СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 20

• 33 217
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Някъде в Европа...
Малко спам ☺️..сигурна съм, че е коментирано, но като не помня...
Та минало е класирането - и трябва да се запише...Записването става в училището, което е приет, нали? Задължително ли е присъствието на ученика? А задължително ли е на родител - може ли баба или дядо да го запишат?

# 691
  • Sofia
Коментирано е, но... все тая... защото едва ли още има официално становище по темата. Най-добре да изчакаме.

Иначе миналата година е било на място в училището в присъствието на детето. Споделя се, че изключения за присъствието е имало Simple Smile

# 692
  • София
За който се интересува - в събота, 23.05 ще има ден на виртуално отворени врати в НГДЕК - https://ngdek.com/bg/priem-8-klas

Имате ли информация кои училища в София са на блокова схема в гимназиален етап - имат 3-4 блока предмети за даден ден вместо 7-8 различни часа? Интересуват ме предимно езиковите и хуманитарни профили, не само в ЕГ.
Нашият човек се чувстваше прекрасно в единствения прогимназиален срок, когато неговото училище екпериментираше с такава схема - и раницата беше по-лека, и имаше възможност да се подготви по всичко. Та ако изобщо имаме избор след НВО, това ще ни е важен критерий. 

# 693
  • у дома
. За първа лична карта това удължаване на срока важи ли?
Аз се обаждах и питах-за тях нямаха изрични указания-разбирай,че глобата си важи.
Звънче,аз също мислех,че е удължен сржка за всички,но от нашето юрУ ми отговориха,че разпоредбиге не важат за такива,които нямат лична карта,а само за сменяване

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 20:54 от svetlaem

# 694
Нямат изрични указания в смисъл, че не са изключение и важи 6-месечния гратис.

# 695
  • у дома
Нямат изрични указания в смисъл, че не са изключение и важи 6-месечния гратис.
Не казвам,че е вярно-може в нашето РУ да не са в час,но отговора беше,че за 14год и ваденето за 1 път на лична карта нямат указания за удължаване на срока и глобата си важи.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 00:41 от svetlaem

# 696
Пак се включвам с въпрос... Има ли някъде регламентирано, че НВО се провеждат в училището, където се обучава ученикът в VII клас? При нас (в провинцията)  се коментира от учители, че децата от дадено училище ще трябва да ходят на НВО в друго училище, за да са с други учители квестори. Струва ми се безумно и се надявам някъде да е разписано това, че да не правят щуротии и експерименти с децата. Ясно е че, квесторите ще бъдат различини от техните преподаватели до сега,  но чак  пък в друго училище...

# 697
Да, в наредба, утвърдена преди четири години.
Наредба № 11 ОТ 1 септември 2016 Г. за оценяване на резултатите на учениците
В сила от 20.09.2016 г.
Издадена от министъра на образованието и науката
Обн. ДВ. бр.74 от 20 Септември 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.78 от 29 Септември 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.82 от 5 Октомври 2018г., изм. и доп. ДВ. бр.71 от 10 Септември 2019г., изм. и доп. ДВ. бр.43 от 13 Май 2020г.

Чл. 69. (1) Учениците се явяват на изпит от национално външно оценяване в училището, в което се обучават, в случаите, когато изпитът не се провежда в компютърна среда.

# 698
Изключително благодаря за бързия отговор, Дидева! Започвам борбата срещу тази безумна идея.

# 699
Няма срещу какво да се борите. Има наредба на министъра на образованието. Не знам кой ви е казал това за различните училища, но явно не е достатъчно добре информиран.

# 700
Искрено се надявам, да е просто слух и да нямат такива намерения... Утре ще проверя информацията от учител, но исках да съм подготвена, ако се наложи да споря. Често са в ролята на незнаещи и от там тръгва и грешната информация или действия.

# 701
  • София
Мина РС, само ние и класната, направи презентация за НВО и това беше. Нищо ново не открих за себе си.

# 702
Emsy, не децата ходят в друго, а квесторите са от друго училище. Да не би това да са искали да кажат.

# 703
Има ли някой с представа за 18-то в София и по-точно за паралелките с японски, китайски?

# 704
Руми, точно за децата става въпрос. Сега учител ми потвърди за 12 клас, за 7 - ми още не било сигурно...

Общи условия

Активация на акаунт