205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 818
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Germany
Момичета.. как се наричат тук детските кухни за ядене , както в България... Ако има, как се казват, защото ще ми е по лесно от някъде да й взимам първо, второ и трето ядене, отколкото да се чудя какво да правя всеки ден.

В Германия няма детски кухни.

# 421
Отрицателен е теста на детето.

# 422
Пипи, ако си пада по Формула 1, Нюрбургринг предлагат пътуване като ко-пилот със спортен автомобил по пистата, която се води една от най-трудните в света. Развива се скорост до 318 км в час.
Миналата година родителите ми ми подариха скок с парашут, страхотно усещане.

# 423
  • Germany
Евана, браво!

# 424
Evana ,   слава на Бога!
дано няма повече стресови ситуации и приключите годината спокойно.

# 425
  • Немция
Ewana, супер! Дишайте спокойно!

Днес в НРВ яхнахме метлите. Grinning Министерството на образованието в НРВ е решило, че децата от Грундшуле от 15 юни до края на учебната година, тоест 2 седмици, ще посещават редовни учебни занятия. Не на групи, а целият  клас в една стая, тоест почти 30 деца Flushed. Родителската Уотсепп група се подпали от възмутени коментари. Хората масово не са готови за една пълна промяна на стратегията. Никой не иска евентуална карантина директно преди лятната ваканция.
Родителският съюз е пуснал оплакване срещу решението. Да видим какво ще е продължението.

# 426
На фона на бройките заразени и карантинирани ученици, излизащи в Гьотинген, не знам, какво да кажа.

# 427
Да не са решили да придобиваме стаден имунитет и тук? Преди седмица-две и BW изказа намерения да пуска всичко, ДГ и училища, в нормален режим от юли (4 седмици преди лятната ваканция), но не съм следила повече какво-що. При нас още седмица ваканция и започва и тук училището за всички... май сме най-последни.

Evana, браво!

# 428
  • Немция
На фона на бройките заразени и карантинирани ученици, излизащи в Гьотинген, не знам, какво да кажа.
Нашият град все още е с най-много новозаразени в окръга ни. Не е гранично, под границата сме от 50 активни инфекции на 100 000 жители , но все пак има нови случаи.
И сега това ни го изтърсват.
Четох, че обмисляли да го приложат и в други провинции.

# 429
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Game, благодаря за идеята!
Аз намерих как да я изпера, но после се обработва с едни като гребени.
Моята вълна е с къси влакна и не може много добре да се обработва. До лятото не мога да чакам, а и незнам дали ще си ходя. Ама ще погледна какво е тепана вълна. Ако е филц: моята не става за това, груба е и пълна с боклуци.
Едит: точно филц е. Аз знам как става, но с тази вълна не може.
Исках от нея да направя тънки “одеала” да си завивам посевите. Обмислям още как...

Бибит, ми аз разбирам родителите, че мрънкат. При нас за един тест на дадаха вой. Предполагам, че за нормално училище не биха мрънкали толкова, имам чувството, че едвам си изтрайват златните яйчица 🤣

Евана, поне си се успокоила за малко....
Треперенето обаче продължава 😒

# 430
  • Germany
Добре де, не разбирам какъв е тоя зор да върнат децата в училище баш преди ваканцията?!? Какво толкова ще наваксат за 2 седмици? Някой чел ли е какви са обществените нагласи? Да не би повечето родители да искат връщане на малките за да могат да ходят на работа?  Ама пак не разбирам защо точно преди ваканцията. Така или иначе после остават с децата 6 седмици. Кой нормален човек би искал да рискува да стои под карантина цялата лятна ваканция?

# 431
Просто пуснаха децата за експеримент, като най-леката категория, караща вируса. Да изпозаразят и родителите и така плавно и полека да премине вируса през повече народ. Аз така си го обяснявам с това псевдо учене. От училището ни казаха, че нямали вече право да го затварят цялото за няколко случая.

Пипи, ако нищо не измислиш за подарък, моето предложение е да му поръчаш една компаньонка. Sunglasses Със сигурност ще го изненадаш! Joy

# 432
  • Germany
Сори, ама това е ужасно. Няма сигурна информация как точно го карат децата и какви последици за в бъдеще би могло да има при тях, че да експериментират точно с тях. Да не говорим , че така подлагат учителите, които поне в нашата провинция и без това не достигат, на супер висок риск. "За" съм разхлабването на мерките, няма как да живеем затворени с месеци, но можеха да изчакат, да видят какво ще се случи месец след разхлабването и тогава да мислят пускане на децата. Така или иначе предстоят ваканции, нямаше никакъв смисъл от това "изнасилено" учене. И аз не съм доволна от онлайн обучението, ама здравето на децата ми ми е най важно. Да използват това време малко да си стегнат учителите, че покрай тази криза, масово лъснаха що за некъдърници са и как нищо не правят през повечето време. Вместо да тъпчат децата в училище, да натъпчат учителите на едни курсове по компютърна грамотност и лекции за онлайн обучение, за да може при следващата вълна, нов вирус или каквото там ни чака, да реагират по адекватно.

# 433
За моите разбирания няма такова нещо като " плавно и полека" да премине вируса през повече народ. Ако погледнем примера със страни, където вирусът минава през повече народ: Швеция, Великобритания, Иран, Бразилия и т.н. виждаме че резултатите хич не са добри. Бих казала, че са страшни и жестоки.
Колкото и да го мисля, не виждам никакъв смисъл и никаква разумност да подлагам детето и чрез него и нас, родителите, на подобен насилствен риск. От какъв зор?

# 434
Катерица, а след лятната ваканция как ще процедираш? Вирусът няма ей така изведнъж да изчезне. Вие, предполагам, излизате, ходите на работа...риск си има винаги. Има ли изобщо вариант детето да не ходи на училище в продължение на месеци примерно?

Общи условия

Активация на акаунт