Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами, може да се провери цената на всеки един артикул за бебето,  който ви интересува онлайн и сама да си направите списък и сметката накрая. Както казаха и другите има цени £2 и £2000 - сама си избирате кое ви е по възможностите и калкулирате.

# 451
Имах полет за 7.07 тъкмо се чудех дали да се опитам, да продам с бритиш еъруейс, дмес получих смс за канселиране. Безплатна промяна на дата или ваучер. Като билета е отиване и връщане, не пишеше дали ще ми дадат ваучер, за цялата резервация, дано. Много и фдруги полети имало отложени.

# 452
Привет на всички!
Пак се обръщам към майките- може ли да споделите средно каква сума е нужна за подготовка за новородено? За всичко - от мебели до лигавници. Искам горе долу да си направя сметка.

Наистина е относително, но мисля че едва ли ще се вместиш в 500. Все пак това са количка, креватче, евентуално шкаф за дрешки и принадлежности, столче за кола, ваничка, козметика за бебето, дрешки. Ако добавим и екстри като помпа или пък стерилизатор. Най-добре си направи списък с най-належащите за теб неща и търси цени, които да паснат на бюджета ти.

Ако нещо по-конкретно те интересува питай Simple Smile)).

# 453
Привет на всички!
Пак се обръщам към майките- може ли да споделите средно каква сума е нужна за подготовка за новородено? За всичко - от мебели до лигавници. Искам горе долу да си направя сметка.

Много зависи какво ще купуваш и дали си склонна на вещи втора ръка. Около 1000£ ми излязоха бебешките покупки като държах на определен скъп модел стол за кола. Само там с ръчно правен зимен чувал дадох 300£. Но пък легло, люлка-легло за 1я етаж, листото на Нуна, количката, повивалник, стол за хранене са втора ръка. Аз инвестирах и в многократни пелени около £150.

# 454
Pampers, какво е това листо на Нуна? И какви са многократните пелени?

# 455
Напиши в гугъл Nuna Leaf и ще го видиш. Това е ел.люлка за бебета. Ползва се до определени килограми. Люлки има много на пазара, но Нуна е доста известна. Все пак, ако купуваш люлка гледай до колко кг може да се използва.

# 456
Аз бях с един bouncing chair от Азда и много му се радваха. Голямата обожаваше да седи там и като стана по-голяма, сама се люшкаше. За легло, бях взела едно което е комбинирано, бебешка кошара в детско легло, което става на бюро после. Сега сме сложили леглото и ползваме бюрото. Тоя тип легла са много популярни в България, едно вееме фирмата ги продаваше в ибей също. Май като цяло повечето от нас сме купували нови неща за първото и от маркетплейса за второ дете 😆.
П.с. Ние у нас сега сме на potty training , засега има попадения в гърнето, но и опикани гащи колкото искате 😂

# 457
Относно тези люлки, bouncing chairs , наистина си зависи от детето дали ще ги хареса, голямата буквално живееше в такъв, заспиваше само като я люлеем, докато малкия почваше рев и въртене още на втората минута, изобщо не му хареса, продадох люлката след месец опити.
Може би не си струва изхвърляне с голяма сума за някакъв супер дупер модел, така си мисля Simple Smile

# 458
  • някъде в орбита...
Най-големите ми разходи бяха:
Травъл система (шаси с лежаща, седяща, и стол за кола), около 250 паунда. Исках точно определена марка, точно опраделен модел, но сега не бих се изхвърлила.
Пълен комплект за хранене с шише, т.е. от самите шишета, през чашите за формула, грейките за шишетата, стерилизатор, всичко - на намаление за 60 паунда.
Помпа за кърмата, с шише за нея и т.н., пак я взех на разпродажба.
И едно столче, мисля че беше Чико, за 45 паунда.
Коша до 6ти месеца и леглото (с шкаф отдолу) за след това бяха все втора ръка за без пари. Скрина беше наш стар, само с нова боя. Други мебели не сме купували, не смятах че са ни нужни, а и не ни потрябваха наистина.
За нови матраци за коша и леглото, чаршафи, кърпи за баня, дрешки, одеала... - не мисля че насочихме 200-300 паунда общо. Но имах идея какво ще трябва за бебе, и съзнателно купувах само каквото ни беше наистина необходимо.

Ронка, права си, второто никой не го мисли толкова, всичко в движение и от където изпадне Satisfied

# 459
Напиши в гугъл Nuna Leaf и ще го видиш. Това е ел.люлка за бебета. Ползва се до определени килограми. Люлки има много на пазара, но Нуна е доста известна. Все пак, ако купуваш люлка гледай до колко кг може да се използва.

До 60 кг е Smile И аз мога да седя в нея. На нашите приятели децата я позлват още, а са малко по-големи от баткото. За това я дебнах втора ръка и я взех по-евтино от останалите марки нови. А Нуна са вечни продукти. Количката, стола за храна, стола за хранене са ми също техни. С баткото пак бях заложила на тях.

В интерес на истината, каквото бях купила за големия, такова купих и за малкото, нито повче, нито по-малко. Но и аз съм минималист и не вземам ненужни вещи.

alex2710, на alvababy.

Ronka12, успех! Бърз да бъде прехода и без драми!

# 460
Аз като ви казвам, че 'сичкото простак ще се изсипе на южните плажове... Sad(((( Изгледайте интервюираните. Изгледайте после и доброволката, помагаща да има някакъв ред - изплюли са се в лицето й...

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-dorset-53176717

# 461
  • ENGLAND
Нищо ново, Мари. Каквото им правиелството и управляващите, такава и масата. Общината е трябвало да затвори плажовете, никакъв достъп до там, като че ли не си знаят хората. Да бяха им бръкнали в джоба та да видят какво е дисциплина. А това, което са оставили след тях е без коментар, като животни са. Заради такива като тях положението тук е повече от критично. Съжалявам, че не се качих на самолета и да си се прибера, по-добре 14 дни карантина, отколкото живот с тези.

# 462
Да, видях че Нуна са до 60 кг, което си е уау.
Подчертах го, защото в Бг съм работила в махазин за детски стоки и масово там люлките бяха до 9-12кг макс, естествено доста по-евтини от Нуна.

# 463
  • Истински се вижда само със сърцето.
Много ми се искаше да заведем детето до някой плаж за деа дни, но май няма да го направя като гледам. Тези хора са като отвързани.
В БГ е същото, като луди по дискотеки и заведения. Лично аз не възприемам тези неща.

# 464
Гледах го този репортаж днес. Не знам защо местните очакват “техните” плажове да останат само за тях, при условие че правителството е ок с отпадането на 2м дистанция и насърчава хората да се върнат към business as usual.
От понеделник едва ли някой ще спазва и метър разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт