205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 583
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Дъщеря ми е 7 клас и тръгва на 20 май на училище за 1 ден. После всяка седмица по 1 ден. Това във Висбаден. Гимназията е Г9 за нея.
Синът, ако не падне утре в съда, трябва на 18 май да тръгне. Надявам се да не падне. На моя син му трябва учител и то веднага, ако ще 1 път седмично, а не 2 родители обясняващи на българо-немски математика и немка граматика.

# 46
Днес в НРВ са отворили детските градини. Или утре май. Но ще бъде на стъпки. В училището на дъщеря ми никакви стъпки нямаше. По три часа, но всеки ден.

Днес минал абшлусът по английски, много лесно било. Остава "любимата" ни математика. Учителят е алкохолик и супер заядлив.

# 47
Днес най- накрая получих официално писмо от работата ми, със становище за текущата ситуация от високо равнище. Беше препратка на писмо от кмета на града, в което е написано, че при все охлабването на мерките е изключително важно да се спазва дистанция, да се носят маски и пр. Пише, че сме в началото на епидемия, в която в никакъв случай не бива да се допусне бързо заразяване на 60%-70% от населението.

# 48
  • Germany
И ние получихме мейл от директора с информация как ще се случват нещата и какво ще се промени в онлайн обучението. Всички учители ще получат сертификати за Уебекс и почват с уроците все по активно. Големият в понеделник ще има онлайн занимания от 8,30 до обяд. Много съм доволна, това чаках отдавна. Ще дават под наем компютри на децата, които нямат. Ще предлагат индивидуални уроци на децата, които не се справят с материала, ще проверяват домашни и ще подържат връзка с децата постоянно. Можело значи! Получихме и мейл от класните на малкия, че щом е рисков естесвено ще си остане вкъщи, като допълнително ще ни пишат дали им трябва някакъв официален документ. Ще си получва заданията, както досега през Мудъл. За сега добре звучат нещата, като изключим факта, че в нашият крайс има сериозно нарастване на случайте днес. Последните дни бяха по 3-4 на ден, днес са 16. Мисля си, че хич няма да изчакаме до есента с 2рата вълна, заради това бързо разпускане на мерките...

# 49
И при нас случаите нарастнаха! До миналата седмица бяха по двама, вчера са били 20!
 Аз  вече съм тотално против отварянето на училищата.

# 50
При нас в Заарланд планът от днес е да се върнат всички на училище от 25 май. Нямам идея кой кога и как точно ще стане.

# 51
  • Немция
Kmalik22, нямам опит с оплаквания от съседи по разни служби, но те съветвам да се огледате за ново жилище. Това, което разказваш е ужасно и не вярвам с едно оплакване да промените тези перковци.

В нашия  Kreis е изчислено , че за седмица трябва да се заразят максимум 308 души, ако се гледа нормата за 50 заразени на 100 000 души , за да се обяви затягане на мерките. Засега в окръга са 82 Neuinfektionen. Тоест засега няма изгледи за скорошно затягане.
Може би сега е подходящ момента за една проба с училището. От есента нататък, ако още вирусът го има, сигурно пак ще се мине изцяло на домашно обучение.

Катерица, като споменаваш за нарастване, за вашия окръг ли става дума или само за град?

# 52
Обадиха ми се, отрицателен е теста. Друг вирус съм пипнала, но ми разказва играта в момента, цял ден с температура над 39. Утре сутрин личният лекар ме вика на преглед.

# 53
Kmalik22, нямам опит с оплаквания от съседи по разни служби, но те съветвам да се огледате за ново жилище. Това, което разказваш е ужасно и не вярвам с едно оплакване да промените тези перковци.

В нашия  Kreis е изчислено , че за седмица трябва да се заразят максимум 308 души, ако се гледа нормата за 50 заразени на 100 000 души , за да се обяви затягане на мерките. Засега в окръга са 82 Neuinfektionen. Тоест засега няма изгледи за скорошно затягане.
Може би сега е подходящ момента за една проба с училището. От есента нататък, ако още вирусът го има, сигурно пак ще се мине изцяло на домашно обучение.

Катерица, като споменаваш за нарастване, за вашия окръг ли става дума или само за град?

Благодаря за съвета, Бибит! Ние търсим да си купим къща, но за жалост нямаме успех все още. Пък и жилището в момента е на няма и 2 минути пеша от работното място на родителите ми и затова ни се налага да търпим тия идиоти. Лека вечер на всички! Hug

# 54
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Malik, аз също нямам опит с подобни субекти и слава Богу!
Според мен за оплакване в полицията ще е нужно все пак по някакъв начин да докажеш какво говорят. Пробвай първо при Asylbeauftragter или подобна позиция, според мен те биха могли да те насочат по-добре какво можеш да предприемеш. И продължавайте да търсете ново жилище.

# 55
margolotta слава Богу!!! Мислех те Hug
Дано спадне Т!!! Пробвала ли си с джинджифил, настърган, запарен в гореща вода?

Бибит, само за града става дума. Градът ни е около 600 хил.

# 56
  • в сърцето на един мъж...
Евана, чудих се дали да не пия нурофен, иначе вода много пия.
Асе, аз нищо не съм правила, че да се охлаби ханша Simple Smile Вероятно обаче на сън стискам яко зъби. Отделно казаха, че заради пломбите, повърхността на зъбите ми се е изтъркала и се е намалила височината за дъвкателната повърхност. Поради тази причина явно, натоварвам яко челюстта. Дадоха ми направление за масаж, ама за мое най-голямо нещастие, праксисите не са отворени. Та акутно няма как да ги посетя. Ще си се мъча с подръчните средства. Иначе другата седмица ще ходя да ми правят шина за през нощта.

# 57
Явно е много разпространено правенето на шини. Пролетта и аз се обзаведох с такава, ама не спя с нея. Не мисля, че скърцам със зъби.

# 58
  • в сърцето на един мъж...
Може би да Simple Smile Понеже касата явно не покрива цялата цена, ама поне не е фрапантна сума Simple Smile Обаче аз често се събуждам със схваната челюст и прехапани бузи, та явно има нещо Sad Ми квото, това, дано се оправи, че не е работа. Обожавам корички на хляб, а сега не мога да ям. Боли ме от всичко Sad

# 59
Дано ти помогне, Geia . Още повече, че имаш симтоми, а и се събуждаш с прехапани бузи. Hands Pray
Със сигурност трябва да има ефект. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт