Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 995
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 525
Привет MARIAELI  Simple Smile

Случва се това често...
Няма проблем-ще отзвучи.
Не е повод за притеснение.

# 526
много ти благодаря!радвам се те има!

# 527
Здравейте, интересува ме колко време трябва да мине след последния прием на антибиотик, за да сложим Инфлексал на детето
Благодаря

# 528
преди да съсипете здравето на вашето дете под давлението на многомилиардната фармацефтична индустрия ,която прокламира ваксинациите , прочетете малко литература по темата, гледайте и филма "Скритата истина за ваксините" пък след това ако ви стиска пак ходете в поликлиниките да тровите децата си.

# 529
Въпросът ми е не дали да сложа ваксина, а КОГА
За ползата и вредата от ваксините има друга тема, изказвайте си становището там

# 530
Привет и от мен! Ние сме със същия проблем с ДТК-то и вече повече от месец е така с топче......незнам защо.Пък и след ваксината беше много зле -ръчичката и много се зачерви цялата от рамото до лакьтя  и много отече 3 дни се борех да и смъкна отока ,а до сега никога не и понасяло толкова зле newsm78.Да не ви казвам ,че и сложиха ваксината без дори да я прегледат дали е здрава #Cussing outи после.......стана чудо ,но както и да е сега няма да ви занимавам......Въпроса ми е за бучката,която все още стои - какво да я правя и има ли проблем и на какво се дължи.Някой ми беше казал,че Д-то най-трудно се разсейва и за това толкова време и е топчето на ръчичката. Е това е лек ден на всички и много поздрави на Birdie!!!  bouquet

# 531
  • Добрич
Някой ми беше казал,че Д-то най-трудно се разсейва и за това толкова време и е топчето на ръчичката. bouquet

Аз вече съм позабравила (пораснаха ми децата Wink), обаче за тези топчици си спомням, че наистина мноооого дълго време си стояха на ръчичката. След време изчезнаха, но не си спомням точно кога. Със сигурност обаче минаваше повече от месец.
Педиатърката ми беше казала навремето да не се притеснявам. Peace

# 532
Здравейте, интересува ме колко време трябва да мине след последния прием на антибиотик, за да сложим Инфлексал на детето
Благодаря
Около 5-7 дена.

# 533
При нас BCG (ваксината против туберколоза) не е задължителна. Като се роди Калина, не се й предлагаше като "изборна".

Сега, понеже през последните годни са се увеличили случаите на ТБ, предлагат който иска да имунизира децата си. На бебока сложихме. Калина е на 3г7м и се чудя дали и тя да не отнесе една ваксина. Не мога да видя/намеря нещо писано за странични ефекти или нещо, което да ме накара да се замисля против точно тази ваксина, но хайде да питам и вас.

Мерси за отговорите.

# 534
Можете да сложите БЦЖ на тази възраст след (-) Манту, разбира се.

# 535
Мерси, Birdie. От това, което прочетох, останах с впечатление, че на деца под 6 години не правят манту, което леко ме притесни (понеже в т. нар. център за ваксинация има една сестра със спринцовка и това е). Теоретично погледнато, Калина може да е била в контакт с ТБ. Какъв е рискът тогава, ако се ваксинира, а е била в контакт?

# 536
"Какъв е рискът тогава, ако се ваксинира, а е била в контакт?"
->Правите Манту. Ако е отрицателно, ваксинирате.

# 537
Далечни ли ти изглеждат статистиките? Искаш ли да ти дам линк към една тема, от която, обещавам ти, ще започнат толкова близки да ти се струват, че ще се чудиш какъв късмет си извадила, че не се е случило с твоето дете... Даже не една, две мога да ти извадя.
И за връстниците ти - замисли се нашите баби и дядовци до колко години доживяват здрави и прави, после за родителите и накрая за нас. Бих ти писала повече, но не и тук.

Уф, никакъв линк не искам, ясни са ми нещата - и крайните привърженици на ваксинирането, както и крайните му отрицатели си имат своите основания и се надпреварват да ни засипват с безкрайни статистики в подкрепа на СВОЕТО мнение. На кого ще се довери човек си е негов личен избор, аз не го коментирам.
Просто четейки тук и там из форума се сетих какво се случи с мен преди години и неизбежно си зададох някои въпроси... Не съм очаквала, че ще прозвучи заядливо, както ти се е сторило.

А за бабите и дядовците - това според мен е друга история, да не я захапваме тука - мислиш ли, че само липсата на ваксини по време на тяхното детство е причина за дълголетието им? Аз се съмнявам,  има и други фактори, които днес липсват в нашия живот и също са решаващи.
Да не говорим какъв е бил процентът на детската смъртност преди 100 години например, при това от смятани за безобидни днес болести, нито пък че и на двете ми баби братята са починали преди навършване на 30 год. - от рак. Цитирането на частни случаи разбира се не е емблематично за цялото поколение, искам само да кажа, че има много гледни точки и че крайностите в мненията не водят до нещо добро.

# 538
Дъщеря ми след няколки дни става на 2 месеца. Препоръчват ми да си закупя Пентаксим.  Личната ни лекарка не е чувала за нея и съответно няма как да ме посъветва. Ходих при друга лекарка и тя каза, че тази ваксина, която сега се слага е изпитана от дълго време и има информация как въздейства и се е отразила на вече порастналите деца. Докато 5-вал. тепърва навлиза и няма достатъчно наблюдения. Друг минус бил, че организмът трябва да създаде повече антитела наведнъж- за всяка болест различни и това да се отрази малко шоково на детския организъм. Според нея се комерсиализира цялата тази работа с ваксините.
Други препоръки: ДТК и Poliоrix, Имовакс и Инфарикс 
Сега се чудя как да постъпя, а искам най-доброто за детето си. Моля за съвет!
Не мога да изчета всичко до тук, а и нещата търпят развитие, а мен ме интересува точно кой вариант е най-добър в момента. Ако ще се повтори написаното, моля, отговорете ми на лични или дайте линк.

# 539
Пентата съдържа и Акт-Хиб.

А лекарката като твърди, че има информация как въздейства, опита ли се да ти обясни поне частичка от действието на ваксината и евентуалните негативни последствия?

Общи условия

Активация на акаунт