Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 902
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
При нас няма обедна почивка. Не се приема добре от шефовете. От 9 до 18 сме. Дори мърморят, че хората си тръгват в 18 ч. По принцип обаче са толерантни към майки с деца и можеш да си тръгнеш към 17.15. Но се приема като услуга, а не че не си използвал обедната почивка.
Е как така няма обедна почивка? Не ядете ли? И защо работното време ви е 9 часа?

# 541
При нас няма обедна почивка. Не се приема добре от шефовете. От 9 до 18 сме. Дори мърморят, че хората си тръгват в 18 ч. По принцип обаче са толерантни към майки с деца и можеш да си тръгнеш към 17.15. Но се приема като услуга, а не че не си използвал обедната почивка.
Е как така няма обедна почивка? Не ядете ли? И защо работното време ви е 9 часа?
Ядем по бюрата. Взимаме нещо в кутия за 5,10 минути и се храним, докато пишем Simple Smile И аз се оцъклих преди време, но свикнах за 7 години. Но да не спамя в тази тема.

# 542
Системата е затворена. Дано няма изненади утре, защото в момента сме класирани директно и без жребии с 13 точки.

# 543
Здравейте,

Странно, че въпреки часът все още няма списъци с класираните деца. Няма и и-мейли. Нещо пропускам ли или.......

# 544
Няма генерирани списъци. Но от списъка с чакащите май става ясно, защото от тях са изчезнали децата с повече точки.

# 545
Хора, нямам мейл, а според списъка с класирани, моят хубостник е ударил джакпота? Има ли други с неполучен мейл?
И сега, другият ми въпрос: от утре сме на море за седмица. Мога ли да упълномощя някой да запише малкия? Много ми се иска да не се налага да идвам от Златни пясъци за записването, и после да се връщам.

# 546
Да, ние сме в списъка също, нямам имейл.

# 547
И при нас е така. Прието е детето, но нямам и-мейл.
Само да споделя, че е приета в далечен район, защото в нашия квартал няма шанс.

# 548
Малчо е приет в градината зад блока. Реално сега ще е преместване, защото досега посещаваше ОДЗ в съседен квартал. И това също ме притеснява, дали ще има възможност да продължи да ходи в старата, докато реално постъпи в новата.

# 549
Мейлите дойдоха, честито на приетите. Ние влязохме в близка до нас градина, слава Богу. Малката ми не е приета в ясла, но сме одобрени по програма за гледачка. Борбата продължава и аз ще ходя по протести за ваучери и места, независимо от успеха днес.

# 550
След всичкото чакане и притеснение, честито на приетите Simple Smile

# 551
Да, получих и аз мейл. Честито на приетите и късмет на следващите класирания на неприетите!

# 552
  • Sofia
Малчо е приет в градината зад блока. Реално сега ще е преместване, защото досега посещаваше ОДЗ в съседен квартал. И това също ме притеснява, дали ще има възможност да продължи да ходи в старата, докато реално постъпи в новата.
Мисля, че след като се изтеглят документите от старата градина, няма да може да я посещавате повече. Ние миналата година минахме през това.

# 553
  • София
При преместване няма никаква необходимост да се отписва детето от ДГ и да му се изтеглят документите.
Няма проблем да се посещава предишната ДГ до началото на новата учебна година, въпреки че щом новата е на по-удобно място можете да проверите дали няма да го приемат още от началото на септември.

# 554
Здравейте, има ли нещо по-специфично при записването когато има преместване от една детска градина в друга? Моят син беше приет миналата година в по-отдалечена ДГ, която посещава от миналия септември досега. Днес имахме невероятен късмет и го приеха с жребий в градината до блока ни. Чета, че преди да го запиша в новата градина, трябва да го отпиша от старата. Какво точно се прави за отписването и колко време отнема, докато те отпишат /предвид краткия срок за записване в новата/? Подаваш заявление в старата и веднага ли се случват нещата с отписването? Има ли риск да се забави отписването от старата градина и това да попречи да се запишем в срок в новата? Някакви допълнителни документи трябва ли да нося за отписването? А някакви документи от старата ДГ трябва ли да получа, за да ги представя при записването в новата ДГ?

Общи условия

Активация на акаунт