В момента чета ... 65

• 43 482
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Аз приключих с "Проповедникът " на К. Лекберг и дори вече започнах "Каменоделецът "(следващата от поредицата). Някак пристрастяващо ми действат тези книги в момента. Харесват ми описанията и приятния стил на авторката , непрестанното ровене в миналото на героите и изкарването на яве на мръсните тайни , самите герои също ми станаха симпатични , а и историята на Патрик и Ерика също ми е интересна. За сега книгите ми създават приятно усещане и уют и ще ги чета докато не ми омръзнат Simple Smile
По темата за Х. Хосейни още преди години прочетох и трите му книги ... не вярвам ,че който и да било може да остане безучастен към подобни истории . Новата му книга (Молитва към небето) така и не съм я чела и честно казано я оставям за по нататък , някак си в момента не ми се иска да се натоварвам с толкова емоционални книги. По тази причина все отлагам и "Оризовата майка" - от години съм я набелязала именно благодарение на форума , но така си седи и чака ред .

# 136
  • Belgium
Заинтригувахте ме с тези "Трите тела". Точно нещо такова ми се чете. Обаче, видях, че това е книга първа от трилогия. Втора и трета дали ще ги видим у нас? И завършена ли е в някаква степен първата книга така че да става за самостоятелно четене?
 Харесвам готините поредици, но искам, ако може всички книги да са пред мен. Хич не ми се чакат продължения, искам да чета наведнъж.

ston, в една от онлайн дискусиите за книгата, преводачът беше споделил, че вече превежда втората част. Обаче кое кога ще излезе нямам представа. Първата книга е завършена донякъде, но в края, разбира се, има податки за развитие на сюжета в следващите части.
Ако четеш на английски език, ги има и трите.

# 137
  • София
Много ме зарибихте с тази книга, гледам че е и с намаление в момента, сърбят ме ръчичките да си я поръчам. Simple Smile

# 138
Заинтригувахте ме с тези "Трите тела". Точно нещо такова ми се чете. Обаче, видях, че това е книга първа от трилогия. Втора и трета дали ще ги видим у нас? И завършена ли е в някаква степен първата книга така че да става за самостоятелно четене?
 Харесвам готините поредици, но искам, ако може всички книги да са пред мен. Хич не ми се чакат продължения, искам да чета наведнъж.

ston, в една от онлайн дискусиите за книгата, преводачът беше споделил, че вече превежда втората част. Обаче кое кога ще излезе нямам представа. Първата книга е завършена донякъде, но в края, разбира се, има податки за развитие на сюжета в следващите части.
Ако четеш на английски език, ги има и трите.

Аз имам същата дилема ston. И за момента много се замислям дали да не я почвам на английски. Много мразя да чакам следващите части от поредица - и винаги първо събирам всички части и тогава започвам да чета.

# 139
Да ви кажа честно,”Мозайка от убийства” не ми върви както очаквах,все едно чета сценария за сериала....моля да ме прощават феновете на книгата....на 15% съм и се чудя дали да я продължавам:)

# 140
Да ви кажа честно,”Мозайка от убийства” не ми върви както очаквах,все едно чета сценария за сериала....моля да ме прощават феновете на книгата....на 15% съм и се чудя дали да я продължавам:)

Продължавай.
В началото е малко по-тегава. А и 15% колко са, около 50 страници. Аз я четох на хартия и книгата си е обемна.

# 141
Аз започнах Проклятието на Стивън Кинг , н1кой който я е прочел може ли да ми каже дали си заслужава ?

# 142
При мен се получи обратното. Много силно начало, слаб финал.

# 143
Благодаря ви за съветите,ами засега ще я оставя,че се зачетох в:
https://iztok-zapad.eu/erotichni-istorii-za-pendzhabski-vdovitsi
...и много ме грабна,обожавам писатели ала Индийската Шехерезада и техните вълнуващи истории,житейски и разтърсващи.

# 144
Аз започнах Проклятието на Стивън Кинг , н1кой който я е прочел може ли да ми каже дали си заслужава ?

На мен ми хареса!

# 145
  • София

На мен ми хареса!
Аз я четох много отдавна, бях на 15-16 г. Помня, че ми хареса.

# 146
В момента чета "Нана" от Емил Зола. Много увлекателно и интересно пише Simple Smile

# 147
  • София
Не е лоша, макар и не сред най-добрите. Градира напрежение и си е много Кинг-ова книга.
Не бих я поставила сред най-любимите ми, но пък с удоволствие бих я препрочела някой път.

# 148
  • София
"За писането: Мемоари на занаята" на Кинг привърших тези дни. Много ми допадна, особено частта с биографични моменти и преживявания. Не че това, което Кинг споделя за писането не ми беше интересно, напротив, но просто нямам амбиции да съм писател, а просто читател и се насладих до край Simple Smile.

Вчера започнах и днес дочетох "Кървавият портокал". Това вече ми се видя доста посредствено четиво. Мислех си, че след "Самотна пеперуда" едва ли ще попадна на толкова зле написан трилър с натрапени секс елементи, но това четиво даже надмина очакванията ми. Нито нишката с убийството беше ОК, нито семейната драма, с една дума - греда.

# 149
  • София
Уф, и аз го мъча този "портокал" и все чакам да стане интересно. То хубаво се набляга на секс-копнежите на героинята - ама какво става с убийството все пак се питам, ще стигнем ли и до него някога?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт