В момента чета ... 65

• 43 495
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Belgium
Аз съм си набелязала "Да мислиш двайсети век" на Тони Джъд, "Твой син Хъкълбери Фин" на Беким Сейранович и евентуално "Американа" на Чимаманда Нгози Адичи. Тотално различни книги, както е обичайно за мен Grinning

# 166
О, "Американа" е велика, Лу, и мисля, че ще ти хареса. Simple Smile

А аз си продължавам с "Подземната железница" и "Хлебарките". "Железницата" ми харесва много, с нея напредвам и по-бързо. На "Хлебарките" отделям малко по-малко време засега, но и тя започва добре. Явно е по-слаба от по-нататъшните на Несбьо (както и "Прилепът"), но си мисля, че може би те са вдигнали летвата прекалено много, а всъщност първите му 2 книги не са никак лоши.

# 167
А, сега "Американа" Blush
Да се обаждам на Жанет 45, докато още не са ми опаковали поръчката?!
Отивам, чудех се дали ли да я добавя.

Щефи, хем имах приблизителна представа за какво е книгата, хем ми хареса донякъде да разбера малко повече от поста ти, хем в същото време си мисля, че разкриваш прекалено много за хората, на които няма да им е приятно да знаят толкова за книгата предварително.
сега ще го сложа в скрит текст, подходих от моето усещане за книгата

# 168
  • София
"Колибри" пускат със известно забавяне книги в електронен вариант...
Да, да, така е, ananas. Но пък друг техен нов роман, който излезе по време на извънредното положение, го пуснаха май едновременно както на хартия, така и в електронен вариант и затова таях надежда. И все пак ми е ясно защо издателствата рядко правят подобно нещо. Електронното издание появи ли се, пиратството е гарантирано.

# 169
  • Разпиляна във въображението
Вчера си поръчах "Към звездите" на Брандън Сандерсън, но не луксозното. Не беше налично, поне в Озон, а и не държа толкова. Да, красива, ефектна е, но надали ще я вадя и гледам, за да й се любувам, след като я прочета. Предпочетох да взема още една книга с ценовата разлика между двата варианта /още преди да видя, че я няма налична/.

# 170
  • София
Мириел, "Към звездите" още не е по книжарниците, в момента вървят пре-ордер поръчки.
Аз имам първата книга в такова издание и за първи път попадам на толкова голямо намаление за предварителна поръчка - това ме изкушава, иначе си права.

# 171
Ох, моя грешка - "Към небето" си поръчах.

# 172
  • София
Аха, ясно Simple Smile Знаеш ли, не си сбъркала - книгата е обемна, а с тия корици става доста тежка и неудобна за четене. Луксозната версия е много идейна, но другата е по-практична. Приятно четене Simple Smile

# 173
Благодаря. Очаквам я около 27-ми. Изобщо не съм видяла, че предстои да излезе на пазара втора част. Не че е драма след като я няма с меки корици.

# 174
  • Belgium
О, "Американа" е велика, Лу, и мисля, че ще ти хареса. Simple Smile

Cioccolata, аз срещам много полярни мнения за "Американа" сред моите четящи приятели, с които имаме сходен вкус. Та не знам какво да очаквам. Но ще я прочета по някое време със сигурност Simple Smile

# 175

Аз все още дочитам 'Шогун', надявам се тези дни да я приключа.
За какво се разказва в "Шогун"?Преди няколко дена се чудих дали да я купя и още не съм се начудила😊.
    Колкото до темата,сега нищо не чета.Не можах да си намеря интересна книга...

# 176
Отрера,

Скрит текст:
Действието се развива около 1600г., Когато откриват различните континенти и държави чрез мореплаване. Главният герой е англичанин и след дълго пътуване успява да стигне в Япония. Това е съвсем нова култура за англичанина и той започва да се нагажда според ситуацията и да опознава културата им. Същевременно в Япония управлението е нестабилно и е пред война, та нашия англичанин ще има съществена роля в това как ще се развият нещата и за японците. Честно казано не съм убедена доколко е исторически издържана, четох противоречиви мнения.

# 177
  • Пловдив
Момичета, чели ли сте книгите на Димо Райков? Имам "Париж - радостта от живота" и страшно я харесвам. Виждам, че има още няколко книги и се чудя, дали са на същото ниво.

# 178
  • Чукарландия
Аз съм метнала 14 книги в кошницата от Озон, надхвърлих всякакви бюджети, сега се чудя, как да съкратя списъка, като ги искам всичките?!? 🙄🤣😢

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 09:49 от BBeLLa

# 179
  • София
Приключих с Казуо Ишигуро и ''Художник на променливия свят''
Хареса ми, макар че си бе скучна и някак си семпла. Твърде японска и насочена към японците и прехода (най-вече на мислене) след втората световна война. Все пак ми е първи допир с Казуо, но няма да е последен, защото умее да пише и от малкото да създава интерес.

Пак си се връщам на един от любимците ми, Мураками.
Този път с ''Хроника на птицата с пружина''

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт