СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 358
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А я да ви питам, някой ходил ли е тези дни за да вади лична карта? Дали има големи опашки?
Не мисля, че напоследък има опашки. Особено ако се отиде в някакъв малко по-изчанчен час като 10:30 например. М.г. ходихме за международен паспорт на дъщеря ми. Най-много един човек да имаше преди нас.

# 646
Уффф, мерси Дидева - спести ми безсънна нощ Heart

# 647
  • София
Ако преподавателят смята материала за особено важен, да намери начин да предостави задачите на учениците по адекватен начин - да ги скрийншотне, да ги препише, да ги изчука с длето на каменна плоча...
Като на Хеопсовата пирамида, нали? Joy

# 648
  • у дома
А я да ви питам, някой ходил ли е тези дни за да вади лична карта? Дали има големи опашки?
За столицата не знам-при нас в прованса стана за  5 минути.
В нашето училище има само 1 паралелка 7 клас-29 деца-бяха половината родители само-предполагам заради обедния час,а и трябваше да се влиза през акаунта на децата в школо .

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 21:02 от svetlaem

# 649
Ние ще имаме родителска на живо във вторник - класа, класната, директора. Може и още някой.

# 650
  • София
Ние като вадихме карта, 2 часа си отвисяха мъжете. Вътре работят 3 гишета,  но отвън пускат само по 1 човек, и реално само 1то работи. Тъпа работа, като цяло.

# 651
Аз ходих за документи началото на април. Кьорав човек нямаше, като ги взимах имаше 3 човека. Малко чакане отвън, 20 минути макс. Но мисля зависи и от рпу-то. Някои са по тромави

# 652
  • Пловдив

Подавах за наборката преди 10ина дни - почакахме около 40 мин. за 5 човека преди нас, явно са тромави служителките, вътре са само 2 гишета и подозирам, че не работят постоянно и двете.

Тази вечер е весело тук - трябва да взема и аз да си сипя Wine GlassWine GlassWine Glass

Родителската среща мина, не успях да се скарам с госпожата по БЕЛ. Главно за дисциплина и резултати говореше, както и за предстоящата класна, която щяла да е във формат НВО (без преразказ). Това си го упражняваме непрекъснато, така че...

# 653
Като ви чета не съм сигурна, че искам родителска среща аз. Единствено ме изкушава да цитирам член и алинея пред около 160 родителя, учители и директор.
Имаме платен абонамент в уча се. Никой не го ползва, но баща им го плаща от няколко години. Като питам защо, аджеба се прави това, се отговаря - за всеки случай. Този всеки случай е един път, и то аз търсех нещо тази година.
Мъже.

# 654
Изчетох ви! Ура!
При нас ситуацията е същата- работи по 12 часа на ден. След 20ч не давам да учи и тогава си има неговите 2 часа за игра на компютъра, филми, книга, даже тъпите клипчета изтърпявам
Метнаха ги с преговор по БЕЛ и мат още преди 6 май.
По разказвателните голяма гонешка, уж с обещание че след 25 май ще ги оставят на мира да се готвят само за НВО.
Пробни си вървят по 4-6 всяка седмица прави..
Вчера АЗ казах, че по БЕЛ ФУЧ ще е без домашно за днес, защото няма оценки и не му стигна времето,  сърце не ми даде да го карам да учи след 20ч.
Много време има още до матурите, ако не пазят някаква хигиена на работа, как ще изкарат

Тъкмо гледам по БНТ как се жалват директорите - по-скъпи щели да бъдат изпитите ДЗИ  и  НВО. Купували маски по 1,80 за еднократна употреба, ама те тези маски отдавна са по 1-1,20 на първата аптека, в чийто праг се спънеш. Дезинфектант по 70 лв/литър, че нали държавата изкупи  цялото производство на Лавена /Бочко/ от март месец насам за държавни нужди, основно за училищата. Сега защо директорите купуват от свободния пазар, където казаха, че не всички препарати са достатъчно качествени, че да ни пазят!
И училищата не спестиха ли от отопление и осветление за 3м, че да могат без да мрънкат да проведат едни изпити.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 07:23 от Mama TAZ

# 655
  • Враца
Аз съм пред нервна криза. Тая математика ми отрови дните. Дъщеря ми реве всеки ден. 1ия срок беше добре докато беше алгебрата. Има 4ка за срока ходеше и на частни уроци. 2ия срок обачеее, положението е майко мила. Откакто почнаха геометрия и обявиха това ип, съответно нямаше частни уроци и досега има 3 двойки и една четворка. От една седмица пак ходи на уроци, но не я разбира тази геометрия и това е. Ако наблегне на алгебрата, дали ще успее да направи заветните 16 точки. Учителката им пък им е казала, че колкото изкарат на НВО, толкова, ще им остави за срока. Ако пък случайно остане на изпит, има ли възможност да кандидатства или чак като минат поправителните. За кандидатстване се взима предвид повече бел,утроената оценка.
Ох, извинявам се за дългия пост, но много съм притеснена.

# 656
И нашата онлайн родителска среща премина, присъстваха почти всички родители + класната и двете зам. директорки...Обясниха как трябва да протече самото НВО , как ще се подават документи/тук интернета ми  нещо изчезна и не доразбрах точно как ще стане - но да дойдем до този момент/....
Попитах задължително ли вътре в стаята трябва да са с маска и ми отговориха положително...
Личната карта я извадихме края на януари, беше бързо подаването на документи ...

# 657
Stellisimo, ако дъщеря ви е чак толкова зле по математика, по-добре да пише само отговор “а” /или съответно друга буква по избор/ на всичко и така ще хване над 16 точки, гаранция! Хванете който и да е тест, разделени са почти по равно отговорите.

# 658
Ако наблегне на алгебрата, дали ще успее да направи заветните 16 точки. - преди години, когато точките се преобразуваха в оценки,  се е случвало 16 точки да е минимумът за тройка. Сега няма такова ограничение, тъй като няма преобразуване. Нещо повече може да се кандидатства дори с 0 точки от НВО. Отделен въпрос е какъв ще е формираният бал.
Учителката им пък им е казала, че колкото изкарат на НВО, толкова, ще им остави за срока. - коментирахме въпроса вчера. Точките не се преобразуват в оценки, освен това вероятно  ще станат ясни достатъчно късно, за да бъдат взети под внимание.
Ако пък случайно остане на изпит, има ли възможност да кандидатства или чак като минат поправителните. За кандидатстване се взима предвид повече бел,утроената оценка - За определените с държавния план-прием места в VІІІ клас могат да кандидатстват ученици, които успешно са завършили основно образование в годината на кандидатстването. Ако ученикът не е положил успешно поправителния изпит, няма как да завърши.

# 659
stellisimo, с 2 за годината не може да кандидатства, защото няма да има удостоверение за завършен гимназиален етап. На НВО ще се яви, защото то е преди оформянето. Но щом има 4 първи срок, едва ли ще остави дете с 2 за годината. 16 точки само с алгебра е постижимо.

За опашки за личната карта имам следните притеснения: тази година масово големите хора имат да сменят документи и въпреки, че удължиха срока с 6 месеца, сигурно вече са се задействали и всички които са отложили от март. За първа лична карта това удължаване на срока важи ли?

Общи условия

Активация на акаунт