В момента чета ... 65

• 43 460
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Започнах ,, Има ли места в Рая?"  на българската писателка Даян Шаер

# 631
  • София
Прочетох "Мозайка от убийства". Като цяло много ми хареса, ще и дам 4.5, отнемам половинка, защото мотивът за последното убийство не беше задовлителен за моите представи. Grinning
 "Присъдата е смърт" някой чел ли я е? Ако и за нея има добри отзиви да я слагам в списъка.
  Ще започвам днес "Добрата съпруга" на Робърт Гулрик.

# 632
Прочетох "Мозайка от убийства". Като цяло много ми хареса, ще и дам 4.5, отнемам половинка, защото мотивът за последното убийство не беше задовлителен за моите представи. Grinning
 "Присъдата е смърт" някой чел ли я е? Ако и за нея има добри отзиви да я слагам в списъка.
  Ще започвам днес "Добрата съпруга" на Робърт Гулрик.
Още не съм го подхванала Хоровиц, но за него лош коментар не съм срещала. Така че, слагай (в списъка).

# 633
Чета "Жътварите" на Джон Конъли, май 7ма или 8ма книга от поредицата за Чарли Паркър

# 634
sea.sea, "Присъдата е смърт" е книга втора от поредицата за Хоторн. Ако си чела "Убийството е всичко" и си я харесала, подхващай я смело. Отзивите за нея са много добри.
Аз се връщам да си довършвам "И след това" на Гийом Мюсо, че бях я почнала преди няколко месеца, но нещо я бях позарязала. Определено обикновената му проза не е моята бира, за втори път се убеждавам вече. В момента съм някъде на средата и се надявам втората половина да ме опровергае, но не съм оптимист.

# 635
Не помня писах ли, че свърших за нула време Вила с басейн - много ми хареса Simple Smile Дали и другите му си заслужават (другите освен Вечерята)?
Прочетох и Падение и спасение - различна е от филма, някак по-реална. Филмът въздейства по друг начин.
И започнах "Майките" на Теодора Димова - първата глава е малко объркваща, с този непрекъснат диалог, в който не разбираш кой кой е, но по-нататък се връща към нормалния изказ. Очаквам завръзката, която вече предполагам накъде бие Disappointed

# 636
Другите му две се водят доста по-слаби от "Вечерята" и "Вила с басейн", така че ако ще  ги четеш, свали предварително очакванията, особено за "Одеса Стар". От трите книги на автора, които съм чела, тя ми се стори най-слаба, а ми беше втора среща с автора. Историята ме грабна, но главният герой в нея ми беше убийствено скучен. После разбрах, че това всъщност е една от най-ранните творби на Херман Кох, излиза през далечната 2003 година и явно е напипвал стила си. Минаха 3 години от прочита ѝ и не си я спомням много. За съжаление явно ниските ѝ оценки са повлияли на Колибри повече да не издадат негова книга на български език. Може и да ни изненадат приятно, но не вярвам вече.

# 637
  • София
sea.sea, "Присъдата е смърт" е книга втора от поредицата за Хоторн. Ако си чела "Убийството е всичко" и си я харесала, подхващай я смело. Отзивите за нея са много добри.

Чела съм я, но нямах представа, че тази е продължение, благодаря за информацията. Simple Smile

# 638
Е, не е продължение в класическия смисъл на думата. Като криминалните поредици е (така си мисля) - героите се развиват, а случаите са си отделно.

# 639
  • София
Е, не е продължение в класическия смисъл на думата. Като криминалните поредици е (така си мисля) - героите се развиват, а случаите са си отделно.

Да, да разбрах те. Relaxed

# 640
Стартирах "Бьорнстад" на Фредерик Бакман.

# 641
Стартирах "Бьорнстад" на Фредерик Бакман.

Любимата ми негова книга! Ако ти хареса прочети и продължението "Ние срещу всички". От есента по HBO ще пускат мини сериал по Бьорнстад.
И за да не е съвсем спам започвам "Цар плъх".

# 642
  • София
Прочетох " Цветя за Алджърнън" и много ми хареса - много тъжна и ми бръкна дълбоко в душата.
Започнах " Тайният живот на писателите " на Гийом Мюсо. Много харесвах автора доскоро,  но и предишната, която четох - "Парижкият апартамент" и тази не ме грабват така както по-старите му творби. Станали са ми по-банални и предвидими. За съжаление това не е автор, който градира с всяка следваща книга.

# 643
При мен пък е обратното с книгите на Мюсо - първите му книги не успяват да достигнат до мен, а клишетата и "цитатите за живота" ми идват в повече. Днес трябва да довърша "И след това...", но реакцията ми засега е "И какво от това...?" А може и проблемът да е в моя телевизор - обикновената му проза не е моята бира и вече съм сигурна, че няма да се мъча с "Ще бъдеш ли тук?" и "Защото те обичам".

# 644
Прочетох " Цветя за Алджърнън" и много ми хареса - много тъжна и ми бръкна дълбоко в душата.
Започнах " Тайният живот на писателите " на Гийом Мюсо. Много харесвах автора доскоро,  но и предишната, която четох - "Парижкият апартамент" и тази не ме грабват така както по-старите му творби. Станали са ми по-банални и предвидими. За съжаление това не е автор, който градира с всяка следваща книга.
Аз така усещам Бакман - всичките му книги все едно са една. Иначе ги харесах, но на третата вече имаш чувството, че четеш предната. Мислех да почна Бьорнстад, заради препоръките, но пак ме обзема усещането, че отнякъде ще изскочи Брит Мари или Уве Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт