Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 257
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 145
  • софия
Привет. Дъщеря ми изкара дребна шарка без да е ваксинирана. Има ли нужда да и слагам ваксината за нея или мога да сложа само за другите шарки /ако има такава разбира се/?

# 2 146
Здравейте, докторе! Бебето ми е на 11 месеца и бих искала да знам възможно ли е да сложа пневмококова ваксина и такава срещу ротавиррусите в пред вид факта, че сме пропуснали препоръчителните месеци за имунизация. Благодаря Ви!

# 2 147
Здравейте, докторе! Бебето ми е на 11 месеца и бих искала да знам възможно ли е да сложа пневмококова ваксина и такава срещу ротавиррусите в пред вид факта, че сме пропуснали препоръчителните месеци за имунизация. Благодаря Ви!

За ротавирусната не съм сигурна, но за пневмокок - да. Аз ваксинирах дъщеря си със Синфлорикс на 7-я месец и няма проблем. Simple Smile А ваксината е съвместима и с Акт-хиб, Пентаксим и прочее, та нямаше проблем никакъв. Simple Smile Просто като е на 11 месеца, имаш една доза по-малко. Виж тук листовката. Simple Smile Указано си е. Simple Smile

Ако имаш други въпроси, свиркай. Simple Smile

# 2 148
Благодаря ти за отговора. Голяма съм паника и много, много ме е страх да не пипне нещо дребосъчка. Embarassed

# 2 149
Здравейте! Моя приятелка роди недоносено и мъничко бебе. Лекарите отложиха ваксините. След като поставането им вече е възможно, за 1-вата БЦЖ я изпратиха в ТУБ диспансера /от Варна сме/. Там първо направиха Манту, след което и ваксинираха. Въпросът е следния: накарали са я да плати 2 х 5лв. за мантуто и ваксината, редно ли е това при положение, че е задължителна ваксина и се поема от здравна каса?
До колкото знам се поема от касата......и манту и ваксината се поставят от педиатъра......не разбрах защо са ги разкарвали до Туб диспансер.....отговарям ти тъй като преди два дни се налагаше да правим Манту на големия ми син....направи го педиатъра ни/задължават ги от ХЕИ/ и всичко се поема от касата......  Peace

# 2 150
Здравейте! Моя приятелка роди недоносено и мъничко бебе. Лекарите отложиха ваксините. След като поставането им вече е възможно, за 1-вата БЦЖ я изпратиха в ТУБ диспансера /от Варна сме/. Там първо направиха Манту, след което и ваксинираха. Въпросът е следния: накарали са я да плати 2 х 5лв. за мантуто и ваксината, редно ли е това при положение, че е задължителна ваксина и се поема от здравна каса?
До колкото знам се поема от касата......и манту и ваксината се поставят от педиатъра......не разбрах защо са ги разкарвали до Туб диспансер.....отговарям ти тъй като преди два дни се налагаше да правим Манту на големия ми син....направи го педиатъра ни/задължават ги от ХЕИ/ и всичко се поема от касата......  Peace

Не всеки педиатър прави манту или БЦЖ. За това някой педиатри дават направление за диспансера.

Hug

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 20:48 от alina_si

# 2 151
Хммммм и по какво ги определят..... Thinking

# 2 152
Хммммм и по какво ги определят..... Thinking

Не знам. Докторът на дъщеря ми не пожела да направи, въпреки че е правил на поголеми деца. Знам за докторът на детето на еднапозната, че изобщо не прави. След като съществува диспансера, значи има защо. Лекарката там ми обясни че е по добре че са ни пратили при тях, така и не разбрах защо.

Hug

# 2 153
До колкото знам се поема от касата......и манту и ваксината се поставят от педиатъра......не разбрах защо са ги разкарвали до Туб диспансер.....отговарям ти тъй като преди два дни се налагаше да правим Манту на големия ми син....направи го педиатъра ни/задължават ги от ХЕИ/ и всичко се поема от касата......  Peace
Бърди практикува във Гърция и не е запознат с мурафетите на онова срамно нещо наречено здравна каса тук...
още ли правят нови дози БЦЖ? Боже колко мъка има по този свят...

# 2 154
До колкото знам се поема от касата......и манту и ваксината се поставят от педиатъра......не разбрах защо са ги разкарвали до Туб диспансер.....отговарям ти тъй като преди два дни се налагаше да правим Манту на големия ми син....направи го педиатъра ни/задължават ги от ХЕИ/ и всичко се поема от касата......  Peace
Бърди практикува във Гърция и не е запознат с мурафетите на онова срамно нещо наречено здравна каса тук...
За съжаление да....изисквания. ooooh!.Ами по принцип трябваше да му направят на сина ми манту/изисквания на Хеи и у-щето/,но слава богу че и нашия педиатър смята, че  наличието на една доза БЦЖ е напълно достатъчна....и не му поставиха ваксина..... Peace

# 2 155
  • под жаркото слънце
Оказа се, че дублираха ваксина на сина ми (3г) - сложиха му ММР 2 преди месец, а в БГ му е била направена на 1г3мес.
Опасно ли е това?

# 2 156
  • Добрич
Оказа се, че дублираха ваксина на сина ми (3г) - сложиха му ММР 2 преди месец, а в БГ му е била направена на 1г3мес.
Опасно ли е това?
А нас тук в Добричка област ни задължават да направим втора доза на всички между 13 месеца и 30 години.. (заради епидемия от морбили). Според ХЕИ-то явно не е опасно. Confused
Аз още пасувам, не съм си завела децата на реваксинация.

Относно БЦЖ-то, сега на дъщеря ми предстои "Манту" и съм решила да откажа, защото тя горката има даже 2 дози БЦЖ. Sad

# 2 157
Здравна каса няма нищо общо с ваксините. Те са осигурени от Министерството на здравеопазването., респ.РИОКОЗ. Общото на касата с имунизационния календар е това, че плаща на личните лекари да изпълняват програмата Детско здравеопазване, която включва и ваксинацията.

# 2 158
Здравейте Д-р Birdie,

искам да Ви попитам т.к. много уважавам вашето мнение. Мога ли да сложа ваксината Пневмо 23 на дъщеря ми, която току що навърши 7 години. тя прави чести ангини и всяка зима сме в болница. Реакцията след Тетраксим беше уплътнение, зачервяване на крачето в продължение на 7 дни.

Много благодаря.
Да.
Здравейте Dr. Birdie,
точно преди 1 седмица личната лекарка сложи Пневмо 23 на детенце (7 г). абсолютно никаква реакция, сестрата я постави толкова дълбоко (напрово помислих, че ще излезе от другата страна на крачето - тя е слабичка) за да няма уплътнение. Нито темпетратура, нито уплътнение, нито гърч. Аз умрях от притесняния, хвана ме грип, изби ми херпес. Дано този стрес да си заслужава и вече да не боледува по 1 месец. Това е от мен.

Мили майки, слагайте ваксината, няма страшно.

Д-р Birdie, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА

# 2 159

Здравейте Dr. Birdie,
точно преди 1 седмица личната лекарка сложи Пневмо 23 на детенце (7 г). абсолютно никаква реакция, сестрата я постави толкова дълбоко (напрово помислих, че ще излезе от другата страна на крачето - тя е слабичка) за да няма уплътнение. Нито темпетратура, нито уплътнение, нито гърч. Аз умрях от притесняния, хвана ме грип, изби ми херпес. Дано този стрес да си заслужава и вече да не боледува по 1 месец. Това е от мен.

Мили майки, слагайте ваксината, няма страшно.

Д-р Birdie, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА

Извинявай много, но айде да си запазим рекламата на ваксини за себе си. Липсата на нежелани реакции при вас гаранция ли е за всички останали? Що за агитации си позволявате? От позицията на каква според вас няма страшно???

Общи условия

Активация на акаунт