205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 737
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Germany
Синьо, благодаря за инфото! Може ли все пак да се занесе някъде кърлежа за изследване и ако да, къде?

# 121
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мони, аз веднъж исках на частно да изследвам нещо и питах ЛЛ къде. Тук не са лаборатории като в Бг, а лекари, специализирали в лаб. изследвания. Моят ЛЛ ми препоръча праксис, на място ми взеха кръв. Там носеха и пробите от другите праксиси. Онлайн имаха списък какво изследват, та се ориентирах дали ще ми свършат работа. Предполагам, че и кърлежа там могат да изследват. Laborwesen май се води.

Синьо, гледам, че ДМ пак имат в сортимента слънчезащитно кремове на Лавера. С минерален филтър. Има и спрей. Случайно да си тествала? Как д с размазването?
Аз взех друг, но минералния филтър пази и от прегряване, макар трудно да се маже...

# 122
Синьо, благодаря, по-добре съм вече, антибиотикът помогна, само гърлото си ме боли още, но то ми е слабо място. Продължавам да се лекувам с чай от джинджифил, гаргара с лайка и сода, и мед и сода смесено, но засега облекчението е краткотрайно.
Като ви чета за кърлежите и изпадам в тих ужас и не знам как ще се престраша да изляза пак сред природата. Досега никога не са ме полазвали, но майка ми преди 2 години имаше нещастието късно да открие един, и оттогава е на 6 месечни контроли с все гранични стойности.

# 123
asyalein, купувала съм преди години, не се размазваха добре. Мисля, че и спрей даже съм пробвала. Но те може да са променили състава. Напоследък взимам слънцезащитни за лице (не помня марките), те се размазват горе-долу добре, а и са в малки опаковки. Ние ползваме само в краен случай и ни е предостатъчна една малка опаковка.

Moni, погледнах ценоразписа на една такава лаборатория при нас - 29,14 струва изследването на кърлеж. Сигурно и при вас има.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 16:51 от Анонимен

# 124
  • Germany
Благодаря, Синьо! Много ме е яд, че не го запазих тъпият кърлеж и да попитам в темата къде да го изследвам. Сега ще треперя един месец дали не ме е заразил...
Ася, точно спрея на Лавера ползваме за децата от години и сме супер доволни, но да, много трудно се размазва. Намажеш ли ги обаче веднъж, не е нужно да повтаряш до края на деня. Не се измива при къпане в морето например, само вечерта при по сериозно търкане със сапун. Предпазва страхотно и си хващат тен.

# 125
Благодаря. Аз ползвах крема на Лавера, знам колко трудно се размазва, спреят обаче не съм го ползвала. Кое е по-добре?
За децата ми трябва, крем за лице не става.

# 126
  • Germany
Ние крем май веднъж сме взимали и го ползвахме само за лицата им, защото е по висок фактор от спрея /крема е 30, спрея 25/. Мисля, че и той се размазваше трудно. То идеята е да направят филм по кожата и затова така трудно се разнасят. Добре, че големият е голям и вече се маже сам, че ми се откачаше ръката Simple Smile

# 127
Мда... опаковка за лице няма да стигне за редовно мазане от глава до пети. Ние се мажем само в много редки случаи, когато няма как да се предпази човек с дрехи или да седи на сянка. Още от март-април се излагаме постепенно на слънце и за морето в края на лятото вече имаме достатъчно тен, за да не изгорим (при разумно излагане на слънце, разбира се). Важно ми е да събираме възможно най-много витамин Д.

Трябва ми помощ. Знам, че има градинарки тук. Всякакви листни въшки са ми нападнали растенията. Някой да има опит с нещо безвредно и ефикасно за пръскане? Тази година няма охлюви, но затова пък въшки колкото искаш. Sad

# 128
  • Берлин
Аз не съм ни цветарка,ни градинарка,но мама има отлични резултати с нещо много просто. Разрежда вода и сапун в съотношение едно към гьотере и пръска с пулверизатор. Химии никога не е ползвала в градината си.

# 129
И малко олио във водата със сапуна. Пръскай няколко пъти през 2-3 дни, докато ги умориш всички.

# 130
Да, олио трябва, запушва им дихателните органи и умират.
Аз смятам да пръскам и с малко етерично масло от портокал, мравките бягали, че те ги влачат по растенията.

Ок, значи няма да взимам спрея. Бебето е като селянче в лицето, здрав тен има, хвърля си шапката.
Обаче и двамата са много бели....

# 131
Благодаря. Ще пръскам днес. Преди сме пръскали с олио от рапица, но май нямаше много ефект. Дано да подейства нещо.

asyalein, щом бебето вече има завиден тен на лицето, значи може да постигне същия и на тялото. Просто действаш по същия начин - бавно и постепенно излагане на слънце. А тялото при нужда се пази по-лесно с много тънки дълги крачоли и ръкави.

# 132
  • The QC to be!!!
Какъв сапун слагате във водата за пръскане? И как олио със сапун - нали ще го "размие"? За какви въшки става - зелени, черни, бели?

# 133
Взимаш шише с пръскалка. Сипваш вода и олио, колкото да я покрие. Една пръска веро и раздрусваш. Верото е прилепител, хем да се смесят водата и олиото, хем да залепне по листата. Става за всякакви въшки.

При мен едно голи охлюви опоскаха боба. Пръскам ги със същото, но във водата кисна чили 😈

# 134
  • В страната на мечтите
А за щитоносни въшки действа ли? Морят ми шефлерата...Четох в цветната тема, май нищо не помагало, освен механично премахване Sad

Общи условия

Активация на акаунт