СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 526
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • Велико Търново
Благодаря ви, момичета, разсмяхте ме с тези перални, а Dodiela, при твоето разхищение на вода, ако това не даде късмет на дъщеря ми, не знам какво друго..Kissing Face
При нас, на родителската среща класната каза, че служебните бележки ще бъдат изпратени по ел.път до 08.06.
Не се притеснявайте за инструктажа, ето, вчера София като беше на изпит, каза, че всеки квестор обяснява много добре кое как се прави, ако има въпроси - отговарят, съдействат...Няма смисъл отсега да товарим главите им с това кой лист в кой плик се слага, как се сгъва и т.н. Да мислят за материала сега, другото - на място.

# 316
Мария е права, че е най-добре децата да си знаят права, задължения и отговорности, но и така, ако отсече квестор нещо те ще го послушат.
Но защо от сега ги занимавате с това децата. Един месец по-рано и пликове и номера да мислят. Това ще покажа в деня преди изпита.

# 317
  • София
Пуснете едни примерен текст до МОН за телбода. Ще им пиша и аз. Върховна глупост.

# 318
Защото когато го направиш 2-3 пъти без да си под напрежение вкъщи, си спокоен, че е нещо рутинно и си подготвен, правил си го. Ако го разбереш в деня преди изпита се шашкаш, че ще го объркаш и мислиш основно за това. Като го показах на Ния, през деня 2-3 пъти се подсеща и пита за нещо. Т.е. детето го обмисля. До изпита ще е нещо нормално. Но това си е характерно за моето дете. Всеки си знае за неговото. За АК нищо не съм обяснявала, за там нямам грам притеснение, че нещо организационно може да се обърка. Но чу със собствен изпит, които имат интерес да си подберат деца е различно от нво.

# 319
По принцип и аз разчитам на квесторите, ама откакто детето с проблема е в нашето училище... не толкова. Въпреки че явно ще се развият уж благоприятно нещата за него
Подсетете ме формулите ние ли си носим

# 320
Може ли линк към клипа с инструктажа. Благодаря.

# 321
Мария, права си. Аз затова написах, че не ме успокои. Не съм му говорила на набора, аз се подготвям Grinning после и него.

# 322
Формулите се дават от квесторите заедно с изпитната тема. Не се допускат домашно разпечатани формули.
Клипчето с пликовете:
https://m.youtube.com/watch?v=_BxWeGybWRE&fbclid=IwAR1Z2OdLK … xgbo4zoRXZJWmeAlc

# 323
  • София, център
]

А на изпита в Регалия, ако детето си пише текста не на лист а в полето директно от клавиатурата...

На миналия ПИ  дадоха  опция преразказът да се пише направо на компютъра.  За днес вече - само на хартия.

A? От къде тази информация, че моята дъщеря предпочита на лаптопа да пише... нямам в мейла никакво инфо...?Не виждам и на сайта...

# 324
Благодаря, Мария, за клипчето. Щях да го издирвам...
Нещо встрани от темата, знаете ли дали още е в сила наредбата за пазаруването - по-възрастните до 10.30 в магазините или вече отпадна?
Онзи ден като слушах часа по английски стана ясно, че учителката не е разбрала, че НВО по чужд език няма да има. Без коментар.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 09:37 от Betty L.

# 325
  • гр.София
Адиланд, и дъщеря ми пише много бързо на клавиатурата , а на лист ги ниже едни краснописи,дето й намаляват времето.  Но изчетох много внимателно инструктажа-пратили са ми в петък отново- и пише само на лист.  Обяснявам си,че искат този път да са макс близки до реалния изпит.

# 326
  • София
]

А на изпита в Регалия, ако детето си пише текста не на лист а в полето директно от клавиатурата...

На миналия ПИ  дадоха  опция преразказът да се пише направо на компютъра.  За днес вече - само на хартия.

A? От къде тази информация, че моята дъщеря предпочита на лаптопа да пише... нямам в мейла никакво инфо...?Не виждам и на сайта...

В инструкцията към втория им мейл пише.

# 327
Пуснете едни примерен текст до МОН за телбода. Ще им пиша и аз. Върховна глупост.
Нещо такова как ви звучи?

Уважаеми дами и господа експерти,
В спецификациите на изпитните материали за НВО 7 клас е записано, че листата ще бъдат зашити с едно телче в горен ляв ъгъл. На учениците ще бъде ли разрешено внимателното разкачане на телчето, за да им бъде осигурена нормална работа, а не излишно затормозена с разлистване между скрепени чернови и белови? Ще има ли изрична инструкция към квесторите за възможност за разкачане на листата, тъй като миналата година имаше такова писмо, но не беше сведено до знанието на всички квестори и потърпевши бяха учениците?

# 328
Точно и ясно. Добре звучи, Мария.

# 329
Едно уточнение. Текстът със зашиването е от обществената поръчка за материалите за нво, не от спецификации на изпитните материали.
Тук едно общо писмо май няма да даде резултат. Или пращаме много писма или журналист задава въпроса в живо студио. Второто е трудно постижимо. Затова аз ще си пратя писмото веднъж до мон и веднъж до руо София, все някой ще отговори.

Общи условия

Активация на акаунт