Страсти – градините в София, кампания 2020/2021 - тема 1

• 37 000
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Служебна бележка с мокър печат.Ние работим дистанционно в момента.Дали  ще признаят разпечатана ,един Бог знае.Понеделник ще звънна в ДГ да попитам.

# 76
  • СОФИЯ
Служебна бележка с мокър печат.Ние работим дистанционно в момента.Дали  ще признаят разпечатана ,един Бог знае.Понеделник ще звънна в ДГ да попитам.
Мокрият печат не ти е проблем, писах назад в темата. Подписът обаче е задължителен реквизит. Не мисля че директорите сега са подготвени да приемат документи, подписани с КЕП. А е съвсем редно и това да се случи, но явно в бъдеще.

А дали е сигурно въвеждането на уседналост септември?
Дали ще се третира както с училищата? Защото с баткото сега по район сме в най-близкото.
Тя си е въведена, чл. 18 от наредбата, просто ще започне да се прилага от септември. Вчера кратко поставих и този въпрос, доста от вас не приемат критерия, така както е записан. Предлагам, след като преминат малко вълненията около вчерашното класиране, да обсъдим тук въпроса по-подробно и да се прецени дали и какви изм. и доп. в наредбата да поискаме=да им напишем офиц.

# 77
Скрит текст:
Извинявам се за глупавия въпрос, но кои са междинните класирания?
[/quote]

Междинните класирания са след септември. Ако някой примерно се отпише от градината. Миналата година за яслата, която чаках три пъти пускаха такива класирания, нямах късмет. Но пък моя близка така успя да запише детето си през декември. В календарът на системата се отбелязва кога има такива класирания и ако детската градина, за която чакате има свободни места, които е решила да  пусне се кандидатства.

# 78
  • СОФИЯ
Не забравяйте и че вчера стана ясно, че за второ класиране остават свободни около 3048 места. Винаги съм настоявала да уточняват поне приблизителен брой и вчера го направиха, важно е за родителите. Да, вероятно голяма част от тези места са напр. предучилищна в у-ще, нали и те са в системата. Или от ХЗ, които за второ класиране все още няма да са прехвърлени по общия ред, но трябва да се провери какво е положението в желаните от вас ДГ. Алгоритъмът на класирането е такъв, че на второ винаги също има шанс. Ще има и незаписани деца, както и такива при които заявените критерии не са удостоверени с документ. Винаги има.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 10:09 от мама САННЯ

# 79
Скрит текст:
[/spoiler]

Междинните класирания са след септември. Ако някой примерно се отпише от градината. Миналата година за яслата, която чаках три пъти пускаха такива класирания, нямах късмет. Но пък моя близка така успя да запише детето си през декември. В календарът на системата се отбелязва кога има такива класирания и ако детската градина, за която чакате има свободни места, които е решила да  пусне се кандидатства.
[/quote]

А трябва ли  да отпиша детето , за да кандидатства?

# 80
  • София
Здравейте. Може би е обсъждано преди, но нищо не намирам с търсачката.
Въпросът ми е какъв точно трябва да бъде документът, удостоверяващ родител работещ в страна от ЕС? Служебна бележка, или цял трудов договор с превод и легализация? Зададох въпроса си и в системата, но ми се иска да почерпя опит и от родител, който е минал през записването.

# 81
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Междинните класирания са след септември. Ако някой примерно се отпише от градината. Миналата година за яслата, която чаках три пъти пускаха такива класирания, нямах късмет. Но пък моя близка така успя да запише детето си през декември. В календарът на системата се отбелязва кога има такива класирания и ако детската градина, за която чакате има свободни места, които е решила да  пусне се кандидатства.
[/quote]

А трябва ли  да отпиша детето , за да кандидатства?
[/quote][/spoiler]

Ако в момента не е прието детето, то си стои в системата и не се отписва, ако има жребий си го въртят. Просто, следенето е от гледна точка, ако Ви приемат и получите мейл, който отиде в спам примерно и изпуснете записването. А ако вече сте приети на друго място, не знам. За първи път приемат детето ми на ясла и не съм наясно в този случай как се процедира.

# 82
  • СОФИЯ
В наредбата не е уточнен видът на документа, защото в различните държави от ЕС има разлики. Трябва обаче легализиран превод. Предполагам че на директорите са дадени някакви указания. При неяснота вероятно се допитват до дирекция "Образование", там има юрист.

# 83
  • София
Здравейте!
Ние  сме от приетите на първо класиране с първо желание, но понеже кандидатсвах наистина в последния момент съм допуснала грешка и градината, в която наистина исках да ни приемат е отишла назад. Единственото, което мога да направя е да не се записвам и да кандидатствам наново за желаната градина ли?
Съветът ми е да се запишете сега в тази градина. Защото бях прочела, че няма да имате право да участвате в класирането до следващата година по това време.
Няма как да сте прочели подобно нещо, защото не е вярно.
Ако не се запишете или не уведомите директорката за отказа си от записване, ще загубите правото да кандидатствате само в същата градина до следващата кампания.
Иначе вариантите са следните:
1. Записвате детето, където е прието и на второ класиране пак кандидатствате за желаната градина. В този случай обаче ще имате само 2 точки за поредност на желание.
2. Отказвате записване на място в градината и участвате във второто класиране с пълния брой точки. Тогава обаче има риск да не ви приемат, ако са запълнили всички места.

# 84
Не забравяйте и че вчера стана ясно, че за второ класиране остават свободни около 3048 места. Винаги съм настоявала да уточняват поне приблизителен брой и вчера го направиха, важно е за родителите. Да, вероятно голяма част от тези места са напр. предучилищна в у-ще, нали и те са в системата. Или от ХЗ, които за второ класиране все още няма да са прехвърлени по общия ред, но трябва да се провери какво е положението в желаните от вас ДГ. Алгоритъмът на класирането е такъв, че на второ винаги също има шанс. Ще има и незаписани деца, както и такива при които заявените критерии не са удостоверени с документ. Винаги има.
Така е, с баткото също не влезнахме на първото, смених желаната градина и беше 5 от 5ти, т.е. на ръба, но влезна.

# 85
А да ви попитам-трябва ли изрично да подам отказ, ако решим да не се записваме, след като е за преместване? Не би трябвало да имам някаква санкция, нали?

# 86
  • София
А да ви попитам-трябва ли изрично да подам отказ, ако решим да не се записваме, след като е за преместване? Не би трябвало да имам някаква санкция, нали?
Няма, но нищо не ви пречи да се обадите в градината и да им кажете.

# 87
В желаната от мен ясла имаше общо 7 места за деца по ОК: до последно 4 от кандидатстващите бяха с по 14  точки, 10 - с по 13 точки. Оказа се, че са приели 1 дете с 14 и 6 деца с 13, а само 3 деца с по 13 точки остават неприети.
1. Чуденката ми е къде са "изчезнали" тези 2 деца с 14 и 1 дете с 13 точки?
2.

# 88
  • София
В желаната от мен ясла имаше общо 7 места за деца по ОК: до последно 4 от кандидатстващите бяха с по 14  точки, 10 - с по 13 точки. Оказа се, че са приели 1 дете с 14 и 6 деца с 13, а само 3 деца с по 13 точки остават неприети.
1. Чуденката ми е къде са "изчезнали" тези 2 деца с 14 и 1 дете с 13 точки?
2.

Може първото им желание да е било на друго място и да са приети там.

# 89
Сега като вляза в сайта, за да проверя за свободни места, ми излизат малко над 1000 свободни за 2013-2019 сумарно. След като за второ класиране ще има около 3000 места, къде остават останалите 2000? В продължениена следващите две седмици ли ще се появяват поетапно  или аз се бъркам някъде?

Общи условия

Активация на акаунт