Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 33 266
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние сме в работен режим Simple Smile така че дните ни са уплатнени с ходене на работа и ежедневни занимания, а детето скоро се връща в градината, а септември тръгва на училище.
Когато пристигнете докато се организирате все ще си заета с нещо Simple Smile
За НИН If you’re an EU, EEA, or Swiss citizen, you can continue to use your passport or national identity card to prove you can work in the UK until 30 June 2021. https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number
Кандидатствай когато пристигнеш, а после за пресетъл статус.
За децата се свържете с общината те ще ви насочат за училище

# 481
Не правят и тервюта за НИН сега, заради карантината. Също хора си чакат с месеци за смяна на шофьорските книжжки.

# 482
Аделинда тя като дойде септември не се знае, трябва да пусне документи, кога ще я извикат е друг въпрос.

# 483
Много ми се искаше да заведем детето до някой плаж за деа дни, но май няма да го направя като гледам. Тези хора са като отвързани.
В БГ е същото, като луди по дискотеки и заведения. Лично аз не възприемам тези неща.

По северните плажове на източния бряг не е така. Ходим вече няколко пъти и хората са на голямо разстояние един от друг, спокойно, приятно, чисто. Хората са много по-различни от южняците. На момента се чувствам все едно съм в друга държава като пътуваме на юг.

Скрит текст:

И ние съвсем нормално си живеем. Единствената разлика е, че детето не ходи на училище, а обектите, които посещавахме бяха затворени. Сега дебна слотове за отворените, за да подновим посещенията. Лично за мен така е много по-приятно и не е пренесалено. Искрено се надявам по-дълго да продължи ситуацията.

Merry , много точно си пресъздала това, което вчера говорихме с една съседка.
Моето мнение за различията, които описваш, е че начинът на живот оказва голямо внимание, както и организираността на обществото. Хора, които са постоянно сред природата/на открито с утвърден кръг от контакти, няма как да се съпоставят с хора, чиито живот е безкрайна фйеста, надсмивайки се над проблема. Все пак мерките се вземат заради силната заразност, не друго.
Тук още като се спомена за ситуацията и хората се изпокриха и дистанцираха сами без да им беше казано. Сами си изискваха по-строги мерки и всички критики, дори в момента са именно в тази насока. В едни от най-засегнатите държави - наложиха строги мерки, които никой не спазваше първите седмици.

Вярваш ли, че още не съм видяла Бат, само защото е претъпкан с туристи. В района сме винаги в разгара на сезона и определено трябва да променя това.

FBID100001878463497, приятели дойдоха преди няма и месец. Работят без NIN, работа си намериха за седмица. Поликлиниките работят. Аз не виждам причина да не се пътува насам. Някои услуги са забавени и се чака повече, но животът си тече както преди с минимални изключения, като например това, че не мога да отида на театър. Не, че в това хубаво време съм се засилила де.

# 484
  • Манчестър
Около 150 паунда е горивото. Винетки и ферибот още да речем 50. Нощувка обикновено е 40-50 евро. Това в едната посока.

Винетки и ферибот забрави за 50 лири, няма как да стане.

Ферибот поне 90-100 лири на посока , ако е на Евротунела и повече.

Винетки, по спомени горе долу, изключва преминаване през Унгария.

10 Евро за Австрия
През Австрия се плащат и някои тунели , Около 20-Ина Евра.
Винетка за Словения - 15 Евро
Хърватска - тол такси , около 15 Евро
Сърбия - тол такси - 15 Евро

Гориво, зависи от колата, моята в много икономична , около 120 лири.
Нощувки - пак зависи къде .

В Австрия - ББ 2015 г съм платила £101 в района на Кицбюел
2016 - Bad Gastein съм платила £120 лири
2019 в Германия в едно ББ , но близо до магистралата съм платила £82.76, като нямаше сапуни в стаята, но беше чиста и удобна , и шницела за вечеря беше превъзходен.

# 485
  • Оптимист по принуда
Ave, знам, че ти ще се включиш с подробности. Благодаря Heart
И на теб, brumm Hug

# 486
Времето ми е оплътнено докрай. Аз съм с бебе и 8 годишна кака. Когато бебето му писне вкъщи, излизаме наоколо или да пазаруваме. Имаме Асда наблизо, така че ни е удобно.
За училището е хубаво да попитате има ли свободни места. При нас пуснахме он лайн апликация, отделно от това пратих мейл на общината къде има свободно място. От общината отговориха че за училището, в което искахме няма места, но могат да ни включат в листата на чакащите и да ни приемат в съседното , в което имаше 5-6 свободни. Оказа се обаче че има едно свободно място и всъщност от самото училище звъннаха на мъжа ми. Много бързо ни изпратиха документите да ги попълним. В резултат на което вепе е записана. Дори осъществихме контакт с бг служител, който ще се среща  с дъшеря ни когато започне училище и ще й оказва съдействие в часа по английски. Лично мен това ме изненада.
За Нин не мога да помогна, моят е извадвн преди пет години.  Работа все още не търся заради малкия, който е на 8 м. GP намерихме две близо до нас. Пуснах мейли, в зависимост от отговорът им избрах едните и пратих документите на мейл. И в училището, както и за лекар не се е налагало да ходим на място, даже ни казаха изрично да не ходим ако няма причина, което за мен е по-лесно.
Ние сме в квартал с много паркове, в същото време сме в относително голям град. Нсоколо има деца, и то много, но дъшерята се притеснява да говори и играе самонс едно малко дете, живеещо до нас. Всъщност се чувстваме добре, спокойни сме, на каката само й трябват повече контакти и всичко ще е наред.
И аз се притеснявам учебния процес какъв ще е за нея(като ново дете,не говорещо езика)четох.из групите,че за сега са стопирали процедурата NIN🤔

# 487
Това което знам от опит е, че никога не се доверявам на една жена каза. Не казвам че не може да е вярно, но аз лично звъня на съответните служби или чета в правителствения сайт където се предполага, че информацията е най-достоверна и ще получа най-добри съвети.
Най-вероятно не провеждат интервюта, но предвид, след седмица мерките се отпуска повече, може и тези неща да се задвижат. Аз лично не виждам причина да не стане след като може да се ходи на кръчма защо и да не могат да правят интервюта, начини има.
Памперс ние бяхме решили да отидем до Уелс за два дни, но май ще го премисля.

# 488
Фериботът ако се вземе ден два по рано е около 45-50 паунда. Почти винаги сме час два по рано от часа и ни качват с предходен. Повечето пъти има места и гледат да ги запълнят. Ние спим между Австрия и Унгария. Има група хотели на границата. Понякога са фул и няма места но можете да си резервирате. Евротунела излизаше по евтино ако си букнеш билет отиване и връщане.  Никога не сме го ползвали, аз обожавам ферибота. В Австрия не знам да сме плащали тунели.
Как ми липсва да пътувам с кола, писнаха ми тия самолети 😊

# 489
В момента временно са спрени интервютата за Нин, онзи ден четох, че правят такива само на хора, влизащи в страната с виза. На gov сайта е, ама сега не ми се рови.

Чудя се, дали да купувам вече дрехите за училище, четох какви са изискванията на нашето, само жилетка / пуловер с лого е задължително да се вземем от тях..ако се забавя още, дали няма всичко да е обрано по магазините края на август? 🤔

# 490
В момента временно са спрени интервютата за Нин, онзи ден четох, че правят такива само на хора, влизащи в страната с виза. На gov сайта е, ама сега не ми се рови.

Чудя се, дали да купувам вече дрехите за училище, четох какви са изискванията на нашето, само жилетка / пуловер с лого е задължително да се вземем от тях..ако се забавя още, дали няма всичко да е обрано по магазините края на август? 🤔
Права сте за НИН
Ето къде го пише:
https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number

# 491
Има ли вероятност да пооберат нещата за училище? При нас само суитчър или жилетка искат с логото. Онзи ден установих че всичко има в Асда. Допустимо ли е да носят панталон тип клин? В смисъл с тесни крачоли? И под рокля/пола може ли да е с клин? Моята госпожица мрази чорапогащи от дъното на душата си. В училището имат изискване само да не са с дънки.

# 492
Това е моментната ситуация, за септември нещата могат да бъдат различни, затова казвам, че всяка информация е нужно да се провери към определения момент.
Аз също почвам сега да следя за процедурите за натурализация и провеждането на изпитите кое как ще става.

За униформите и аз съм в чуденка, май ще поръчам тези които са с логото жилетка и суитчър и май някакви тениски ще се обадя  В училището да ми уточнят. Обувки съм харесала от Кларкс, до нас имаме Джордж и май ще намина за поли, рокли и панталони от там.
Получихме welcome пакет с информация и формите за регистрация, отделно summer activities booklet. Има да засее слънчогледови семенца и да направим дневник. Отделно да си направят кутия с любими неща, която ще носят първата седмица когато се опознават.

# 493

Нашите сменят пуловерите тая година и ще са същите като в нърсерито, и за щастие няма да купувам засега нищо. На мен ми е проблем панталона. В нърсерито ходеше с едни, които са тип дънки, но без цип и само с едно тик так копче, което тя пак не закопчаваше. Те ми бяха идеални, защото не са тънки и беше добре зимата. Но са шарени и няма да стават сега. Като тръгна на 1 юни и взех разни рокли и ееин черен панталон, та и за на,алото на септември има и няма да купувам нищо. Иначе ги взех от Маталан и бяха на някакво намаление.

# 494
  • UK
Униформи купувам винаги в края на учебната година т.е юли, а и единствено тогава МС имат намаление униформи. Септември винаги има вероятност да няма размер.
Илейн на сайта на училището трябва да пише какви са изискванията за тениски, панталони.
Ние в нърсерито сме със същата униформа като за училище, само обувки трябва да купя.

Общи условия

Активация на акаунт