В момента чета ... 65

• 44 147
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Да, авторът на Крехко равновесие и той предвидливо явно изчаква 10 години от края на извънредното положение в Индия и епичното покушение над министър-председателката, за да започне този си роман от дистанцията на време и разстояние в далечна Канада...

# 571
  • Бургас
Завърших "Почти мъртъв" от Асаф Гаврон. Наистина ми тръгна неясно. По едно време се усетих, че объркването ми идва от това, че разказът върви от първо лице, но разказвачите са двама и се редуват. Единият понякога е съвсем здрав, понякога е почти мъртъв. Напрежението нарастваше, очакваше се да оцелее само единия, но с това "първо лице" питанката ставаше все по-голяма. Накрая всичко си дойде не място. Доволна съм, че я прочетох.

# 572
# 573
  • София
Прочетох ''Мозайка от убийства'' на Антъни Хоровиц.
Хареса ми като цяло, но можеше и по-добре. В смисъл добра книга, но не и специална... Агата Кристи си остава ненадмината. Иначе самата идея ми допадна, книга в книгата, случай в случая... Препратки, намигвания, как му се казваше в сериалите, 'фенсървис' Wink

# 574
На мен ми хареса и "Мозайката", но дори повече ми хареса "Убийството е всичко" на Хоровиц.

# 575
  • Пловдив
Аз прочетох "Да защитаваш Джейкъб". Със смесени чувства съм. Адвокатски роман без кой знае какво друго развитие. Ако някой приятел ме попита за нея, ще кажа, че може да мине и без да я чете.

Скрит текст:
Очаквах историята да се завърти около самото убийство, а то сякаш остана на заден план, само отвреме навреме се споменаваше без много задълбаване. Усетих го като нещо далечно.
Също не ми хареса това, че се наблягаше на това на всяка цена семейството да остане спокойно, което при такава ситуация изобщо не знам, дали е възможно. Разсъжденията на бащата пък основно бяха за това как се чувства майката.
Единственото, което се повтаряше на всяка страница, беше "Възразявам", "Приема се", "Отхвърля се".
Краят също ме изненада. Не ми се върза въобще.

# 576
В момента чета "Червеният тефтер" на София Лундберг. Със смесени чувства съм. Хем историята е интересна, хем самата книга ми е леко инфантилно написана.

# 577
Довършвам "Илинден" на Талев

# 578
  • София
Вадя перото и почвам .... Simple Smile

Приключих със  "Синът" (Ю Несбьо) ...

*** в по-долните редове няма спойлери, но ако не желаете да се повлияете от моето мнение, не ги четете***

Първо започвам с нещата, които не ми харесаха.
Както вече писах, от самото начало имаше похвати в стила на изграждането на образа на един от героите, които ме подразниха и заради тях мислех да дам на романа оценка 2* или 3*. Защото все пак главното в един добър роман е да показва, а не да казва. Докато тук някак нарочно сякаш беше прекалено с насаждането в съзнанието на читателя колко положителен е въпросният герой. Това, в съчетание на няколко житейско-нереалистични ситуации  не ми допадна.
И все пак силата и стихията на Несбьо са не в изграждането на положителния герой, ами на анти-героя Simple Smile И този роман не прави изключение.
Именно анти-героят спечели моето сърце и симпатии на 100%!  
Както и силният края на романа! Прави ми впечатление, че завършеците на романите са обикновено слабите моменти на много автори, та дори и Кралят Кинг често накрая оплесква нещата. Като власите, дето на край Дунава са давeли Simple Smile
Тук краят е абсолютно перфектен и ме удовлетвори на 100% Simple Smile
Иначе има от всичко добре познато и типично несбьовско Wink Трупове , които с лопата да ринеш... Изтънчено-садистични методи на убийства.. Наркотици в червени сакове... Житейски драми от различно естество... Социален елемент...и разбира се - любов...

Финална оценка - 4*. Препоръчвам Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 14:26 от Happy Mijjj ツ

# 579
  • Mediterraneo
Тази не е от поредицата с Хари, нали?

# 580
  • София
Тази не е от поредицата с Хари, нали?

Не, но пак е с полицай със зависимости, така че всичко е ток Joy

# 581
Сигурно Несбьо започва нова поредица. Simple Smile

# 582
  • София
Последните два месеца забуксувах с четенето поради липса на време и лоши попадения.
"Дървото на Юда" от Арчибалд Кронин- очаквано ми хареса. Майсторски изградени и реалистични образи, но ми остави горчив привкус накрая.
"Германският пациент" от Михаил Вешим- кратък сборник с разкази. Оказа се, че половината вече съм чела в предходни негови книги. Нищо ново не предлага, същите изтъркани сюжети. Не препоръчвам.
"Животът и смъртта на Катерина" от Андрю Никол. Подведох се от горе- долу приличната оценка в гудрийдс. Има всички предпоставки за интересна история, но е ужасно мудна и скучна. Изключително трудно я избутах до края. Не си заслужава.
"Леопардът" от Ю. Несбьо- чета я от доста време на телефона докато пътувам и може би затова не ме увлича особено.
"Присъдата е смърт" от Антъни Хоровиц- оправих си донякъде вкуса. Продължава линията с Хоторн с нов случай. Класическо криминале, което бързо се чете.
С голяма надежда започвам "Чекмо" от Момчил Николов. /"Последната територия" ми е любима/.

# 583
  • София
Сигурно Несбьо започва нова поредица. Simple Smile

Не бих казала...

# 584
Ооо, Миж, напълно е възможно и да му е омръзнало да пише поредици. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт