Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 901
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Ами до кога? До кога ще страним дори от комшиите на 2 метра, до кога всичко ще е в този ред? Отнет е избора на хората. Който го в страх като вас да седи вкъщи, който не и иска да живее нормално, да му се дава право. С години може да е така. Не можем да избягаме от вируса и вечно да се крием. Никой не искам да се разболява и умира, но и това което е в момента не е нормално. За който не е пазил дистанция и се разболее, на вас какво ви пука?

# 466
  • Bristol
За който не е пазил дистанция и се разболее, на вас какво ви пука?
Защото оказват влияние на R rate, според който в цял свят преценяват, дали да ни затворят в къщи отново или не. Ако бях безработна и на бенефити и не ме интересуваше обучението и бъдещето на детето ми, наистина нямаше да ми пука кой се е разболял и дали съм заточена в къщи или не. Но ако си свикнал да ходиш на работа и си по-активен, както и обучението и резултатите от изпитите на децата ти са важни за бъдещето им развитие, много добре знаеш, че локдауна вреди, не само на теб и семейството, но и на цялата икономика. Точно заради това някои се опитваме да следваме правилата и да поддържаме дистанция, а не само защото някой си щял да се разболее.
Трябва да се види целия пъзел, за да се разбере как са навързани нещата. Ако се ограничите и концентрирате върху едно или две парченца само, които директно Вас засягат, няма как да разберете защо на някои им пука и защо е важно да се спазва дистанцията и хигиената 😔

# 467
Adelinda, Мери ти е отговорила. Мога да добавя и други неща, но няма смисъл.Мога и книга да напиша за големият ми син, чиито А  levels бяха отменени, или за малкият, който се готви за GCSE...   Понеже теб не те грее няма да се хабя да обяснявам.

# 468
И аз да се намеся, без да са ме питали...Смятам, че вирус има, някакъв вирус. Но че ситуацията е леко или доста преекспонирана. Мисля, че това дали ще останем затворени или не изобщо няма нищо общо с нашето ежедневие. Може би правитествата очахваха икономическа криза и решиха да я задълбочат, използвайки вируса и надявайки се по този начин света и икономиките да минат пп бързо през нея и да излязат от нея по бързо. Разбира се няма как да знам каква е истината, защото не гледам филм и на финалът няма да се види кой и какво е искал да направи.
Аз спазвам мерките.  В България носех маска когато беше задължителна. Ходех само в близкия магазин. По големи магазини ходех само при нужда, първият път беше може би три седмици след като започна всичко. Спазвам дистанция от хората просто защото не обичам да се бутам в непознати и се дразня когато някой се навира в мен на опашка на касата. По принцип не водя детето по площадки, седяхме си на двора. Откакто съм тук си позволявам да пазарувам по веднъж на ден,  не нося маска, защото не е задължителна а и смятам че тя може да нанесе повече вреди, орколкото ползи. Но ако я направят задължителна, ше я слагам. В самолета бях с маска. Както и голямата дъщеря.
В Бг в момента затягат мерките и правителството обяснява по медии че хората са виновни защото били разпасани. Това вменяване на вина е много дразнещо. Защото аз спазвах мерките, а и бях лично засегната от затварянето на границите, защото не можех да се видя с мъжа си три месеца. И купих два пъти билети, за да успея да дойда при него. В бг много дълго време се правеха по 200 теста на ден и броя позитивни бяха малко. Сега се правят по 2000 и бройката скача.  Не процентно, а като абсолютно число. Но хората са виновни....
И за разлика от тук, когато оповестяват въвеждането на една мярка седмица или две по рано, в Бг решенията се вземат в 12 през нощта и започват да действат от 8 сутринта. Което не дава време за рвакция. Та....малко се поотплеснах, като за неделя сутрин

# 469
На мен от известно време насам ми се струва, че Китай успяха да надхитрят западния свят, който пък трудно ще признае подобно нещо. С това не отричам съществуването и опасността от вируса, разбира се.

# 470
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз лично не смятам, че не живия горе долу нормално в момента. Ходим на работа, пазаруваме повече онлайн, но и в магазин, но ние и преди бяхме така. Проблем ми е единствено не работещата градина на детето.
Защо се отказах от плажовете гледайки снимката, ами защото мразя такива тълпи с вирус и без вирус няма да си го причиня и ще измисля нещо друго с което да си разнообразим лятото.
Защо не искам да се случва нов локдаун - Мери го е казала. Детето ми трябва да тръгне на училище тази година, В момента отказва да излиза от вкъщи, а не беше такава, ще се адаптира, но ново затваряне не се знае как ще се отрази. Има и още, но са все неща, но няма какво да се обяснява.
Вирус за мен има, съзнание у много хора липсва.
Два дни прибирайки се от смяна е пълно с младежи в гората, правят си партита. Тяхна работа, но тогава да ходят на училище, ама не родителите на точно тези най- много скачат сигурно. Полицията явно ги усети, та в петък беше пълно с патрулиращи полицейски коли в този район.

# 471
  • Оптимист по принуда
Знам, че много пъти е писано, но можете ли да ми кажете много грубо колко излиза пътуване в двете посоки до Б-я с кола? Като се включи и една нощувка примерно.

# 472
Около 150 паунда е горивото. Винетки и ферибот още да речем 50. Нощувка обикновено е 40-50 евро. Това в едната посока.

