Избор на сушилня - Тема 15

• 39 989
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Добър вечер! Случайно някой да знае и да може да ме насочи къде се намира сензорът за влажност на сушилня AEG T59800?

# 526
petiaivanov на сайта на Горенье в няма точно тази сушилня модел DEH82/G, а това което Вие ми показахте е за DE82/G и точно тази разлика за едно Н променя нещата. Преди малко ходих до Технополис и си поговорих с продавач-консултанта и се оказа, че тази с Н е с иноксов барабан, а другата е с галванизиран. Благодаря за отзивите аз имам още малко време до довечера да се почудя дали Беко или Горенье пък ще видим.
Така е, аз купих точно този модел. Имам само една забележка и тя е, че функциите отпечатани вурху лепенка, залепени на сушилнята и още на 5тия ден почнаха да се развалят. Иначе съм доволна.

# 527
Здравейте, ние си взехме сушилня втора употреба - Коеник, но е на немски. Може ли помощ с превода?
1. Pflegeleicht
2. Schranktrocken Extra
3. Schranktrocken
4. Bügeltrocken
5. Koch/Bunt
6. Auflockern/Fertig
7. Filter reinigen
8. Behälter leeren
Също може да задавам тъп въпрос, но за първи път имаме сушилня, та.. като приключи пиука 3 пъти, обаче после пак тръгва, пак спира - пиука пак 3 пъти и така, обаче не знам колко време и ние я спираме. Как приключват работа сушилните? Expressionless
Надявам се да сте ме разбрали Grin

# 528
  • при моите любими
Изобщо не познавам вашия модел и с превода от немски не разбирам, но и на мен се случи това веднъж. Уж беше свършила програмата, а пак се включваше . Оказа се, че съм активирала програмата против намачкване и затова периодично ги завърта. Вижте дали не е от това.

# 529
Здравейте, ние си взехме сушилня втора употреба - Коеник, но е на немски. Може ли помощ с превода?
1. Pflegeleicht
2. Schranktrocken Extra
3. Schranktrocken
4. Bügeltrocken
5. Koch/Bunt
6. Auflockern/Fertig
7. Filter reinigen
8. Behälter leeren
Също може да задавам тъп въпрос, но за първи път имаме сушилня, та.. като приключи пиука 3 пъти, обаче после пак тръгва, пак спира - пиука пак 3 пъти и така, обаче не знам колко време и ние я спираме. Как приключват работа сушилните? Expressionless
1.Лесно за поддържане
2. Шкаф Сух Екстра
3. Шкаф сух
4. Желязно сух
5.  Цветен
6. Разхлабете / готово
7. Почистете филтъра
8. Изпразнете контейнера
Не знам дали е точно такъв превода от преводач е ! По въпроса от седмица от имам АЕГ и също не спира само а се включва опция за лесно гладене докато не я изключа .

# 530
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм с АЕГ, тя също така спира. След като покаже 0 на дисплея, пищи няколко пъти. След това периодично продължава да завърта прането и след около 30 мин се самоизключва. Това го прави на всички програми, не знам дали има опция да се изключи. Аз така или иначе гледам да вадя дрехите топли, защото така не искат гладене.

# 531
  • Pazardjik
1. Pflegeleicht
2. Schranktrocken Extra
3. Schranktrocken
4. Bügeltrocken
5. Koch/Bunt
6. Auflockern/Fertig
7. Filter reinigen
8. Behälter leeren
1.Лесно за поддържане
2. Шкаф Сух Екстра
3. Шкаф сух
4. Желязно сух
5.  Цветен
6. Разхлабете / готово
7. Почистете филтъра
8. Изпразнете контейнера
Не знам дали е точно такъв превода от преводач е ! По въпроса от седмица от имам АЕГ и също не спира само а се включва опция за лесно гладене докато не я изключа .
1 грижливо(леко) 4.сухо за гладене малко и аз да помогна

# 532
Привет! Минавам само да споделя опит със Сушилня BEKO DPY 8506 GXB1 след 1 година ползване. В началото я похвалих, а сега не знам как да опиша колко съм щастлива, че избрахме нея🥰 Това са най-добре похарчените ни пари в последните години. 4 членно семейство сме и вече забавих какво е това простиране и сушене с дни, а след това миришещи на влага дрехи.  В интерес на истината ползвам само една програма - памук Екстра сухо. Всичко слагам на нея и до сега не съм имала проблеми(дрехите са основно памук). Изобщо не са така смачкани, както си мислех - изобщо не обичам да гладя и не ми се налага, освен някоя риза на мъжа ми. Чаршафите са леко измачкани на тази програма, но ако не сте перфекционист изобщо не е проблем😀 Тока ни се е увеличил с не повече от 20лв на месец, при положение, че аз я пускам почти всеки ден, а понякога и по 2 пъти на ден. Единственото неудобство е, че трябва да се излива водата след всяко пускане, но за мен това не е проблем, защото става за секунди. Миналата година на черния петък свърши много бързо, така че препоръчвам,  ако някой й е хвърлил около, да изчака другия месец и още в първия ден на черния уикенд да я поръчва😊Дано съм била полезна на някого, защото когато аз се чудих дали да купя някоя по-скъпа марка или да взема този бюджетен вариант, изчетох всички мнения, ходих да се консултирам на място, но най-вече натежа мнението на познати, които също имат Беко и са много доволни.

megi8989 имам няколко въпроса, понеже твоя модел съм го сложил в топ 3 и най-много накрая да хвърлям зар, кой да е.

anyway - при теб има ли метален шум долу отдясно за определен период от време или не ?
Използваш ли вълнените топки ? В чуждите форуми ги хвалят и всеки казва, че когато сложат 6 от тях, програмата за сушене, която и да е тя - става наполовина като време и следователно като енергия. - логики много или малко, но доста хора го потвърждават.

При теб в тясно помещение ли е, ако е, то усеща ли се топлина около сушилнята ?

Иначе има адски грозен вид, но пък ми е в топ 3 някак си Simple Smile

# 533
  • София
Здравейте, сдобих се със сушилня GORENJE DA92IL. Четох темите преди покупката и видях,че има притежатели на такава. Дали може малко разяснения относно сортирането на дрехите, имате ли съсипани такива. В момента пуснах хавлии и не си намаля времето за работа, не мога да разбера много съм сложила или датчика не сработва. Четири големи, три малки и една кухненска се въртят. Това много или малко е ? Един тъп може би въпрос имам. Сушилнята е 9кг. това мокро или сухо пране е ? Ориентирах се към ползването на вълнените топки поради липсата на думкане, може ли да кажете каква е разликата при сушене със и без тях? При нещата от пух също ли може с тези вълнени топки или за там ми трябват други?

# 534
Един тъп може би въпрос имам. Сушилнята е 9кг. това мокро или сухо пране е ? Ориентирах се към ползването на вълнените топки поради липсата на думкане, може ли да кажете каква е разликата при сушене със и без тях? При нещата от пух също ли може с тези вълнени топки или за там ми трябват други?

9 kg. сухо пране.
При дрехи с пух топките са повече от задължителни, слагайте ги в джобовете.
Аз ползвам гумени, няма значение какви са, една работа вършат - разпухкват прането и уж се намалява времето на сушене и се намалява мачкането, а при дрехи с пух се разбиват равномерно перата и не се степват.

# 535
  • София
9 kg. сухо пране.
При дрехи с пух топките са повече от задължителни, слагайте ги в джобовете.
Аз ползвам гумени, няма значение какви са, една работа вършат - разпухкват прането и уж се намалява времето на сушене и се намалява мачкането, а при дрехи с пух се разбиват равномерно перата и не се степват.

Благодаря, този от сервиза каза мокро и аз малко се изумих.

# 536
Може и аз да греша (изхождам от своя опит с годините ползване на пералня и сушилня) - пералнята ми е с капацитет 10 кг., сушилнята поема цялото пране (тя е за 10 кг., също).
Никой не мери мокрото пране - перете и сушите след това.

# 537
Здравейте, сдобих се със сушилня GORENJE DA92IL. Четох темите преди покупката и видях,че има притежатели на такава. Дали може малко разяснения относно сортирането на дрехите, имате ли съсипани такива. В момента пуснах хавлии и не си намаля времето за работа, не мога да разбера много съм сложила или датчика не сработва. Четири големи, три малки и една кухненска се въртят. Това много или малко е ? Един тъп може би въпрос имам. Сушилнята е 9кг. това мокро или сухо пране е ? Ориентирах се към ползването на вълнените топки поради липсата на думкане, може ли да кажете каква е разликата при сушене със и без тях? При нещата от пух също ли може с тези вълнени топки или за там ми трябват други?
Защо да го намалява? Може и да го увеличи според количеството пране и колко са мокри. На колко оборота ги центрофугирате? Колкото повече, толкова по-лесно ще съхнат.
Четири големи хавлии три малки и т.н. не са малко количество, а хавлиите са материя, която задържа вода.
Не пускайте дебели суитчери с тънки памучни блузи- едните ще пресъхнат докато другите се изсушат. Аз пускам и дънките отделно и на програма за синтетика, че в повечето има и изкуствени примеси.
По-добре да пуснете няколко сушилни една след друга, но със сортирани дрехи, отколото да я наблъскате здраво и тя да суши пет часа. Резулататът ще е : намачкани дрехи, едни пресушени, а други недосушени на най-плътните места.

# 538
  • София

Защо да го намалява? Може и да го увеличи според количеството пране и колко са мокри. На колко оборота ги центрофугирате? Колкото повече, толкова по-лесно ще съхнат.
Четири големи хавлии три малки и т.н. не са малко количество, а хавлиите са материя, която задържа вода.
Не пускайте дебели суитчери с тънки памучни блузи- едните ще пресъхнат докато другите се изсушат. Аз пускам и дънките отделно и на програма за синтетика, че в повечето има и изкуствени примеси.
По-добре да пуснете няколко сушилни една след друга, но със сортирани дрехи, отколото да я наблъскате здраво и тя да суши пет часа. Резулататът ще е : намачкани дрехи, едни пресушени, а други недосушени на най-плътните места.

Благодаря за разясненията. Центрофугирам на 1200 оборота,пералнята няма повече. Относно очакванията ми да намали времето - защото мислех,че това не е много като количество, за това и написах какво съм набутала, да чуя хората с опит.
Полари сушите ли вътре и как?

# 539
Полар -на синтетика..Вашата сушилня в указанието няма ли програма и килограми ,които се слагат?

Общи условия

Активация на акаунт