Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 841
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • UK
И аз нямам  РЕ кит, сега ще купя анцунг и бели тениски, за гуменки и обувки ще чакам септември.

Охххх дано тръгнат нормално септември и да няма изненади.

# 661
Какво е това РЕ, за което пишете?

# 662
Физическо:)
Physical Education

# 663
Здравейте, аз пак с въпрос. Децата ви посещават ли българско училище? И още един въпрос който наскоро обсъждахме...при карантина тук имаш ли право да ходиш до магазина? Защото четох че може, но една комшийка тук ми обясняваше, че нямаш право.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 14:22 от brumm

# 664
  • Великобритания
Аз надписвам етикетите на самите дрехи с водоустойчив черен маркер , мойта много губеше в началото , но нашите правят на всеки 2 търма нещо като изложба на изгубени вещи ..редовно си ги намирам и разпознавам , точно по надписаните етикети
Иначе детето е ресепшън сега, нямат РЕ и засега единствено искат жилетката да е с тяхно лого
Още нямам никава информация за септември  и началото на Y1 ,какво , как , само пратиха имейл , че заради Ковида няма да правят обичайния транзишън.. Вие имате ли такива подобни имейли
Аз се вълнувам повече от детето , на нея не и дреме , само си търси другарчетата Simple Smile

# 665
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз току що оставих моята щерка на транзишън сесия за ресепшън, явно всяко училище си преценя.
Огледах децата от сегашния ресепшън всички жилетки са с лого, което значи, че няма какво да се чудя и ще поръчам такива само.

# 666
  • Великобритания
аз купувам по 2  жилетки , тесниски има 5 , черни панталони 3 и 2 рокли , сега като е топло ходи само с тез карираните роклички , те май са най практични , имаме 2 такива ..препирам на ръка всеки ден , че много се мърля , а те са тънички и изсъхват навън за около час два
Дълги 3/4 бели чорапки взех оня ден от Peacock, на дупчици и много хубава материя , 3бр. за 4£ , аз взех 9 бройки , че трудно намирам такива хубави

# 667
  • Оптимист по принуда
Нямаш право да ходиш до магазин.

# 668
  • Bristol
Brumm, не може, нито магазин, нито спорт. Само в къщи, само на един адрес за 14 дни. Мисля, че са го обновявали, защото и аз имах спомен, че за храна и лекарства можеше да излизаш да пазаруваш 🤔
Цялото инфо е тук:
https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … -travel-to-the-uk
You cannot go out to work or school or visit public areas. You should not go shopping. If you require help buying groceries, other shopping or picking up medication, you should ask friends or relatives or order a delivery.
In England, you must only exercise within your home or garden. You cannot leave your home to walk your dog. You will need to ask friends or relatives to help you with this.

Аз получих писмо в петък, че гимназията отваря за всички септември месец с точни дати. Повече детайли, как ще протича учебния ден и процес, тепърва ще получим инфо.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 16:13 от Merry

# 669
Мойто не ходи на Бг училище, но ми се иска. Нашето го закриха и нямам наоколо. В Бристол една приятелка е доста доволна от тамошното.

# 670
Мери, спомням си че и аз така го бях чела,  че можеш да ходиш при лекар и веднъж дневно да пазаруваш. Даже ми стана смешно, че бяха написали че при пожар или друго бедствие също можеш да излезеш.
Благодаря за информацията, явно са се усетили и са направили промяна.

# 671
brumm, ако има българско училище на удобно разстояние, пробвайте, особено докато сте още прясно дошли. И за детето ще е добре да не прекъсва връзката, и ти ще имаш възможност да се запознаеш с българи от райони.

# 672
Моето не ходи на бг училище по много причини, но имам приятели в други части на страната, които са доволни.

# 673
  • UK
И аз съм доволна от нашето бг училище, но има и недоволни, има родители с много високи и нереалистични очаквания, а има и смотани учители, които са там сам поради липсата на по-добри.

# 674
Униформи по 5 броя , без панталони.

Дайте списък с БГ училища в UK. Имат ли онлайн преподаване ?

От къде купувате непромокаеми якета , но малко по дълги , а не до кръста ?

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 01:32 от Teila

Общи условия

Активация на акаунт