Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 561
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
baby-girl, Бърди не ти е отговорил, защото беше много тежко болен и сега е в отпуск за възстановяване. надявам се в скоро време той да е отново на линия за консултации.
можеш да задаваш въпроси към него тук:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0

# 1 216
Привет,
искам да Ви попитам дали съм консултирана правилна за престоящата ни ваксина.Дъщеря ми е на 18м.има поставени три приема на Пентаксим до една годинка.На 1г.и 1м. и направиха тази за шарки и сега си мислех че ни предстоят четвъртата доза Пентаксим,но педиатърката ни каза ,че щом са направени до годинка 3-те дози сега ще й направи Тетравакс /мисля че така се казваше/???
Вие какво ще кажете?

# 1 217
Здравейте,
и аз тези дни изпаднах в размисли за ваксините.
На дъщеря ми и направиха PRiorix( мисля това е точното име на ваксината против рубеола, морбили и паротит), миналата седмица.
Разтърсих се да видя каква е практиката в другите държави и там проверих, че тази ваксина се поставя два пъти както в БГ.
Един път  в интервала от около 13-24 месеца, и реимунизация когато детето е на възраст от 4-6 г / варира в различните държави/.
В България тази реимунизация се прави на 12 годишна възраст на детето . Защо ?? Някои има ли представа? Дали изгражда имунитет изобщо след интервал от приблизително 11 години.
Самият производител пише в листовката си, че вторият прием на ваксината трябва да бъде във възрастта преди постъпване на училище  т.е около 6 годинки.

Имам и още един въпрос.
Детето ми е имунизирано с Пентаксим  3 приема и сега следващата реимунизация  с тази ваксина не трябва да бъде по-рано от 24 месеца  заради противоменингитната компонента  ли ?

# 1 218
  • София
Привет,
искам да Ви попитам дали съм консултирана правилна за престоящата ни ваксина.Дъщеря ми е на 18м.има поставени три приема на Пентаксим до една годинка.На 1г.и 1м. и направиха тази за шарки и сега си мислех че ни предстоят четвъртата доза Пентаксим,но педиатърката ни каза ,че щом са направени до годинка 3-те дози сега ще й направи Тетравакс /мисля че така се казваше/???
Вие какво ще кажете?

прочети внимателно листовката на Пентаксим и дай на педиатърката също да я прочете. там си пише кога се слага бустерната доза. на какво основание педиатърката ще изключва едната компонента на петорната ваксина и ще я замества с четворна (Тетра-квото е там)?

# 1 219
Здравейте,
и аз тези дни изпаднах в размисли за ваксините.
На дъщеря ми и направиха PRiorix( мисля това е точното име на ваксината против рубеола, морбили и паротит), миналата седмица.
Разтърсих се да видя каква е практиката в другите държави и там проверих, че тази ваксина се поставя два пъти както в БГ.
Един път  в интервала от около 13-24 месеца, и реимунизация когато детето е на възраст от 4-6 г / варира в различните държави/.
В България тази реимунизация се прави на 12 годишна възраст на детето . Защо ?? Някои има ли представа? Дали изгражда имунитет изобщо след интервал от приблизително 11 години.
Самият производител пише в листовката си, че вторият прием на ваксината трябва да бъде във възрастта преди постъпване на училище  т.е около 6 годинки.

Имам и още един въпрос.
Детето ми е имунизирано с Пентаксим  3 приема и сега следващата реимунизация  с тази ваксина не трябва да бъде по-рано от 24 месеца  заради противоменингитната компонента  ли ?

пентаксима не след 24 а след 12 м.
а защо слагат приорикса на 12 а не на 4? ами помислиси защо имаме епидемия от заушка... това е една серозна причина... а го правят защото са... професори...

# 1 220
  • Добрич
Имам питане пак относно ваксините против заушка...
Синът ми е ваксиниран на 13 месеца с Тримовакс (нали така се наричаше newsm78).
Сега е почти на 4 годинки, а и аз знам, че световната практика има друго виждане за реимунизациите.
Въпросът ми е сега дали бих могла да реваксинирам сина си със закупена от мен ваксина? Коя да е тя? Кога е добре да реваксинирам (на колко годинки)? И има ли значение факта, че първата му ваксина е Тримовакс?
Друг е въпроса дали ще убедя докторката ни ... newsm78

# 1 221
ПРИВЕТ И ОТ МЕН HugИСКАМ И ТУК ДА ПОПИТАМ СЛОЖИХТЕ ЛИ ПРЕВАНАР ВАКСИНА ThinkingАКО ИМА ТАКИВА КАЖЕТЕ КАК Я ПОРЪЧАХТЕ ЗАЩОТО НЕ НАМИРАМ АПТЕКА КОЯТО ДА МИ Я ДОСТАВИ Rolling EyesНЕ НАМИРАМ ЗА РЕДНО АЗ САМА ДА СИ Я КУПУВАМ ОТ ПЪРВАТА ГРЪЦКА АПТЕКА И ДА ПРЕПУСКАМ ДА НИ Я СЛАГАТ TiredА ОЩЕ ПО ТРАГИЧНО Е ЧЕ ЛЕКАРИТЕ КОИТО ПОЗНАВАМ НЕ СА ЗАПОЗНАТИ С ВАКСИНАТА И НЯМА КОЙ ДА НИ Я СЛОЖИ ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО С НЕЯ Shocked МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КОЙ МОЖЕ ДА МИ Я ДОСТАВИ И КЪДЕ МОЖЕ ДА НИ Я ПОСТАВЯТ ДА ПИШЕ  Praynig                                                                 

# 1 222
[Акsize=14pt][АКО НЯКОЙ Е ПОСТАВИЛ ВАКСИНАТА ПРЕВНАР В БЪЛГАРИЯ ДА КАЖЕ КАК Я НАМЕРИ И КОЙ ВИ Я ПОСТАВИ? newsm78

# 1 223
  • София
всички, които знам, че са слагали Превенар, са купували ваксината от Гърция.
отиват с кола и хладилна чанта, влизат в първата аптека в първото село след границата и я купуват. струва 75 евро.

# 1 224
отиват с кола и хладилна чанта, влизат в първата аптека в първото село след границата и я купуват. струва 75 евро.

Малиии,дотам ли откачиха хората???Като сложиш и бензина,рушвета на митничаря,хапване,пийване по пътя,колко става като се дръпне чертата?А щях да забравя...ами после лечението на усложненията от ваксината...Не е истина... ooooh!

# 1 225

Малиии,дотам ли откачиха хората???Като сложиш и бензина,рушвета на митничаря,хапване,пийване по пътя,колко става като се дръпне чертата?А щях да забравя...ами после лечението на усложненията от ваксината...Не е истина... ooooh!

лечение на усложненията.......... #Crazy
вярно, не е истина.

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 08:05 от Candy girl

# 1 226
  • София
Omega, кво да ти кажа...
количеството акъл в Интернет е константа, а потребителите се увеличават непрекъснато.

# 1 227

количеството акъл в Интернет е константа...

Предполагам говориш от собствения си опит...

# 1 228
Omega, кво да ти кажа...
количеството акъл в Интернет е константа, а потребителите се увеличават непрекъснато.
споко то това важи и за света като цяло!  Crazy

# 1 229
Хора, защо има такъв проблем с ваксините ?
Бременна съм и ви чета, за да видя на къде вървят нещата и к,во ме чака.........
но със синът ми, който е на 5год. му слагаха някакви ваксини и изобщо нямаше такива дискусии, нито док. ме е питала искам ли други?

Защо така сега предлагат к,во ли не?Тя схемата не е ли една за всички?

Общи условия

Активация на акаунт