Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 74

• 42 998
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Аз мисля, че не е достатъчно, според мен трябва да включиш витамин Д, фолиева к-на, витамин б-комплекс
Pepita5, благодаря ти! Със сигурност ще започна с фолиевата к-на, а за Вит д и Б-комплекса те ся ми в норма при последното изследване

# 331
Бях ви питала наскоро знаете ли нещо повече за една теория, че понякога при дълго съвместно съжителство с даден мъж се получава някаква необяснима несъвместимост и невъзможност да се забременее. Току що прочетох интересна статия, в която пише че според някакво ново проучване яйцеклетките ни били придирчиви и може да не си харесат войниците на нашите мъже, а ако се пробват да се оплодят с материал на случаен мъж привличали повече сперматозоиди. Grinning Интересна теория.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Choveshkata-iajtcekletka- … -zhen_151363.html

# 332
записвам се и аз тук. За неделя ми е пункцията Simple Smile

# 333
Боби, недей да четеш глупости. А още по-малко да им вярваш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 334
Здравейте, аз съм по- дълъг протокол и не съм пила противозачатъчни. Не пия никакви добавки, освен фол. Киселина. Според моята докторка най- важното е спокойствието и пълноценната храна. Успех на всички

# 335
записвам се и аз тук. За неделя ми е пункцията Simple Smile
Хаха, ама съм объркала и темата. Не сме го коментирали тук този въпрос. Иначе интереса ми е провокиран от факта, че вече 6 години никога не съм забременявала естествено. Хората и на по-стари години успяват поне някоя биохимична да докарат, а аз никога нищо. И това след графици, лентички и всякакви гимнастики. Grinning

# 336
И аз съм така, ама причината се оказа съвсем реална, а не изсмукана от пръстите теория някаква.

# 337
Какво се оказа geizer-че Аз вече какво ли не изчетох и си събирам статистика след 2 неуспешни ЗЕТ-а.

И аз съм така, ама причината се оказа съвсем реална, а не изсмукана от пръстите теория някаква.

# 338
Оказа се че си въди бактерии в простатата. На МБ ту се появяваше бактерия, ту друга бактерия, ту чиста МБ след АБ  и скоро след това пак бактерия. И точно това ни обърка, че след чиста МБ си мислехме че сме се справили с проблема, ама не. А симптоми не е имал изразени за да се усетим че пак не е добре. Абе хронична инфекция с 2 думи. Последно пи АБ в продължение на 6 м и нищо. Даже СГ му не беше чак някаква трагична. Други с такава СГ забременяват естествено. Обаче имаше завишено РН, завишено количество слуз в еякулата което пречи на придвижването, кога малко кога повече левкоцити, 35% днк фрагментации и силно занижена биологична преживяемост. Накратко дори и читавите сп не са успявали да стигнат до Я за да я оплодят.

# 339
Здравейте, момичета,
На вас преди стартиране на инжекциите какви хормони ви изследваха?
Виждам сега, че моя док ми е написал да се пусне само естрадиол и ми се стори странно. Не трябва ли да се пуснат и другите хормони? 🤔

# 340
Здравейте, момичета,
На вас преди стартиране на инжекциите какви хормони ви изследваха?
Виждам сега, че моя док ми е написал да се пусне само естрадиол и ми се стори странно. Не трябва ли да се пуснат и другите хормони? 🤔
На мен винаги ми пускат Е2, ЛХ и Прогестерон - и преди стимулация, и преди започване на подготовка за ЗЕТ.

# 341
  • Варна
Здравейте, момичета ☺️

Преди процедурата пуснаха ли на Вас и на мъжа Ви генетични и имунологични изследвания с цел по-голям успех?
Какви Ви пуснаха и колко парички Ви излязоха горе-долу?
Аз ходих на различни доктори за мнение докато чакам одобрение от ЦАР и те ми казаха различни изследвания, че мога да пусна.
Предстои да говоря и с доктора, който ще ми прави процедурата, но искам и от Вас да чуя мнения.

Единият доктор ми каза:
* антифосфолипидни антитела (APA)
*  антинуклеарни антитела (ANA)
* асоциирани с тромбофилия (Фактор V Leiden, Мутация G20210A в Протромбиновия ген, Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза – MTHFR, Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа (носителство на хаплотип А2)
* анти-тиреоидни антитела (ATA)
*  антиовариални антитела (AOA)
* NK клетъчна активност (NKa)

А другия само:
* Фактор V Leiden (R506Q)
* Протромбин (20210G>A)
* PAI (4G/5G)
* ACE (I/D)

Не знам кои изследвания са само за мен или и за двамата. Ще прочета и ще попитам, разбира се.

Благодаря Ви предварително.
Хубав и усмихнат ден ☺️🥰☺️

# 342
Всичките са за тебе. Повечето са за придобита или наследствена тромбофилия

# 343
  • Варна
Всичките са за тебе. Повечето са за придобита или наследствена тромбофилия

Благодаря ти ☺️☺️☺️

# 344
На мен точно преди старта на стимулацията не са ми пускали нито естрадиол, нито прогестерон нищо ( имах от преди месеци изследвания ).  На 6 ти ден от цикъла ми бяха първите хорммони. Докторката ми каза, че се водела лека стимулация и на 6 тия ден ще ми намали още дозата (както и стана).
   Относно имунологията и генетични изследвания след първо неуспешно инвитро ми ги назначи. Имунологията около 160 лв. Генетичните 320 лв. ( пакет за вродена тромбофилия ). Също така витамин B12, витамин D, Хомоцистеин.
  Да попитам на вас изслидват ли ви хормони преди самия трансфер - при ЗЕТ? При последните ми изследвания се оказа, че имам завишено TSH ( около 4 ).

Общи условия

Активация на акаунт