Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 923
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • След завоя в дясно
~Миа~- успех имате още малко време за подготовка. Работете най вече за времето и да чете повече разнообразна литература (да обогатява речника постепенно).
GreenP датите на изпитите малко варират в зависимост от общината и района. Най добре погледни в сайта на училището или общината.
Тази година първоначално обявиха една дата в нашия район Септември, сега я смениха на Ноември заради вируса.

# 421
  • На острова
Ell, мерси! Той чете страшно много, даже сега понеже нали библиотеката е затворена и му бях поръчала три книги от ebay, то пък едната се оказа, че им е learning journey-то за summer term-a (Who let the Gods out), голям късмет. Помагах му през годината доста и за comprehension.

Снощи до късно правихме non-verbal reasoning, ми то си е чист логически тест, много забавно. Чатка ги и там нещата.

Единствено ме притеснява за Maths, че страшно бърза и не чете, и не проверява. Това го слушам на всяка parents evening - he is rushing. Но както казваш имаме още малко време, ще поработим.

Някой може ли да ми каже трите теста в един ден ли се правят?

# 422
  • След завоя в дясно
~Миа~ по принцип се правят в един и същи ден, с почивки между тях.
Тази година нямам представа как ще е, защото трябва да се съобразят с дистанцията и бройките.

# 423
Миа, пробвайте да се яви на някой мок екзам, ако не са отложени, за ориентир.

Ние се отказахме от опит за грамар скул за нашето дете. Мързи я, не иска в училище без момчета (аз също намирам подобно разделяне и за остаряло, и ограничаващо), а и близкото ни (под 15 минути пеш) секъндари е много хубаво . Относно подготовката за изпита, ММ беше успял да ме убеди, че ако я приемат в подобно училище, то трябва да е с усилия не повече от 50% от възможностите ѝ.

# 424
  • UK
Ние пък нямаме secondary school близко разстояние, всичките са поне на 30 мин с автобус. Грамър училищата са доста далече, ако я приемат не ми се мисли как ще пътува.
И моята я мързи много, само като има уроци живва и всичко си пише, незнам с какво я грабнаха тези учители но се справят много добре, ние двете само се караме от както сме хоум скуул съседите сигурно ме мислят за луда.

# 425
Ех, като си спомня какви Радини вълнения бяха преди 2 години за нашето грамар скуул... Успех ви желая на всички, които са решили да опитат. Заслужава си!

Хепи Бела Hug

# 426
  • Манчестър
Покрай нас също няма грамър училища, пък и честно казано не държа особено на това. Който си е кадърен и иска да учи и се развива ще го направи навсякъде. Много е важна и ролята на семейството.Иначе моя ходи в католическа гимназия и там няма отпускане.

А пък на моя приятелка сина й, дойде от БГ(кварталното училище) в университета в Манчестър - компютри. Завърши и веднага почна работа в местна компания. Изкара 2 г и замина в Лондон в банка. Сега мина всички интервюта и започва в европейския офис на Гугъл в Швейцария. За заплатата няма да споменавам .....няма 30 г още. 

# 427
  • Leeds, UK
Здравейте. Много жега, много нещо. Да ви споделя лични наблюдения от ковида, ако ви е интересно. За около седмица минава. Изключително леки симптоми при здрави хора, дори и да са възрастни много като моите. Много по-леки са симптомите от който и да е грип, който съм виждала и изпитвала на гърба си. Загуба на апетит за 2-3 дни, сънливи доста, но взеха да живват от вчера. Похапват и пийват по малко, все още са сънливи, но не толкова. Починаха само двама с белодробни болести, но те по принцип си бяха зле. Диабетиците ни са абсолютно добре, те даже и не спряха да ядат. Едната ми бабинка е на 103 и тя дори не го хвана. Изпълнена съм с надежда и позитивизъм. 🙂

# 428
  • UK
Ооо Белла така хубаво ми става като те чета. Колко хубаво пишеш за старчетата.
Съжалявам за починалите, дано се размине на другите.
Добър човек си!

За мъжът ми също не е важно училището и той мисли че който иска ще успее. Мен ме е страх малко, какви деца ще срещне кой и как ще и повлияе. Но във никакъв случай не я притискам и не искам да се вманиачавам.

# 429
  • Leeds, UK
GreenP, мерси🤗. Ама те наистина са ми душички. Цял ден ни ходят по петите, не искат да са самотни.  Толкова са благодарни за всичко, което се прави за тях.

# 430
  • UK
Миа, забравих да ти пиша, че аз  платих абонамент са сайта bond11+, там има тестове за упражнения, има и мок тестове.

Хепи такива всеотдайно жени се грижеха за мама в хосписа в България, но там условията са чудовищни, шефовете безочни.

# 431
Освен милите думи за възрастните, благодаря за инфомацията за Ковид. Успокояваща е. Остава да се чудим защо е паниката.

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 18:24 от brumm

# 432
Леле, колко много сте изписали!

При нас грамър училища също няма. Но си признавам, че никак не ми харесва близкото секъндъри и като дойде времето, ако още живеем тук, ще търся далечен вариант.

Детски дрешки и аз купувам от всички изброени по-горе. Признавам си, Праймарк много ми липсва, но нямам на близо, иначе бих си направила разходка сама да взема някои неща.

Happy Bella, радвам се, че старчетата се държат. На братовчедка ми целия офис го изкараха, но по нейни описания тези с най-леките симптоми и то млади хора са далеч по-зле от това, което пишеш ти. Шефката им е била най-зле и два месеца не е можела да се възстанови. Дано всички го изкарат леко!

Добре, че днес има вятър, та е поносима жегата, а не като вчера.

# 433
  • Варна
ММ работи във ферма за гъби.Всички се разболяха, без нас и още едно семейство. На синът ми приятелят, също беше болен и идваше в нас. На всички симптомите бяха, главоболие, температура до 38 и някои кашлеха. Само една жена, асматичка беше в болница на кислород, 3 дни,но не интубирана.Тя беше с потвърдена диагноза.В отделението където е била, предимно възрастни са били. Никого друг не изследваха. И никой не спря да работи,чак се очудих. Аз очаквах да ги затворят.В нашия град в момента, няма и спешен център.Най-близкия е на 30мили.

# 434
Здравейте, имам въпрос към майките на ученици относно униформите в училище.  Нужно ли е всички дрехи да са от магазина за униформи? В сайта на училишето е посочено че тениските трябва да са бели или червени, поло блузи също. Риза и суитчър ясно че ще са с логото. Но поли, панталони, обувки....могат ли да се взимат от друг магазин. Утре ще пратя мейл на училището, но се притвснявам дали ще разберат въпроса ми. Имат изискване панталони и поли да са сиво и черно. Явно отгоре да са в бяло или червено. Както и за късите панталони, да са над коляното, пак сиво или черно. Боти за зимата допустими ли са? Или ботуши? Че прочетох че май не искат боти? Възможно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт