СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 467
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз бих го карала да излиза повече и бих спряла игрите определено. И на двамата в 7клас им казах без игри на комп или плейстейшън. Сега даже карам дребното да поиграе някой път да се разсее, но отказва, е цъка си на телефона постоянно, което според мен е същото, но..

# 676
  • София
Ние имахме вече 3 РС, една за малката и 2 за голямата (и трите без камера и с вини Simple Smile ). Първата на голямата беше само с класния, втората беше с класния и учителките по БЕЛ и математика. Ще имаме и обща трета със зам.директорката за НВО конкретно.
Ученически лични карти им издадоха на всички в началото на учебната година, на последната РС ни накараха да проверим дали са налични, имат създадена организация за преиздаване на загубилите ги.
От регалия ми пратиха мейл, че има качени коментари към пробния изпит. Клипчето е 50мин и разказват подробно кой е правилния отговор на всеки въпрос и защо.

# 677
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно щях да кажа, че има качени коментари на Регалия. Не знам моята девойка дали помни какво е писала.

# 678
  • София
Знам, че като влезна тук веднага ще намеря съмишленици. С глас се смея за конусите и цилиндрите. РД и при нас не се очертава, но с най-голямо удоволствие ще присъствам на организираната от Дидева – там поне няма да има нужда да си маскираме питието в чафи за кафе.
Кога се очаква инструктажа знае ли се? За да си прочета там, че могат да се явяват с паспорт и да мирясам, че нали няма ученическа карта. А всъщност те удостоверяват самоличността на детето и се чудя не може ли да отиде с тази от 6 клас? Нея я пази, но седмокласната собственоръчно я изпрах.

# 679
Нашият младеж тъкмо направи 13. Рано му е за лична карта.
Чудя се как да му помогна да си повиши резултатите по БЕЛ в оставащия един месец. Дайте някакви идеи?
Да спира ли изцяло игрите, да излиза ли повече, за да може да е по-концентриран? Това ежедневно целодневно висене пред екрани не е много добро.
Според мен, ако се научи да се проверява в преразказа пълен, кратък член, смислово неясни изречения, това ще му качи резултатът с 1-2 точки. Но хич няма желание да проверява. Дано на изпита е по-съвестен.
Колко да се повиши? Нали ти сподели няколо страници по-назад за 90+точки от ПИ? Къде няма да влезе с такъв резултат и евентуално по-висок по мат? Дали си заслужава да го изнервяш със забрани, защото ти се ще всичко да е на макс?

# 680
  • Sofia
Лична карта се издава до месец след навършване на 14 г., но ние... закъсняхме заради извънредното положение с десетина дни. Нямаше забележки, нямаше глоби.

Миналата седмица ходиха с тати, чакаха 5-6 човека... за взимането - изобщо! От сряда подаване, получаването беше в петък. Носиха само удостоверението, без копие и не са им искали, но по принцип се носи копие.

# 681
  • софия
Удължен е срокът за издаване на ЛК на 6 месеца, заради ИП.

# 682
  • sofia
Точно щях да кажа, че има качени коментари на Регалия. Не знам моята девойка дали помни какво е писала.
   Едни и коментар на теста правят, а някои дори не публикуваха ключове към въпросите  на пробния изпит или поне да информират лично всеки участник. Цената е приблизително еднаква. Стремежът трябва да е към качествена услуга.

# 683
  • София
Колко да се повиши? Нали ти сподели няколо страници по-назад за 90+точки от ПИ? Къде няма да влезе с такъв резултат и евентуално по-висок по мат? Дали си заслужава да го изнервяш със забрани, защото ти се ще всичко да е на макс?
Ами хич нямам зор да има максимален резултат. Но за съжаление, за да продължи в СМГ (особено с немски) при резултат 91 по БЕЛ трябва да има 100 точки по математика и ще е на ръба.

# 684
Ами хич нямам зор да има максимален резултат. Но за съжаление, за да продължи в СМГ (особено с немски) при резултат 91 по БЕЛ трябва да има 100 точки по математика и ще е на ръба.
Зависи. Миналогодишните мин. балове са си за мин. година. Ще успее детето, сигурна съм. Пренатягането не е ОК.
Истинските СМГ-чета повече от нас искат да останат в училището. Осигурявайки им спокойствие, само им помагаме 🙂

# 685
   Едни и коментар на теста правят, а някои дори не публикуваха ключове към въпросите  на пробния изпит или поне да информират лично всеки участник. Цената е приблизително еднаква. Стремежът трябва да е към качествена услуга.
Дам, и аз бих препоръчала Регалия за ПИ на бъдещите седмокласници. Организация на пи; трудност на пи, отговаряща на нво; получаване на ясна обратна връзка, кой отговор и защо е верен... просто всичко, което един потребител би искал. И цената си е почти същата.

# 686
  • София
Ако някой има интерес към ТУЕС, пускам линк за някакъв онлайн Фест, на който учениците ще представят свои технологични проекти:
https://tuesfest.bg/?fbclid=IwAR2i8M774tJrLn9T54C9Pds8NUdmsqNg-Y … R87_CQ_7dLMgXQIeM

# 687
Аз получих от Регалия входящ номер, потребителско име и пароло, но неразбрах къде трябва да се логна с тях....
На сайта през он-лайн тестове не успявам.

# 688
В петък ще получите още един мейл с инструкции. Там е описано подробно. На regalia6.eu ще се логне детето в деня на изпита.

# 689
В петък ще получите още един мейл с инструкции. Там е описано подробно. На regalia6.eu ще се логне детето в деня на изпита.
Благодаря Мария!

Общи условия

Активация на акаунт