Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 846
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 035
# 1 036
Здравейте Birdie,бихте ли ми  дали мнението си ,,,,,,,,,,моето беб4е е в 4-ти месец и сме сложили 2 прием от ПЕНТАКСИН.Остава ни още 1 прием,но сега разбрах че има ваксина AKTHIB,та мисълта ми е дали след последния прем от ПЕНТАКСИНА мога да сложа от тази ваксина AKTHIB, и евентуално ако мога,кога трябва да го направя и колко пъти?Извинявам се ако въпроса ве4е е зададен ,но ми е невъзможно да разгледам цялата дискусия.БЛАГОДАРЯ

# 1 037
В Пентаксим има Хиб ваксината. Просто довършете "Пентаксим" серията.

# 1 038
Здравейте! Аз съм на 17 години и искам да попитам нещо, защото знам, че имате повече опит. На 10ти ми направиха реимунизация срещу тетанус и дифтерия. Аз знам, че трябва да е мускулно, но сестрата каза, че ще ми я бие подкожно и нищо не усетих като я би. Вчера вече почна да ме боли, а сега е станала огромна, червена, пареща бучка и много ме боли. Това нормално ли е, или трябва да и се обадя? Sad

# 1 039
Хм... ще премине, но няколко дена ще Ви боли.
Тази ваксина мускулно се слага, по принцип.
Какво да кажа... тези хора не са наред, просто.

# 1 040
Благодаря много Simple Smile Аз се притесних нещо, защото друг път не си спомням да е ставало така. Благодаря отново!

# 1 041
Забелязах, че противотуберкулозното "пиленце" на рамото на сина ми вече почти не се забелязва. Какво означава това и трябва ли ново Манту.

# 1 042
Ако детето има документирана една направена доза, тя е достатъчна.

# 1 043
Здравейте!Имам няколко въпроса:Първата ваксина я сложихме на 19.09.2007/беба беше на 1г/-Пентаксим.Сега е болна ,наложи се да пие антибиотик.1.Колко дни трябва да се минат ,след като детето е здраво ,за да сложим втората Пентаксим?2.На 13.11.2007 има вероятност да оперират очичките-ако е ваксинирана 10дни преди това може ли да отложат операцията?

# 1 044
1.5-6 дена след края на АБ
2. Няма връзка операцията с предидущата ваксинация.

# 1 045
Благодаря за бързият отговор!

# 1 046
Здравейте, в сряда ни сложиха ДТК ПОДКОЖНО, след 24 Часа синът ми вдигна Т 38.2, ръчичката му се поду, но сега е добре. Преди малко видях, че тази ваксина се слага мускулно и направо  Close, от къде четата тези доктори  newsm78? Другото което ми казаха е че полиото вече се "спестява" на 24 месец. Ние имаме всички приеми досега, без този и не знам няма ли да е проблем спирането на дозата сега. Благодаря Ви.

# 1 047
Ами, "спестява се". Wink Никой от години не прави повече от 4 дози полио до 6 год възраст... те имаха в Бг календар "безкрайно дози"...

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 10:31 от Birdie

# 1 048
Значи, нещо и като хората са направили тука, да не повярва направо човек  Wink.

# 1 049
Бавно, много бавно...

Общи условия

Активация на акаунт