Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 май 2020, 08:29 ч.

Избор на сушилня - Тема 15

 • 6 193
 • 233
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 753
Здравейте, насочила съм се към електроуреди Бош за пералня и сушилня. След консултация в магазин,започнах да се замислям за Миеле. Да, има разлика в цената, миеле е по- скъпа марка.
С какво Миеле превъзхожда другите сушилни и частност Бош?
Някой да е ползвал и двете марки пералня или сушилня?

# 31
 • Мнения: 100
Когато избирах при Бош ме спираше самопочистването на кондензатора, има доволни и недоволни от него, а се оказа че някои кондензатори са монтирани в закрит корпус от пластмаса който трябва да се отреже при профилактика като от Бош са пуснали специален капак който после се монтира на мястото на изрязването. Според мен това е признание че са допуснали грешка. Също така Бош върти в една посока дрехите - някои потребители се оплакват че така чаршафите стават на топка която не се разплита при сушенето и отвън тази топка е суха а вътре е мокра. Другите сушилни въртят в едната посока, но на известно време спират и завъртат обратно и топката се разплита. Но това са особености на Бош,  реално и другите сушилни а не само Миле въртят и в двете посоки, и са си със ръчно почистване на долния филтър.
П.С. С цел мнението ми да бъде максимално обективно искам да уточня че НЕ СЪМ ползвал сушилня Бош, а сегашната Миле беше закупена без аз да взема участие в решението.

# 32
 • Мнения: 22 200
Записвам се да ви следа, но от прочетеното ме хваща страх какъв уред ще избера и дали ще се навия.
Но влизам директно с питане. Сегашната ни пералня е позиционирана е ниша. Т.е. една част от тухлената стена е премахната, за да не пречи пералнята. Ако се навия за сушилня, то тя ще трябва да  върху пералнята, но на бъдещото мястото на сушилнята няма ниша. Мога да кача уредите все пак един върху друг, но нямам идея дали трябва да има въздух зад сушилнята, защото ако е така ще трябва да мисля друг вариант.

# 33
 • Мнения: 46
Скрит текст:
Записвам се да ви следа, но от прочетеното ме хваща страх какъв уред ще избера и дали ще се навия.
Но влизам директно с питане. Сегашната ни пералня е позиционирана е ниша. Т.е. една част от тухлената стена е премахната, за да не пречи пералнята. Ако се навия за сушилня, то тя ще трябва да  върху пералнята, но на бъдещото мястото на сушилнята няма ниша. Мога да кача уредите все пак един върху друг, но нямам идея дали трябва да има въздух зад сушилнята, защото ако е така ще трябва да мисля друг вариант.

Имайте в предвид, че минимум 4-5 см. и трябват отзад на сушилнята, а другото важно е, че сушилните са по-дълбоки от пералните - поне 62-63 см.

# 34
 • Мнения: 22 200
Ох, значи мисията ми става още по- трудна.

# 35
 • Мнения: 9 115
Отпред има ли врата?

# 36
 • Мнения: 22 200
Не, врата е от страни.

# 37
 • Мнения: 9 115
Докато суши я дръжте отворена.

# 38
 • Мнения: 22 200
Дано само се навия за покупка. Щото не искам умалени дрехи, не искам да  ѝ избирам друго място от наличното такова, не искам да си отварям ядове. А и ще се ползва само  зимата.

# 39
 • Мнения: 3 687
Мари, отзад на сушилнята, така или  иначе ще се получи разстояние, защото има разни издадени чаркалаци. Моята сушиля я сложихме в/у пералнята, но те са от една и съща марка и стана без допънителни приспосолбления.  Пералнята ми е по-издадена от сушилнята. На сушилнята и трябва пространство отпред, където засмуква въздух.
Имам опит с 3 сушилни /Миле ВУ без ТП, Беко с ТП и Миле с ТП/. Свиване на дрехите, имах със старото Миле, но ми беше първата машинка и го отдавам на това, че беше без ТП и аз още не знаех, как да работя с нея.  С Бекото имах малко свити дрехи в началото, но или материите бяха калпави или грешно избрана програма. С новата машинка вече с богат опит, нямам свити дрехи, но в упътването пише, че е хубаво да се купуват дрехи с номер нагоре, ако са от памучна материя. Признавам си, че се родих, откакто имам сушилня.

# 40
 • Пловдив
 • Мнения: 559
Моята сушилня(с ТП) е под кухненския плот и няма свободно пространство около нея,но няма и поражения по кухнята.За свиването на дрехи-купувам един номер по-голям(не само заради сушенето в сушилня,дрехи се свиват и в пералнята,аз пера на 60градуса),дрехи с щампи обръщам на обратно.

# 41
 • София
 • Мнения: 296
Здравейте. Решили сме да си вземем сушилня, като идеята е да е върху пералнята. Харесала съм тази, но приемам и други предложени и съвети. Държа на съотношението цена качество, до 1500лв макс.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR87TW0BY/p/683961
Понеже ще е в ниша съм харесала врати от типа американски дрешник / с полуотворените ламели/ трябва ли да отварям вратите, докато работи уреда, ако са от този тип?
И последно питане Simple Smile загледала съм на Миле сушилня, която е в този ценови диапазон, та струва ли си?

# 42
 • Мнения: 2 264
Здравейте! Не ми се беше случвало, но напоследък съм много изморена и съм забравила да изпразня контейнера преди да пусна следващата сушилня. Разбрах го, когато свърши текущата програма и го извадих. Имаше вода до ръба и върху самия контейнер на малки локвички. И двете пранета са въртени на 1200 оборота, но и двете зареждания бяха на пълна пералня. Въпроса ми е има ли вероятност преливането да е било голямо като количество и ако е преляло извън горната повърхност на контейнера къде е отишла водата, какви поражения може да е нанесла на уреда и/или прането и какво мога да направя за да поправя доколкото е възможно белята? След като изхвърлих водата  пуснах отново програмата в случай, че не се е доизсушило прането да довърши процеса, но повъртя 5 минути и спря. Даже се изключи напълно и не върти против намачкане. Знам, че издънката е моя, но дали някой от вас знае какви може да са последствията.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 822
Не би трябвало да има проблем.Каква е сушилнята?
Трябва когато се напълни контейнера да има звукова и визуална сигнализация и евентуално да прекъсне цикъла на сушене,докато не изсипите водата от казанчето.

# 44
 • Мнения: 100
Ако контейнера прелее водата пада отново долу под кондензатора където е помпичката която я качва горе. Ако е достатъчно много това количество машината ще усети че помпичкта работи а поплавъка не пада надолу, сушилнята ще спре, и ще светне символ за пълен контейнер. Щом не е светнал значи прелялата вода е била малко.

Общи условия

Активация на акаунт