205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 738
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • The QC to be!!!
за голите охлюви, сол, или пепел от изгорели дърва, или кафе, или си взимаш 1-2 патета или кокошки и готово.

По принцип за градината има природни взаймодействащи сили за черните въшки знам (калинките и техните новоизлюпили се ларви), не знам дали те действат и срещу други видове. Но за въшките по цветята на терасата... за тях май без пръскане няма да мине. Ние ги морим с ръка, но няма смогване. И ги къпахме, но явно с ръка само няма да мине номера. Ще пробвам с рецептата на Ася! Flowers Hibiscus

# 136
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
За щитоносни не помага.

Бейби, едната тиквичка е оградена с кафе и яйчени черупки, за по-сигурно и отрязана пластмасова кофичка от кварк и вътре в цялото отбранително съоръжение гол охлюв. Предполагам с изгорена уста, лежеше до тиквичката и не мърдаше. чушката е мортус.... 😈

Калинки няма от къде да събирам, затова пръскам.

Днес бяхме на разходка и разбира се стигнахме до сладоледаджийницата. Отвън на масите фуул, разстояние не се спазва, никой не беше с маска. Продажбите за взимане също без маска. Това ми е ок, разстояние има, продавачите бяха с шлемове.

Традиционно при нас в горичката има фест с жива музика и грил. Там според мен повече можеха да се спазват мерките, но мисля, че на много хора не им пука вече. Фест нямаше, имало е църковна служба на поляната, но не сме ходили и незнам как е било.

Сега, ако има болки дете в училището, цялото училище ли затварят или само слагат в карантина децата около него?
При нас нищо не пише по въпроса.

# 137
  • Германия
Същата ситуация и в близко село със сладолед- вътре на една маса явно голяма фамилия седнали плътно един до друг. Сервитьорките с маски, отвън опашки пред бирата, грила и външния щанд за сладолед. Само ние с маски на опашката. Пияни младежи и мъже... Докато ядохме сладоледа, мина един от служителите с един спрей и дезинфекцира масите.

# 138
Защо сте с маски на опашката? Нали е отвън и има дистанция? Не бих носила маска навън.

# 139
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ами Дени, миналия път бяха такива изискванията. Трябваше да мина отвътре и да купя сладоледа, макар че е Straßenverkauf.
А сега е само отвън, но е на улицата, няма пешеходна зона и няма 1.50м място за разминаване. На платното не може да се слезе, точно на завой е, а и минават автобуси.
Тесничко е при нас.

# 140
Използвахме почивния ден за разходка до Ammersee. Беше страхотна блъсканица. За разстояние между хората  изобщо не можеше да става дума. Обядвахме в една кръчма. На входа попълних  бележка с имената си, часът на посещение, брой посетители, телефонен номер. Беше на самообслужване. Вътре се влизаше с маска, допускаха определен брой хора, масите бяха разредени, но навън по алеите беше ужас просто.

# 141
Ние бяхме в близкия парк на разходка. Пълно мъртвило. Даже за сладолед нямаше опашка.Blush

# 142
  • Берлин
Чета поредната простотия на бълг.здравен министър. И псувам. За бг граждани и половинките им влизането в Бг до 7 дни без карантина. Иначе 14 дни си остава. Надявам се тази простотия да отпадне и да видя нашите в края на лятото.

# 143
И аз го четох. Голяма глупост. Ама нали туризмът трябва да върви.

# 144
Значи на седмия ден отивам до Румъния и се връщам.

# 145
  • Берлин
И аз така реших (но Турция или Гърция) може и за няколко часа. Хихи. Много тъпи драскачите на заповеди в това министерство. Лошо,че няма кой да ги бори в съда.

# 146
Моята смелост да пътувам никаква я няма. Още повече в самолет. Не правя планове за сега.

# 147
Ние пък купихме коледните билети за Бг. Пътува ми се, не ме свърта.

# 148
  • Берлин
Ние мислим с колата (живот и здраве). Няколко пъти сме правили упражнението. Разделяме пътя на две с нощувка. И си го приемаме като част от ваканцията. Обикновено края на август не е натоварено особено. Учениците са се върнали за учебната година,керваните с турци са силно намалели. И е готино да останем толкова часове само с Мм. Имаме много да си казваме,а в делниците времето все го разпъваме,но не стига. Пак няма да заспя,размечтах се. Липсват ми нашите. Иначе нищо друго в Бг не ме тегли натам. Приятелите са ни по целия свят. Виждаме се по средата на два европейски града отвреме навреме и така. Но ви казах,болката ми по нашите е вече физическа. Толкова дълго не е било,а и като няма как,още повече искам да прехвърча някак.

# 149
  • Немция
Мьос, смело! Зимата с коронавирус ми е по-тъмна Индия от лятото с такъв. Ако се пътува тук и там, ми се струва по-подходящо лятото.
Но засега нямаме планове нито лятото, нито зимата за България. Изчакваме  накъде ще задуха вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт