В момента чета ... 65

• 43 489
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Няма да издам нищо, но за всеки случай слагам скрит текст, NumLock,
Скрит текст:
Нямаш ли подозрения? Аз имах и се оказах права. Дано не ти развалям удоволствието от четенето с коментарите (ако изобщо имаш някакво удовлетворение от четивото Rolling Eyes)

# 151
  • София
Подозрения кой е убиецът имам, но повече нараства убеждението ми, че си губя времето. Но все пак ще я доизбутам докрай - поне да разбера дали вярно подозирам. Лошото при мен е, че я чета на английски и не мога да прескачам, чак дотам не я владея пущината...
Но усещам, че започнах да чувствам героинята като личен враг - защо ме мъчи така?  Rolling Eyes  Smile

# 152
  • София
Хах, като личен враг, Sweat Smile, дай да ти напиша в скрит текст и да се приключва тая мъка Triumph.

# 153
  • София
Аа, не, сама ще се преборя докрай и ще пипна убиеца за гушката! Усещам го като предизвикателство.
Но втори път нещо подобно - никогиш! Yum

# 154
На мен пък ми хареса Портокала Simple Smile
Не знам , може би съм била в период на "Харесвам всичко", но дори и сега мисля,че не е чак толкова зле пЪк Simple Smile

# 155
  • София
Миж, помня, че много я беше харесала и съм доста изненадана. В други жанрове сме имали различия, но обикновено по отношение на трилърите се нацелваме.

# 156
Последните два дни се депресирах - два пълни последователни прочита на "Синдромът Cri du chat" на Ричард Калич, докато я обработя напълно и изчистя всички грешки... Днес си отдъхвам с "Демон плюс" на Zотов.

# 157
  • София
Прочетох ''Гънка във времето'' на Маделин Ленгъл. Хареса ми. Наистина си е непреходна. Авторката явно е 'вдъхновена' от заплахата на съветския комунизъм, но в историята се открехва и идеята за заплахата и от най-лошото в капитализма.

А сега за първи път ще се сблъскам с творчеството на Казуо Ишигуро. Започвам, ''Художник на променливия свят''

# 158
Здравейте! Не съм писала тук от сто години сигурно. Нямах много време за четене, а за писане още по-малко.
По темата. Чета "Макара със син конец" на Ан Тайлър. Старо, но златно.
Харесвам стила ѝ от предните две книги, които съм чела от нея, по-скоро харесвам героите по някакъв особен начин. В друга книга би ме подразнило, като че ли са.. еднопластови. Просто приемаш живота, който ти се случва.

# 159
Много точно казано за Ан Тайлър . И аз  я харесвам много, вкл. и "Макара със син конец". Но на който обича книги с ефектен сюжет ,едва ли ще му допадне авторката. В  книгите ѝ са ежедневни истории на обикновени хора , в които всеки може да открие и собствените си криволичания и прозрения .
 "Гънка във времето" ме заинтригува. Винаги съм обичала да чета за пътешествия във времето, особено, ако започват в кухнята Smileт.не е акцентирано върху технологичната страна на пътуването. И тази книга била част от поредица, писана в продължение на 30 г.
 Аз започвам също старо, но златно - "Тортила Флет" на Стайнбек. Опитвах се да я чета в ученическите години, но не бях пораснала  явно за нея. Тогава отхвърлих и "Улица Консервна". А по-късно  изчетох  за Улицата с голямо удоволствие. Надявам се и за  "Тортила Флет"  да съм  литературно израснала , най-после.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 10:09 от Анонимен

# 160
  • Belgium
Ох, тия дни нямам грам време за четене Sad

Надявам се да наваксам през идващия дълъг уикенд.

Успях да отметна само That Will Never Work: The Birth of Netflix and the Amazing Life of an Idea - историята за създаването на "Нетфликс". Приятна е, чете се бързо и е тъничка. Има някои любоптини подробности от индустрията на забавленията, но не е нещо кой знае какво.

Започнах "Времеубежище" на Георги Господинов, обаче съм минала само 50-тина страници и засега дори не мога да се ориентирам дали ми допада или не Simple Smile

Вие набелязали ли сте си нещо от намаленията за 24 май? Thinking

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 09:57 от Лу

# 161
  • София
Аз съм планирала "Трите тела". С хубаво намаление е в момента в сайта на Колибри, но се надявах да я пуснат електронна, че да спестя малко място.
Сигурно ще купя и "Балада за пойни птици и змии" на Сюзан Колинс, както и луксозното издание на "Към звездите" на Брандън Сандерсън.
Хм, все фантастики съм изброила нагоре. Трябва да си разгледам to read списъка в ГР и може малко да разнообразя покупките.

# 162
"Трябва да поговорим за Кевин",  бих казала и за неговата майка.
Не е книга, която да ме хване за гърлото,  явно съм обръгната от света наоколо.
Скрит текст:
Първата една трета ми беше досадна и три дни само отварям и без желание затварям.
Припокрива ми се образа на майката с примери от реалния живот,  разглеждане на детето като отношение към равен, което  знае, чувства, разбира, но не иска да съчувства на майката, правейки и напук, а всъщност детето не е равно на родителя,  то  е просто дете и  способността на самовъзпитание е след като се мине, през примерите на възрастните.
Детето Кевин е представено като малко чудовище,  ако се обърне през призмата на живота, лоши деца и прекрасни родители не са изключение.
Майка психопат и дете убиец,  постигнат е ефект на въздействие в книгата.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 10:32 от Щефи

# 163
"Колибри" пускат със известно забавяне книги в електронен вариант. Вероятно като се поизкупят хартиените. Аз съжалявах преди месеци, че няма "Ти го каза" на Кони Палмен електронно издадена  ,а наскоро видях, че вече  я има  в сайта им. Купих си я с голямо удоволствие с няколко други, които преди това също не бях виждала да ги има в ел.вариант. Така, че ако преодолее човек първия си порив за нова книга - което, знам, че не е лесно, може и да дочака електронното ѝ издание. Лошо е , че само едно -две издателства издават по този начин книгите си.

# 164
Щефи, хем имах приблизителна представа за какво е книгата, хем ми хареса донякъде да разбера малко повече от поста ти, хем в същото време си мисля, че разкриваш прекалено много за хората, на които няма да им е приятно да знаят толкова за книгата предварително.

Общи условия

Активация на акаунт