Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 932
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • UK
Happy Bella, радвам се че е отрицателен теста,дано така си остане.

И аз не съм мила и бърсала покупки, само опаковките от деливерито веднага ги изхвърлях, а и не давам на децата да са в кухнята докато разопаковам. Интересно ми стана , че някой каза  че прехвъля нещата в собствени опаковки преди да го сложи в хладилника/фризера така не се ли притеснявате че срокът на годност намалява. Моят фризер е малък и когато се запасявах за локдауна прехвърлях кайма и месо в пликове, че заемат по малко място от колкото в пластмасовите опаковки. Гледах едни клипчета как да си организираш хладилника/фризера и там всичко прехвърлят в еднакви кутии. Сега съм в процес на търсене на стъклени кутии за съхранение, а трябва да подменям и лънчбоксовете за новата учебна година.

По темата за болниците, ние пък получихме съобщение от поликлиниката ни - да не забравяме , че са отворени ако имаме нужда да се свържем с тях по телефона или имейл, и да не чакаме нещата да се усложнят.

Аз не съм доволна от Праймарк бодитата и потничетата, много бързо се раздърпват. Предпочитам Сейнсбъри, Асда, Теско не са много по скъпи от Праймърк , но са по-добре от качество. Много харесвах на Мадъркеър бебешките дрешки, но затвориха за съжаление. Мой съвет е да не купуваш Newborn размер, моите и двете бебета бяха големи не им ставаше този размер.

# 406
Момичета, Уизеър днес имат 30% намаление на всички летни полети. Погледнах цените, определено са доста изкушаващи, дано ММ да не ги види и да не почне да ме убеждава да си ходим.

# 407
  • UK
Блу, аз купих на предишното намаление на 20-те процента за Бг за края на юли и още не знам дали не сбърках с тези увеличаващи се случаи в Бг, още не отменят и карантините. Моя близка обаче си купи за Испания на безбожно ниски цени, не само билети, а и настаняване в Барселона, за там отдавна отпаднаха ограниченията. Ако съм на вас, за там бих се ориенторала, но аз вече затворих едни пари за Бг, не искам да влизам с още.

# 408
  • На острова
Днес получих имейл от училището, че е последен ден да се регистрираме за 11+ Exam за близкото ни Grammar school. Извиниха се за шорт нотиса, но понеже по принцип не го обсъждахме като вариант, не съм се интересувала от дати. То пък взех, че го регистрирах. Да ходи, да видим. Разгледах примерни материали за теста и минахме през един-два теста онлайн и мисля, че той си е съвсем на нивото. Нали го домашно-обучавах последните 3 месеца и се запознах с материята. Ще принтирам някои неща, ще поръчам други, да се упражнява през деня. Ще пробваме, ако стане стане. Аз така или иначе имам друго у-ще фаворит, което не е грамар, но ще е глупаво, при положение, че ни е най-близкото в качмънт ерията, да не опитам. Знам, че други деца се готвят по цяла година, но не пречи да пробваме. Boys only е. Колкото повече пиша, толкова повече се навивам 😁

# 409
  • UK
Миа, година 5 ли е твоето момче? Кога са датите за изпитите. Моята е година 4, ходи на уроци по английски и математика и решихме да се пробва на 11+ догодина.
Да вметна, че ходи на уроци не защото има нужда, а защото я спряхме от Бг училището и тя сама поиска да ходи на тези уроци,даже почваха в събота по-рано от Бг училището, но сега става сама и с такова желание, а за училището винаги се карахме, закъсняваше, не пишеш домашни 😂😂😂  Абе мъка голяма беше.

# 410
  • София
Браво, Бела! Много се радвам, че е отрицателен теста! Добре, че правят по два. ..
Аз мисля, Миа, че е страхотно, че ще опитате за грамър скул! Успех!

# 411
Момичета и момчета, преди 14 дена подадох за Universal credit и още нямам резултат. От юли вече съм безработна. До август ще съм в Лондон и ако не ме одобрят като се завърна през август в България дали ще имам право на някакво обезщетение от бюрото по труда?

# 412
Дежи, имаме много работа вкъщи. Искам да я свършим, защото вече ме дразни много сегашното положение. Не искам повече да отлагаме и това несигурно откъм пътувания лято е чудесен момент за целта.

# 413
  • София
Аз нямям представя как стоят нещата с помощите тук, но мисля, че предвид ситуацията 14 дни не са много за отговор. Много хора вероятно са подали заявления за такава помощ и вероятно ще има сериозно забавяне с отговора.
Не вярвам в България да има някаква помощ изобщо.

# 414
  • Варна
Момичета и момчета, преди 14 дена подадох за Universal credit и още нямам резултат. От юли вече съм безработна. До август ще съм в Лондон и ако не ме одобрят като се завърна през август в България дали ще имам право на някакво обезщетение от бюрото по труда?
Гледа се дохода 1м назад. Трябва да пише кога ще има решение и от кога ще получаваш пари. Влизай всеки ден в акаунта, може да трябва да качваш документи. Моя син е на 18г.и получава на всеки 2 седмици.

# 415
  • Sofia
Момичета, подскажете ми откъде мога на поръчам от онези ортопедичните раници Lego Ninjago на племенницата, че в амазон и ебей няма нищичко.

# 416
  • Манчестър
Момичета, подскажете ми откъде мога на поръчам от онези ортопедичните раници Lego Ninjago на племенницата, че в амазон и ебей няма нищичко.

https://www.character.com/products/lego-ninjago-backpack-1?varia … QYASABEgLIpfD_BwE

# 417
  • Sofia
Благодаря, но тук има само един модел и това не е от ортопедичните. Аз търся по-скоро този тип:

# 418
# 419
  • UK
За universal credit четох още по време на локдауна, че от няколко хиляди молби Март месец, април са скочил на повече от 2милиона.
Имаш право на обезщетение от борсата в Бг, зависи колко си работила и тн.но не съм запозната подробно. Скоро обаче питах за майчинство на една приятелка която се прибра в Бг, та тя се свърза с НОЙ по телефона каза че са били много отзивчиви служителите. Свържи се с тях и ги питай какви документи ти трябват и тн.
Ти от Юли ли ще си без работа? Може би, тогава по късно ще получиш резултат.

Общи условия

Активация на акаунт