Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 913
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • ENGLAND
Всичко го има в големите супермаркети, Теско, Азда и са с много добро качество. Не купувай от специалните магазини за униформи или от училището, цените там са двойни. Може да вземеш само една жилетка или суитчер с логото, повече от това не е необходимо. В училище е топло и не дават д боти, ботуши или подобни, само с училищни черни обувки. Пак ги има из супермаркетите или други магазини. За обувки специално аз бях много доволна от тези на Теско, само те издържаха почти една учебна година. не се нахвърляй и на много скъпи обувки, не си заслужава, скъпи, евтини всичко отива за няколко месеца.

# 436
Здравейте, имам въпрос към майките на ученици относно униформите в училище.  Нужно ли е всички дрехи да са от магазина за униформи? В сайта на училишето е посочено че тениските трябва да са бели или червени, поло блузи също. Риза и суитчър ясно че ще са с логото. Но поли, панталони, обувки....могат ли да се взимат от друг магазин. Утре ще пратя мейл на училището, но се притвснявам дали ще разберат въпроса ми. Имат изискване панталони и поли да са сиво и черно. Явно отгоре да са в бяло или червено. Както и за късите панталони, да са над коляното, пак сиво или черно. Боти за зимата допустими ли са? Или ботуши? Че прочетох че май не искат боти? Възможно ли е?

Можеш да ги вземеш от който и да е магазин, поли, тениски, панталони. Аз съм и взела разни рокли , които носи сега, един черен панталон и се оказа, че и в ресепшън ще запазят същите черни пуловери както в градината и няма да купувам засега. При нас нямат жилетки и искат само пуловера да е с логото. Дори имало някакъв магазин в центъра, в който може да се намерят техни пуловери и те пришиват логото. И са в същите цветове в които искат от училищата. Дори разбрах, че са и по-добро качество. Може и около вас да има подобно нещо.

# 437
Както вече са отговорили, от всеки магазин можеш да вземеш поли/панталони/тениски. Но за изискваниятя към логото зависи от училището вече. Някои изискват само 1 връхна с лого да се има за официални събития, други като нашето задължават пуловерите/жилетките да са с лого, както и тениската за физическо. Имаше един обикновен пуловер и един с лого от училище като беше в нърсърито към училището и честно казано този с логото е много по-добро качество и издържа на сина ми откъм късане, дърпане, петна за разлика от обикновения. Дори да нямаше изискване всичко да е с лого, пак щях да купувам заради качеството. Този тънкия от магазина е £6, а с логото - £9.

Ботуши и боти в училище не позволяват. Като е ходил пеш в лошо време е с гумените ботуши до там и се преобува преди да влезе. То и без това вътре е много топло и постоянно седят на земята, големи обувки не са практични както и да го погледнеш.
Обувките на моя палавник са голяма драма. Тези от супермаркетите са неудобни и твърди и ги къса за седмица. Най-много му издържат на краката един определен модел на Некст и на Спортдиректс. Сменям само 2-3 чифта от тях на година.

# 438
Много благодаря. Ще попитам днес за логото и кои дрехи трябва да са с него. Останалото ще взема от другаде вероятно.  Аз към обувки съм по капризна, иска ми се да е нещо удобно, защото тя носи само маратонки, представям си от сега каква драма ще е цял ден да е с обувки. И по принцип носи клинове и анцунг отдолу, та ще видим как ще се оправим с полите и роклите.

# 439
  • Leeds, UK
Аз на моето купувам чисто черни адидас с лепки. Приличат на обувки, но са много меки и удобни. Всички други му правят рани. От 6 години само тях купувам.

# 440
  • Bristol
В началните училище често позволяват просто черни маратонки. Купувах на моите от Спортс дайрект. Те винаги имат нещо подходящо за училище и в намаление. Целите трябва да са черни и да не са нашарени с лого. В гимназията вече държат на обувки.

# 441
За момичетата има панталони - и от плат, и трикотажни. Дъщеря ми си предпочита полите, но когато е много студено или в дните с физическо, с панталон ѝ е по-удобно.
За обувки бих посъветвала майките на момиченца да избират лачени обувки или поне отпред да са с лачено парче. По-издържливи са на изтъркване.
В предишното училище на детето ми официално не даваха с боти или ботуши, но когато са под панталона, не вадеха толкова очите на директорката. А в сегашното много момичета, вкл. и моето са с ботуши през зимата. Далеч от нас е, вървим пеша много или чакаме по спирки и има кога да ни стане студено. Но дори и да не дават категорично с боти/ботуши, има по-затворени и с дебела изолираща подметка обувки за момичета, освен класическите мери джейнки, има и по-момчешките модели, пак за момичета, с лепки или връзки. Общо взето, не става с едни обувки и зиме, и лете, възрастните също не ходим така. Пък и детето прекарва поне 7 часа на ден с тези обувки, трябва да му е комфортно с тях. Купувам Кларкс последните години. И защото имаме в близост аутлет, и защото като качество спокойно издържат докато стане време за по-голям размер. Преди години съм купувала от М§С и бях доволна от качеството им.

# 442
Аз съм взимала сандали за нея от Кларкс, не мръднаха, много удобни. Бяха 12 паунда, естествена кожа, бях сварила намаление. Та, ако намеря нещо такова ще взема.
В Бг много заразени пак, но ми прави впечатление колко фалшиво положителни проби има и как в бг не правят повторен тест ако нямаш симптоми, та ако в световен мащаб е същото...

# 443
  • на малък остров в океана
И аз от Кларкс взимам, че само там имат обувки за широко стъпало. Един чифт го носи вече две години. Не са мръднали. Спря да й  расте крака явно. И с тях си ходи зиме и лете.
И тя като местните и зимата е по чорапи и сукман. И твърди, че не й е студено. В нейното училище не позволяват панталони.

# 444
Привет на всички!
Пак се обръщам към майките- може ли да споделите средно каква сума е нужна за подготовка за новородено? За всичко - от мебели до лигавници. Искам горе долу да си направя сметка.

# 445
  • UK
Алекс, зависи какво си решила да пазаруваш. Новородено не съм имала тук, но аз на твое място бих взела кошара и количка от маркетплейса и карбута, дрешки, хавлии и завивки от Теско и Азда и ще се събереш и в 200.

# 446
Никой не може с точност да ти отговори, има колички за £2000 има и за £200, същото е със дрехите и мебелите. Има комплект 5 бодита за £7, както и такива за £57. Аз с първото купувах повечето неща нови, сега с второто почти всичко е втора ръка Simple Smile Количка, слинг, дрехи..помпа. Не че ми трябваше де, спестих пари и време с кърменето този път. Виж в маркет плейса или шпок Moses basket или swinging crib, те се ползват максимум 6м..
Не знам кога ти е термина, но се оглеждай за намаления, пускат няколко пъти годишно.

# 447
  • Истински се вижда само със сърцето.
Икейските легла и повивалник са на добра цена. Аз имах ето тези
https://www.ikea.com/gb/en/p/stuva-fritids-cot-with-drawers-white-s09276848/

И подобен на този повивалник, не намирам нашия който беше с 4 чекмеджета и после ставаше на бюро, отстрани си закачаш кошче и органайзери,  за мен лично много удобна покупка https://www.ikea.com/gb/en/p/sundvik-changing-table-chest-of-dra … s-white-30424007/
Количката ни беше такава, това е по добра версия нашата я купувахме преди 4.5 години Simple Smile

https://www.amazon.co.uk/iSafe-Marvel-Travel-Pushchair-Terrain/d … p;tag=googhydr-21

# 448
Благодаря ви. Мислех си за маркетплейса, обаче с този Ковид не знам дали е добра идея. Иначе ако купувам нови, определено няма да са от скъпите. За количка мисля че ще намеря до 200 паунда, и сигурно с другите неща ще се вместя в 500., надявам се. И малко повече да са пак няма да е проблем. Иначе термина ми е декември, имам доста време. Сега се настройвам психически Grinning

# 449
Взехме количка, столче за хранене, ролери за каката и аквариум с рибки. Все от хора. Не сме имали проблеми. Ооо, и кола.

Общи условия

Активация на акаунт