СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 212
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Руми, точно за децата става въпрос. Сега учител ми потвърди за 12 клас, за 7 - ми още не било сигурно...
Може би е добре да спрете да се ангажирате с неща, които не са ви ясни. Сигурно е. Още от преди четири години.
Зрелостниците се разпределят служебно по други училища за ДЗИ. Всички останали - четвърти, седми и десети клас, се явяват на НВО в училищата, в които се обучават. Има закон, има наредба, има заповеди на министъра.
 И, за да няма недоразумения,  НВО за четвърти и десети клас тази година няма да се провежда.

# 706
12-и клас се разпределят по други училища и това не е нещо ново. 7-и клас са си по своите училища, а квесторите да от други.

# 707
Има ли някой с представа за 18-то в София и по-точно за паралелките с японски, китайски?
Много, много ми е старо инфото, но ако няма по-ново. Аз съм от първия випуск на 18то с източни езици (тогава арабски и персийски). Веднага след нас започна японския. Намериха подкрепа от посолството, оборудваха помещения, даже в задния двор отделна сгада си ремонтираха. Водеха ги по разни чайни церемонии, запознаха ги с тяхната култура. Дори 2 или 3 деца тогава отидоха в Япония да учат за известно време.
За китайския тогава не беше така. Нямаха такава подкрепа. Сега не зная как е.

# 708
  • София
Ей... изчетох ви най-сетне.Няма да казвам колко поста имах натрупани след двудневно невлизане в темата.И кво стана сега...вие пиете,мен ме хваща... Лигавя тук някаква чаша бяло вино и се чудя какво ми става.Форумско влияние някак се предава алкохолно.При нас предстои РС другия месец.Ако не забравя,от уважение към класната ще се включа.Няма какво да науча от там.Сагата с физичката приключи с обаждане и извинение от страна на директорите.Да кажем че съм доволна.Днес наборната изкарала 6 на тест по история и направо ревеше от радост (тя си е такава).Снощи беше в другата крайност-рев че не разбира пустата математика,че ще се издъни там и няма да има шанс да отиде там ,където иска.Успокоявах я.Притеснявах се... Утре отиваме за уикенда до морето.Имаме нужда да разпуснем всички .Ние сме от много пътуващите и след толкова провалени пътувания заради ИП,вече изтрещяхме.Крайно време е да рефрешнем.Дано ни се получи.Ако и слънцето се появи....ще е страхотно Simple Smile Хайде,отивам да оправям багажа,да допивам виното..

# 709
  • София
Има ли някой с представа за 18-то в София и по-точно за паралелките с японски, китайски?
Имаме познати с дете там, осмокласник, обаче с френски.
Много добра база като за ДУ, директорка сериозна и с тежест. Дистанционното обучение по френски е организирано синхронно, по няколко часа на ден (друга е темата, че този конкретен тийнейджър малко го мързи да учи 😁).
Доколкото четох тук във форума м.г., в 18-то със сигурност са добри паралелките с японски и с френски. Немският е под въпрос, защото единият основен учител не бил ОК. За китайски - нямам информация.

# 710
Ах, тиии Ред, аз кой ли не питах за пустите паралелки с френски в 18-то, а ти да си мълчиш 😊. Както винаги всичко, което търся обикновено ми е под носа.

# 711
Дете на колега е там. Доволни са, но девойката е и на ЧУ. Обяснението е: голямо желание за максимални постижения и френски университет.

# 712
  • София
Ахахах, Додиела! 🤣
За първи път чувам, че питаш за тях. Да се има предвид, че информацията ми е предадена, сиреч е леко втора ръка. Допълвам, че момъкът, на когото напоследък не му се учи особено, се е увенчал с подобаващи много ниски оценки. Което за мене също е добър отзив. Но да се има предвид, че приемът е без квоти, и специално тази паралелка с френски се е случила преобладаващо момичешка.

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 23:21 от Red

# 713
Благодаря. Като събера въпроси може ли да те тормозя?😁

# 714
  • София
Давай!
Пък аз ще тормозя моята приятелка. 😁

# 715
  • у дома...
При нас учителката по БЕЛ продължава да обяснява, че има право и е длъжна, ако "оценката" от НВО-то се различава доста от годишната оценка, трябвало да намали оценката в дипломата спрямо резултата от НВО. Искам неистово да имаме РС, за да попитам какво се случва...

# 716
  • София
Освен да попадеш писмен въпрос с копие  от директор и съответен експерт в РУО, да ти обясни на какво правно основание ще го прави и каква скала за прехвърляне на точки в оценки ще ползва, както и кой орган в утвърдил тази скала.

# 717
Остави я да се излага. Кога си представя да ги оформи? На 29.06 следобед? Не се занимавай лично с нея, за да не ти нарочи детето. Ако много ти кипне можеш да се направиш на ударена, че не си наясно в кой нормативен документ да търсиш скалата и да помолиш директора той да ви я предостави, защото сте разбрали от учителката по бел, че те са длъжни да оформят по нея.

При нас зверски се пресоли манджата и доброто усещане от чудесното ДО, което се случваше, просто ми се изпари. Родителска среща исках с всички учители, не за нво. Но много удобно такава няма, а и да я направят ще е след дъжд качулка. От претоварване ще разболеят съвестните деца, другият ефект е да ги научат да мамят/скатават. Не виждам нищо положително като ефект. Както няма нищо добро и в това, че нямат време за нормална почивка, разходка, книжка или каквото и да е извънучилищно занимание по интереси. На ръба съм да ми спре трайно интернета извън часовете бел и математика. Още 3 седмици и ще се свърши това чудо.

# 718
Мария, след 31.05 и аз планирам за две седмици да му се счупи микрофона, камерата и избирателно да пише домашните
Дала съм им срок до тогава да му пишат по още една оценка и да се кротват. Тази седмица всеки ден имат тест по БЕЛ, всеки час ново произведение, отделно презентации и контролни... , отделно по едно НВО всеки ден ..

# 719
  • София
Според мене твърде много се ентусиазираха в МОН, пък и в някои училища, от електронната форма на обучение. Щеше да е ОК, ако беше в рамките на максимум месец.
В момента вече става въпрос за убийствено предозиране с електронни устройства. Това неминуемо се отразява зле и на психиката, и на очите. Понеже МОН се канят да сменят нормативната уредба явно и да формулират ДО като официална опция, е редно някак да получат обратна връзка за какво става въпрос в действителност, за да се използва този метод ограничено и наистина при необходимост. Иначе лошо ни чака.

Общи условия

Активация на акаунт