205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 736
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Берлин
Life_is_love,аз бях с тази драма. Мина и замина и това. Благодаря,че попита. Добре съм,ходя на работа. Е,трите качени килца след кортизона ще ги боря,ама не е кой знае какво.

# 106
  • The QC to be!!!
Баща ми е с българска дебитна карта. При плащане с нея в супермаркет, тегли 200 Евро, за да има пари в брой (например Нетто предлагат тази услуга). Няма такси,  картата му е на ДСК.
в Реал също може да се теглят пари на касата при плащане, но лимита не зависи само от Реал, а и от банката към която картата е. Не съм теглила, но съм виждала хора да теглят.

Кой болен, кой паднал, да се оправяте и лекари да не ви трябват !

# 107
В Алди също има възможност за пари в брой на касата, но мисля, че при покупка над 10 евро.
И от мен пожелания за бързо оздравяване и възстановяване на всички пострадали и болни.
Утре е първият ми работен ден след почти месец в къщи. Нямам търпение!!!

# 108
  • Germany
Момичета, имам нужда от съвет. Вчера си открих кърлеж забит в ръката. Забил се е най вероятно предният ден, като скубах треви по двора. Извадихме го, дизенфекцирах с кислородна вода и после със спирт. Все още обаче е леко зачервено и малко ме сърби. Трябва ли, според вас да ида до личният или да наблюдавам за характерният кръг и ако се появи да отида? Мъжа ми имаше миналата година, но не си спомня дали го е сърбяло, иначе и при него е било зачервено няколко дни. Леко се панирах...

# 109
Наблюдавай мястото. Ако до ден-два сърбежът и зачервяването не минат, звънни на лекаря си. Ако кърлежът е бил заразен с борелиоза, кръгове ще се появят след 3-4 седмици. Може и изобщо да не се появят.

# 110
Здравейте! Включвам се с едно питане-бременна съм 11 г.с., на 28ми май ми е следващия термин, вече за 3 път ще ходя. Досега са ме гледали само с вагинален ехограф.  Дадоха ми една бланка с цени, където са описани различни изследвания. Има нормален ехограф+ 3Д, с ехограф всеки път да го гледат, 3 Д веднъж. Мисля него да платя. Има и Nackenfalten-Transparenz-Messung/?/ и Harmony-Test-Nachweis freier fetaler. Това последното разбрах, че се прави ако си 35+ години.
За кои изследвания трябва да питам още в този период на бременността? Имам 2 деца, но вече са големи и съм забравила кое кога беше Simple Smile Или ако има такава тема, моля да ме насочите.

# 111
  • Am Dorf (BB)
Това са допълнителните изследвания, които се заплащат от пациента. Не нисля, че е пропуснато нещо.
Моята здравна каса поемаше ехограф при всеки преглед, определено се чувствах спокойна от това всеки път да виждам бебето.
Бях на 35год, когато бях бременна и си направих Хармони тест, все още не спадах към рисковата група. Бих го направила дори и да съм на 20. Изследването е чрез взимане на кръв, не крие рискове за майката и плода, дава информация за тризомия 13, 18, 21.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 22:43 от tan_nia

# 112
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Маминка, честито и лека бременност.
При първата бременност не съм правила доп.изследвания, имах само три ехографа, кръв и урина.
Втората беше рискова, правих само Хармони и накрая на бременността за някакви бактерии, но и в болницата при записването казаха да си го направя. Забравих какво беше, безсимптомно било 🤨
Аз се дразня, че все страх всяват, за да си правиш IGEL и не им се връзвам много. Те от IGEL взимат пари, иначе от проследяването не получават много. Да знаеш де, не винаги ти мислят доброто 🤪

Голяма жега при нас 😧
Утре смятам да ходим по баирите малко и се помайвам за дълъг панталон. Тези кърлежи са си опасни 😞

# 113
Moni, нормално е да е леко зачервено мястото и да сърби подобно на ухапване от комар/паяк/бълха. За няколко дни минава. На лекар няма смисъл да се ходи сега. Преди няколко години баща ми ми разказа как ходил до спешното отделение да му вадят кърлеж. Паднах от смях. Laughing Не знам как не са го изгонили...

margolotta, как си? И аз се посмях на преживяванията ти и ми стана жал за... розите. Дано не ти се налага пак такъв екшън.

Все се каня да питам какво яде една Ökotante. Thinking Joy

# 114
  • Немция
Синьо, виж какво намерих за Ökotante- то. Grinning

http://kamelopedia.net/wiki/%C3%96kotante

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 23:09 от Бибит

# 115
Синьо,
Преди 10 г. в България и моят мъж заведе дъщеря ни, тогава на 3 г. в дежурен кабинет за кърлеж.  Миналата година девер ми, с етървата и племенницата също ходиха затова. На тях им извадиха по 5-6, появили се на вилата. Преди нямаше. В София от години се пръска срещу кърлежи, предполагам и в други градове. Не е толкова разпространено ваденето сам. Хората ги е страх. Никой не ги гони от кабинетите.

# 116
  • Немция
И майка ми за кърлеж е ходила в спешен кабинет през уикенда, в България. Не се счита за нещо необичайно.

# 117
Аз съм ходела тук, преди около 12 години беше. При това, бяхме извадили кърлежа вече ( преди да се ориентираме, че е кърлеж)... гонеше  ме страшен ужас. Хората бяха много търпеливи. Обясниха ми какво да наблюдавам и къде да дам кърлежа за проба, ако искам.

# 118
  • Germany
Аз съм ходела тук, преди около 12 години беше. При това, бяхме извадили кърлежа вече ( преди да се ориентираме, че е кърлеж)... гонеше  ме страшен ужас. Хората бяха много търпеливи. Обясниха ми какво да наблюдавам и къде да дам кърлежа за проба, ако искам.

Не знаех, че и в Германия може да се даде кърлежа за изследване. Може ли да споделиш къде ти казаха, че може да го занесеш? Би било голямо облекчение, ако можеш да го дадеш за изследване и не го мислиш после.

# 119
Бибит, 😂.

Значи не е необичайно да се ходи до спешното викате. Аз що кърлежа съм извадила като дете от разни домашни любимци при баба и дядо на село... Обаче си признавам, че тези сега са ми гадни. Вадя само на половинката и то на места, на които не може сам. Иначе ваденето му е зачислено на него.

Moni, изследването може да е нож с две остриета. Заразата не се предава винаги, особено ако кърлежът се извади до 10-12 часа; дори и да се заразиш, имунната ти система може да се справи и сама (ако е в топ форма). А ако се окаже заразен кърлежът, най-вероятно ще получиш антибиотик за няколко седмици.

Общи условия

Активация на акаунт