Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 835
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Bristol
Какво стана с изявлението за карантините вчера? Не мога да намеря информация удължиха ли я за пристигащи в България от Великобритания и до кога 🤔

Teila, за списък на училищата, не знам такъв дали съществува, но българското училище в Бристол следващата година щяло да предлага дистанционно обучение. Ако имаш ФБ тук може да се намери повече инфо.

# 676
  • След завоя в дясно
От къде купувате непромокаеми якета , но малко по дълги , а не до кръста ?
Потърсете в LIDL, ALDI, TKMax, Regatta, Trespass и т.н.
Нямам представа колко е голямо детенце, аз последно взех на разпродажбата от TKMax много хубаво до под дупето.

# 677
Какво стана с изявлението за карантините вчера? Не мога да намеря информация удължиха ли я за пристигащи в България от Великобритания и до кога 🤔

Teila, за списък на училищата, не знам такъв дали съществува, но българското училище в Бристол следващата година щяло да предлага дистанционно обучение. Ако имаш ФБ тук може да се намери повече инфо.
Това, което прочетох последно вчера пп обяд беше, че се чака издаването на нова заповед с държавите, за които ще отпадне карантината. Но Великобритания не е една от тях. Водели се двустранни преговори. Та, там прочетох че с Великобрирания остава.
Смешно ми стана като прочетох че българското правитвлство отправило въпрос към британското защо България била изключена от техния списък. Аз вече загубих надежда. Сега щв пробвам пак да вляза на сайта на здравното министерство, да видя издали ли са новата заповед.

# 678
  • Манчестър
Новата заповед още не е издадена. Проверявам буквално през 5 Мин, защото имам билет за 19-ти, но ако има карантина няма да пътувам и ще си взема парите обратно. И ще се ориентирам към Гърция или Испания.

# 679
  • Bristol
Ave, как ще си вземеш парите обратно, ако не канселират полета?
И аз чакам дати, за да подредя до колкото може плановете за август месец.

# 680
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Teila, моята щерка е записана към БГ училището в Bournemouth. Ние сме на близо 2ч от там. От тази година те ще предлагат дистанционно обучение. Имахме онлайн родителска среща, видео уроците ще бъдат в събота. Учебници и помагала ще ни изпратят по пощата. Имат платформа , където ще сканираме и прикачваме домашните. Може би трябва да напишеш имейл на няколко БГ училища, не мисля че някъде има обобщена информация относно дистанционното обучение.

# 681
В сайта на МОН трябва да има списък (актуализират го за всяка академична година) с акредитираните от тях български училища в чужбина. Има и неакредитирани, които съответно ги няма в този списък. От телефона съм сега, като ми освободи лаптопа детето, ще видя за линк, но и вие си потърсете.

Тук https://www.mon.bg/bg/174 ще намерите актуалния за 2020/21 списък на българските училища в чужбина. Има и друга информация, която може да ви се стори полезна.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 14:31 от Блу

# 682
  • Манчестър
Ave, как ще си вземеш парите обратно, ако не канселират полета?
И аз чакам дати, за да подредя до колкото може плановете за август месец.

Смениха ми полета за връщане с 10 мин и имам опция за пребукване , съгласяване или рефънд.

# 683
  • ENGLAND
И ние чакаме новата заповед, аз и дъщеря ми ще пътуваме даже и с карантина, но за мъжа ми е доста проблемно. Ако има и карантина след като се върне тук сигурно няма да пътува с нас. Ние сме през Франкфурт и някои на летището минавали без карантина като кажели, че пристигат от Германия. Този номер може и да мине за мен и дъщеря ми с българските лични карти, но за мъжа ми няма да мине. Ще пътуваме на 22 юли, вече ни смениха полета от 19 юли.  Сега кроим планове, ако сме в карантина къде ще я караме.
Аве, пиши като излезе новата заповед, надеждата гасне последна.

# 684
Teila, моята щерка е записана към БГ училището в Bournemouth. Ние сме на близо 2ч от там. От тази година те ще предлагат дистанционно обучение. Имахме онлайн родителска среща, видео уроците ще бъдат в събота. Учебници и помагала ще ни изпратят по пощата. Имат платформа , където ще сканираме и прикачваме домашните. Може би трябва да напишеш имейл на няколко БГ училища, не мисля че някъде има обобщена информация относно дистанционното обучение.

Може ли техни координати? Ще се свържа и с тези в Бристол. Онлайн съм по-склонна да го запиша.

Пристигнаха днес рапортите за края на учебната година. Детето е разочаровано, че има няколко В. Аз пък се радвам, защото опредлено не му се отдават art и музика, а писането му е като на лекар - неразбираемо. Явно доста се е старал.

# 685
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Pampers , ето имейл oc.vasilaprilov@gmail.com , и препратка към ФБ страницата  https://www.facebook.com/387129701660558/posts/1166454223728098/

# 686
  • Манчестър
И ние чакаме новата заповед, аз и дъщеря ми ще пътуваме даже и с карантина, но за мъжа ми е доста проблемно. Ако има и карантина след като се върне тук сигурно няма да пътува с нас. Ние сме през Франкфурт и някои на летището минавали без карантина като кажели, че пристигат от Германия. Този номер може и да мине за мен и дъщеря ми с българските лични карти, но за мъжа ми няма да мине. Ще пътуваме на 22 юли, вече ни смениха полета от 19 юли.  Сега кроим планове, ако сме в карантина къде ще я караме.
Аве, пиши като излезе новата заповед, надеждата гасне последна.

Няма я още заповедта. Ако кажеш.че идваш от Германия няма карантина. За мъж ти какво значение има, той като е англичанин да не би да не може да ходи до Германия.

# 687
  • Bristol
До колкото знам Бристолското училище е в списъка на МОН и ползват онлайн платформата препоръчана от МОН. Това го регистрирах, защото имаше някои, които не искаха да я ползват, но официално казаха, че това е препоръка на МОН и за да е по-лесно признаването на обучението и да има по-добра отчетност, кое дете какво е учило, трябва да е през тази платформа.

# 688
Здравейте, нещо ново относно интервютата за Нин? Отворени ли са вече?

# 689
Аз пък за заповедта на бг министъра...въвеждат се нови противоепидемични мерки. Няма заповед за карантините, но при това положение май няма и да има. В Австрия се пътува вече само с тест от бг или си под карантина. Жалко...
И още нещо,  някой може ли да ми снима обувки, подходяши за училище на дъщерята,  в голяма драма сме, вчера мери една камара модели, ама нейният крак дето е свикнал само с маратонки да ходи как ще влезе в обувка, при това черна, направо почнах да побелявам от вчера. Та, моля покажете нещо приемливо за училище,  че всичко,  което видях е с панделки, камъчета,  фигурки....допустимо ли е?

Общи условия

Активация на акаунт