Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 882
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • На острова
Потвърждавам Балеарските острови са супер за деца, и за възрастни, де. И на Ибиза и на Майорка сме си изкарвали невероятни почивки (за по 2 седмици). На Форментера също е много красиво, но там е за майката и бащата да си идат сами 😆, ние го обиколихме цялото островче с quad/бъги. Успяхме да стигнем до всеки един фар в четирите посоки, а Playa de Ses Illetes се класира за един от най-красивите плажове.. В Португалия също се връщам веднага, прекрасно е. Аз и Испания харесвам, абе което и ново място, почивка, слънчице, плаж, вода, боси крака... навсякъде е хубаво, да сме живи и здрави!

Ох, размечтах се и много ми се припътува. Обикновено си взимаме отпуск последните две седмици на Август/началото на септември, но сега няма да има холидей. ММ не му се рискува. Да е живот и здраве Декември някъде на топло.

# 541
  • UK
На мен днес вятъра явно ми е издуха главата. Имах предвид Азорските острови, а не Балеарските.
Ние обичаме да ходим Балеарските, само на Ибиза не сме били. Но миналата година бяхме на Фуертовентура и за пръв път си букнахме почивка на същото място тази година, която няма да се осъществи де. Направо се влюбих в онзи плаж и океан.

# 542
  • ENGLAND
Нас днес ни сюрпризираха с канселиране на полета Бирмингам - Виена, всичките ни други полети си остават. Дано да пуснат Бирмингамското летище до 19 юли, тогава ни е полета, иначе ще трябва да мислим други варианти. Ако остана тук цяло лято и ще откача. Яд ме е на тъпите политици за ненавременните им мерки, а и на всички като тези от плажа, дето хич не им пука за другите. Вирус или не, конспирации и тем подобни, каквото и да е побъркаха хората.

# 543
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка тази група за която даде линка съвсем ме обърка Simple Smile Защо държат IELTS  нали изпита сега е само този life in uk... или аз пропускам нещо.

# 544
  • Манчестър
Мъжът ми рвдовно пътуваше лятото в двете посоки с кола. Едва миналата година понеже се прибираше по често летеше. През Австрия винаги сме минавали покрай Виена, през околовръстното.  Следвали сме навигация. Не си спомням да е имало тунел накъде по пътя.
Чакаме площадките ние ...
Пътя покрай Виена няма платени тунели, но аз от 2004 оттам не минавам. За мен класика и красота е през Залцбург и надолу из Алпите и ски курортите през лятото. А на крайпътен капан да седнеш в Хърватска си е.....оффф допътува ми се.

Аз чакам да падне карантината в БГ и отивам за 2 седмици, а иначе трябваше да съм в Австрия ,но канселираха . Взех от TUI код и 20% бонус и сега съм селектирала 5 хотела в Гърция. Само да кажат,че е ОК за пътуване и съм в джаза.😀

ПС като свършат онези ЕУ пари за изхарчване, ще приключи и Ковид19.

# 545
  • Bristol
Точно аз това казах, зависи от маршрута. Примерно, Мишелин дава много приятни маршрути през Австрия, Словения и Хърватско, този е най-краткия маршрут до България и е баш с два платени тунела. Друг интересен е през Чехия, Словакия, Унгария и се избягват винетката в Австрия и тунелите. Ако пък минете през Линц покрай Виена, наистина няма тунели. Много опции има Simple Smile

На мен ми канселираха пък полета връзка между Корфу и София, средата на Август беше. Та сега увиснахме с еднопосочен билет от Бирмингам до Корфу и еднопосочен от София до Бирмингам Grin Чакам да видя каква ще е ситуацията през август и дали някой от двата билета ще можем евентуално да ползваме. Ако сме късметлии, може пък и двата да успеем Simple Smile

# 546
Някой знае ли хубави места за планински преходи тук в Англия и водачи, които евентуално организират групи, агенции?

# 547
  • Bristol
Adelina, аз само с еднодневни преходи из Brecon Beacons мога да помогна. Ползвам маршрути gpx формат, които намирам в нета и навигация на телефона си.
Ако намериш инфо от някъде, моля, сподели. Аз винаги съм в търсене на нови идеи Simple Smile

# 548
Аднах се сега в някакви групи хайкинг юк. То се е видяло, че ще сме заклещени в Англия цяло лято, ама да ходя на англиски плажове освен на разходка, не ми е тръпка. Няма и разлика от да се пека на двора, при условие, че не може да се къпе човек. Поне на някое баирче, да се качим. Ако намеря нещо интересно ще свиркам. За сега Lake District харесах, и другото приятни ама полу-полски маршрути. За групи и водачи нямам инфо.

# 549
  • Bristol
Хаха, много точно казано, полу-полски маршрути Simple Smile
Аз два любими имам в Brecon Beacons, който са над 10 мили и си има катерене. До тях има достъп от няколко места и е много интересно, като наближиш участък, до който има близо път и паркинг, стават тълпи народ. Малко да се отдалечиш и почти никой няма Simple Smile

# 550
Тука няма ли и сами да се организират като в България ? Ще го погледна и това. Вие само за уикенда ли ходите?

# 551
  • Bristol
Аз само за деня ходя и от тази гледна точка съм ограничена в дестинациите. Нямам близки приятели тук, които да си падат по такъв тип преходи, мъжът и децата също ме отсвирват 😔 От време навреме намирам по някой ентусиаст и обикалям из района. Миналата година бяхме успели няколко човека да се организираме да катерим по билото на Crib Goch с две нощувки. Но точно този уикенд, небето се отвори и такъв дъжд валя. Уж за тази година го оставихме, а то какво се получи... Иначе ако има с кого да ходите, може преход за цяла седмица сами да си организирате. Попадала съм и на разни туристически клубове и групи, но не съм се интересувал за детайли. За сега само колоездачен клуб членувам, но заради Ковид, в момента не се събираме. Предполагам, че и при туристическите групи в момента е така 😔

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 00:17 от Merry

# 552
Ами чакам една позната да каже ако и се ходи, с нея  може да измислим нещо, ако не и аз нямамс кой да ходя.Сама не сама, като е група с водач няма проблеми, затова искам да намеря. Иначе аз един път съм от скоро и нямам много приятели. Малко са които са си ми от бг и са тука. Кой в България, кой работи, кой ще си ходи.

# 553
Ронка тази група за която даде линка съвсем ме обърка Simple Smile Защо държат IELTS  нали изпита сега е само този life in uk... или аз пропускам нещо.

Не съм вече в групата и незнам за какво говорят, преди обсъждаха изпитите и имаше хора, които качваха и горе долу какво им се е паднало. Иначе е само life и английския. За университетите може би оскат IELTS

# 554
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аделинда в Сноудония съм виждала групи, а там си е планински терен. Можеш да потърсиш инфо и за там.

Общи условия

Активация на акаунт