Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 36 884
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
~Лорелай~, аз вчера ходих да записвам моето дете, като в момента съм по майчинство. В служебната бележка от работодателя обаче пишеше само че работя там и не бяха написали, че съм по майчинство в момента. От детската градина не ми направиха проблем за това, само искаха и копие на трудовата ми книжка. Не мисля, че ще е кой знае какъв проблем при положение, че и двете неща дават по 2 точки, но за всеки случай изчакай да видиш какво ще ти отговорят.

# 601
Днес съпругът ми записа малкият в ясла Simple Smile не са му взели бележките за местожителство, вече имало връзка със системата..
Вие освободихте едно място в градина в Младост-2, нали? Интересно, все още не е отразено в системата.

# 602
  • Sofia
Днес съпругът ми записа малкият в ясла Simple Smile не са му взели бележките за местожителство, вече имало връзка със системата..
Вие освободихте едно място в градина в Младост-2, нали? Интересно, все още не е отразено в системата.
Да, в слънчевото зайче. Записахме го по обяд в новата, ако това има значение. Набор 2019

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 16:02 от janin4eto_87

# 603
  • София
Детето ми е  набор 2017г.Прието е в първа група в ДГ 65,, Слънчево детство"район Слатина. Желая размяна
за  ДГ-155,,Веселина".  Ако някоя мама има  интерес и желание можем  да направим размяната.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:49 от ira2255

# 604
Ако детето до последно (31.08) е посещавало СДЯ и се мести в градина, от 15.09, дали ще искат някакви изследвания? От това, което са написали в сайта ми се струва, че няма да искат, но понеже от ми бяха казали, че трябва за чревни паразити, се зачудих.

# 605
  • София
Само контактна бележка.
Изследване за чревни паразити се прави при прекъсване над 2 месеца.

# 606
А когато се мести от частна ясла в държавна ясла, без прекъсване необходими ли са изследвания? Разбира се, че ще звънна в държавната градина, но ако е изрично упоменато, че трябват, а аз не съм дочела нещо да не нахалствам..

# 607
  • СОФИЯ
На 09.09 в 10 ч. ще има виртуално заседание на РГ с дневен ред Представяне на проекта на Наредбата за прием на деца в самостоятелни детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община.

# 608
  • София
Работната група не я ли закриха или аз не съм разбрала правилно?

# 609
Здравейте. Премествам детето от една детска градина в друга. Директорката на новата градина ми каза, че е необходимо да донеса нова здравна карта и да взема здравния картон от старата градина. Отивам в книжарницата да купя нова здравна карта и там ме сюрпризират с два различни варианта: едното е като книжка, на което пише Здравна карта на дете, а другото е лична здравно-профилактична карта. Някой наясно ли е кое е здравният картон и кое здравната карта? Simple Smile

# 610
  • Sofia
Здравейте. Премествам детето от една детска градина в друга. Директорката на новата градина ми каза, че е необходимо да донеса нова здравна карта и да взема здравния картон от старата градина. Отивам в книжарницата да купя нова здравна карта и там ме сюрпризират с два различни варианта: едното е като книжка, на което пише Здравна карта на дете, а другото е лична здравно-профилактична карта. Някой наясно ли е кое е здравният картон и кое здравната карта? Simple Smile
И двете книжлета са абсолютно безсмислени и не знам кога ще дойде денят, в който тази бумащина ще свърши. Ще Ви кажа какво стана с мен. С всяко дете, което сме пускали на градина ни искат такава карта. После отивам при педиатърката и тя ми разпечатва на лист А4 стандартната здравно-профилактична карта, която се издава всяка есен. Занесох и двете неща, и медицинската сестра просто прикачи лист към книжката, която бях купила с телбод..Нищо не е попълвано и до ден днешен.

# 611
  • Sofia
И двете книжлета са абсолютно безсмислени и не знам кога ще дойде денят, в който тази бумащина ще свърши. Ще Ви кажа какво стана с мен. С всяко дете, което сме пускали на градина ни искат такава карта. После отивам при педиатърката и тя ми разпечатва на лист А4 стандартната здравно-профилактична карта, която се издава всяка есен. Занесох и двете неща, и медицинската сестра просто прикачи лист към книжката, която бях купила с телбод..Нищо не е попълвано и до ден днешен.
А за издаването на здравно-профилактичната карта от личния лекар трябва ли и детето да присъства?

# 612
  • Sofia
А за издаването на здравно-профилактичната карта от личния лекар трябва ли и детето да присъства?
Не, не е необходимо да присъства, освен ако не трябва да му се поставя ваксина. Питайте педиатъра Simple Smile

# 613
Тази година написаха, че за да се избягва струпване пред кабинетите, ще искат само декларация от родителите, че доколкото им е известно, детето няма контакт със заразно болни през последните 14 дни. Не би трябвало да се иска и никакъв друг документ от лл.
На моето в картона от яслата са написали, че няма контакт.

# 614
  • СОФИЯ
Работната група не я ли закриха или аз не съм разбрала правилно?
РГ са две, вижте протоколите на сайта на ИСОДЗ. Не е действаща тази за прием, след решение на ВАС.

Сега явно има проект за нова наредба, която според заглавието вече ще включва и СДЯ.

Общи условия

Активация на акаунт