# 473
  • Leeds, UK
Аз пак съм с отрицателен тест. Явно не мога да се заразя от Ковид и даже не съм и носител. При наличието на 30 човека около мен болни все щях да го пипна някак си. Тия маски дето ги носим са пунта Мара дето викат хората. Много често и не ги сменяхме по цял ден, защото нямахме достатъчно. Старчетата ми се справят добре.  А фактът, че 103 годишна бабичка с два инсулта и с инхалатор даже не го и хвана ме навежда на мисълта, че много е преекспонирана работата. Не знам вече какво да мисля, направо се обърках вече. От една страна се тръби за смъртните случаи ежедневно, от друга страна пише, че 98% от заболелите го карат изключително леко.

# 474
При нас плажовете са ок, няма такива навалици, но са големи и са много наоколо.
Маски и ние носим и са ни малко и караме с една за цял ден. Аз имам мои си и я сменям поне веднъж, но и моите са малко.

# 475
Здравейте група,не знам дяли въпроса ми е за темата🤔
Та обмислям преместване във ОК на есен  със детето при мъжо,има ли наскоро установили се семейства за малко инфо относно NINa,училищата,работа със дете
Благодаря

# 476
Ние дойдохме преди малко повече от месец. Предполагам мога да поногна с информация за част от нещата. Питай.

# 477
  • Bristol
Може би правитествата очахваха икономическа криза и решиха да я задълбочат, използвайки вируса и надявайки се по този начин света и икономиките да минат пп бързо през нея и да излязат от нея по бързо.
Това с правителствата да се наговорят и еднакво да реагират в целия свят е невъзможно просто Simple Smile Само вижте тук какво става, Англия, Уелс, Шотландия и Ирландия не могат да се споразумеят и да реагират еднакво на една ситуация. Същото се вижда и в ЕС и в Щатите. Какво остава за правителствата в цял свят... затова на тази теория не вярвам.
Факт е, че болници в Китай, Италия и Испания в определени райони и период са изнемогвали и всички се подготвиха за най-лошото, виждайки тази реалност. В Англия, въпреки че имаме повече разболели се и смъртни случаи и здравната ни система била по-зле от италианската, просто не се стигна до там. Защо така се получи и аз не мога да си го обясня.
Швеция пък така и не въведоха лок даун като в другите страни. Затворили само гимназиите и университетите, който може започнал да работи от вкъщи и въвели спазване на дистанция, но не знам дали дистанцията при тях е 2 метра или по-малко и успешно контролират ситуацията с тези методи.

И аз като Илейн, и пари да ми дават, на такъв плаж не отивам. Има много хубави и спокойни места сред природата, включително и плажове, които обаче са по-отдалечени от населени места, а понякога и удобни пътища за автомобили и паркинг няма до тях. Масовката ги избягва, защото трябва да се напънат повече да стигнат до тях. Аз пък избягвам да колоездя по някои колоездачни алей, като тази между Бристол и Бат примерно, защото лятото в хубаво време, буквално е гъз до гъз. По-добре да слезеш и буташ колелото си. Но пък есента и зимата в хубаво време е приказно. Не знам защо тогава повечето хора си седят по-къщите и не смеят да си подадат носа навън Simple Smile Супер е тогава за такива като мен, които бягат от тълпите Wink

# 478
Ние дойдохме преди малко повече от месец. Предполагам мога да поногна с информация за част от нещата. Питай.
Ние мислим да се местим Септември,спряла съм се на 2 3 училища,стана ми ясно кандидатстването,метода на обучение,ваканциите,до чух,че за сега са стопирали апликациите за NiN🤔,със GP,медицинската вноска,работа,не съм на ясно....а мислите ли,че тези месеци са добър период за местене?вие сте там вече,как си запълвате времето

# 479
Времето ми е оплътнено докрай. Аз съм с бебе и 8 годишна кака. Когато бебето му писне вкъщи, излизаме наоколо или да пазаруваме. Имаме Асда наблизо, така че ни е удобно.
За училището е хубаво да попитате има ли свободни места. При нас пуснахме он лайн апликация, отделно от това пратих мейл на общината къде има свободно място. От общината отговориха че за училището, в което искахме няма места, но могат да ни включат в листата на чакащите и да ни приемат в съседното , в което имаше 5-6 свободни. Оказа се обаче че има едно свободно място и всъщност от самото училище звъннаха на мъжа ми. Много бързо ни изпратиха документите да ги попълним. В резултат на което вепе е записана. Дори осъществихме контакт с бг служител, който ще се среща  с дъшеря ни когато започне училище и ще й оказва съдействие в часа по английски. Лично мен това ме изненада.
За Нин не мога да помогна, моят е извадвн преди пет години.  Работа все още не търся заради малкия, който е на 8 м. GP намерихме две близо до нас. Пуснах мейли, в зависимост от отговорът им избрах едните и пратих документите на мейл. И в училището, както и за лекар не се е налагало да ходим на място, даже ни казаха изрично да не ходим ако няма причина, което за мен е по-лесно.
Ние сме в квартал с много паркове, в същото време сме в относително голям град. Нсоколо има деца, и то много, но дъшерята се притеснява да говори и играе самонс едно малко дете, живеещо до нас. Всъщност се чувстваме добре, спокойни сме, на каката само й трябват повече контакти и всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт