваксина беше в крачето, другата в ръчичката, просто не помня коя, къде беше.

След като е била полиомиелта инжекционно, може ли?

Hug
Ако е инжекционно Полио- няма проблем.

# 2 134
Здравейте, Докторе! Сигурно въпросът ми е обсъждан вече, но нямам възможност да прочета цялата тема. Та искам да Ви попитам - ваксината полиомиелит IV прием на 14 месеца отпадна ли и ако е така - кога трябва да се постави?  Има ли изискване за интервал от 1 година от третия прием?Четох доста противоречива информация и съвсем се обърках. Благодаря Ви предварително за отговора.

# 2 135
Вторият Пентаксим на сина ми е постваен на 05.02.
Заради пневмония и последващи настинки, вируси, пътуване...,
така и не поставихме третия Пентаксим.
Синът ми е на 10 месеца,
има ли смисъл от трета реимунизация, след като са минали 5 месеца?

Благодаря!

# 2 136
Вторият Пентаксим на сина ми е постваен на 05.02.
Заради пневмония и последващи настинки, вируси, пътуване...,
така и не поставихме третия Пентаксим.
Синът ми е на 10 месеца,
има ли смисъл от трета реимунизация, след като са минали 5 месеца?

Благодаря!
Това че са минали 5 месеца нищо не значи.
Просто продължавате с липсващите Ви дози.

# 2 137
Здравейте! На брат ми са сложили инжекция против тетанус заради рана, но не е запомнил какво е препоръчал лекарят да се избягва като прием - алкохол, яйца? Предварително благодаря за помощта! Дано по-скоро ми отговорите. Търсех в гугъл, но явно не уцелвам какво точно да напиша и нищо такова не открих.

# 2 138
Здравейте! На брат ми са сложили инжекция против тетанус заради рана, но не е запомнил какво е препоръчал лекарят да се избягва като прием - алкохол, яйца? Предварително благодаря за помощта! Дано по-скоро ми отговорите. Търсех в гугъл, но явно не уцелвам какво точно да напиша и нищо такова не открих.
няма изрични забрани. мястото вероятно ще се подуе леко и ще боли ден - 2.

# 2 139
Здравейте, д-р Birdie! Изключително високо ценя Вашето мнение по въпроси, свързани с ваксинирането на децата ни. Имам детенце на навършени 3 години. От септември месец, живот и здраве, ще посещава детска градина, досега не е посещавала ясла. Имам към Вас следните два въпроса:

1. На 5 юли 2009 г. й поставихме ваксината Превенар. Възнамерявам да й поставим и ваксината Акт Хиб, тъй като тя е ваксинирана с ваксините по Здравната каса, а не с Пентаксим. Интересува ме колко време е необходимо и желателно да мине от датата на поставяне на Превенар-а, за да й се постави Акт Хиб?

2. Ваксините, предвидени по Здравната каса, са й поставени без изключение. Допълнително, както написах, й е поставена Превенар, а скоро ще направим и Акт Хиб. Моля Ви, какви други ваксини бихте препоръчали да й поставим с оглед на предстоящото й тръгване на детска градина, за да е добре защитена, ако мога така да се изразя?

Предварително най-сърдечно Ви благодаря за отговора и отделеното време!

# 2 140
Здравейте, д-р Birdie! Изключително високо ценя Вашето мнение по въпроси, свързани с ваксинирането на децата ни. Имам детенце на навършени 3 години. От септември месец, живот и здраве, ще посещава детска градина, досега не е посещавала ясла. Имам към Вас следните два въпроса:

1. На 5 юли 2009 г. й поставихме ваксината Превенар. Възнамерявам да й поставим и ваксината Акт Хиб, тъй като тя е ваксинирана с ваксините по Здравната каса, а не с Пентаксим. Интересува ме колко време е необходимо и желателно да мине от датата на поставяне на Превенар-а, за да й се постави Акт Хиб?

2. Ваксините, предвидени по Здравната каса, са й поставени без изключение. Допълнително, както написах, й е поставена Превенар, а скоро ще направим и Акт Хиб. Моля Ви, какви други ваксини бихте препоръчали да й поставим с оглед на предстоящото й тръгване на детска градина, за да е добре защитена, ако мога така да се изразя?

Предварително най-сърдечно Ви благодаря за отговора и отделеното време!

1. Седмица.
2. Neis-Vac-C и Хеп. А ваксината , противогрипната в две дози (ако досега не сте я ползвали изобщо).

# 2 141
Благодаря Ви много за бързия отговор! Единствено не Ви разбрах какво имате предвид под "противогрипната ваксина", за която казвате да я поставим в две дози, ако досега не сме я слагали? Това ваксината за Хепатит А ли е или бъркам? Простете за невежеството ми!

# 2 142
Здравейте, Докторе! Сигурно въпросът ми е обсъждан вече, но нямам възможност да прочета цялата тема. Та искам да Ви попитам - ваксината полиомиелит IV прием на 14 месеца отпадна ли и ако е така - кога трябва да се постави?  Има ли изискване за интервал от 1 година от третия прием?Четох доста противоречива информация и съвсем се обърках. Благодаря Ви предварително за отговора.
Здравейте отново, д-р Бърди! Докато чаках отговора Ви, нашата педиатърка ни извика за да сложи ваксината. Дискретно и намекнах, че съм чула за отмяната на ваксината, но тя каза, че няма такова нещо. Моля и за Вашето мнение.

# 2 143
  • Варна
Здравейте! Моя приятелка роди недоносено и мъничко бебе. Лекарите отложиха ваксините. След като поставането им вече е възможно, за 1-вата БЦЖ я изпратиха в ТУБ диспансера /от Варна сме/. Там първо направиха Манту, след което и ваксинираха. Въпросът е следния: накарали са я да плати 2 х 5лв. за мантуто и ваксината, редно ли е това при положение, че е задължителна ваксина и се поема от здравна каса?

# 2 144
  • Добрич
Аз съм ужасно притеснена.
Току що разбрах от една майка в нашата отчетна тема за града, че викат децата за извънредна имунизация против морбили. Предполагам заради бума от заболяване в областта. Аз съм по принцип много против такива извънредни имунизации.
И двете ми деца си имат редованата имунизация, направена на 13 или 14  месеца. По им. календар, реимунизация следва да се направи на 12 години, т.е. догодина за дъщеря ми, и след цели 7 години на сина ми.
Смятате ли, че такава извунредна имунизация е оправдана, не крие ли рискове? Кога се прави реимунизация против морбили в Германия например? Има ли едновалентна ваксина, или тази извънредна реимунизация пак ще е тривалентна?
Какво бихме ме посъветвали конкретно за моите деца: на 11 и 5 години?
И двете реагираха навремето с лека Т и лек обрив на 9-10 ден след имунизацията (по груби спомени).

Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт