205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 835
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Germany
Колкото повече време минава, толкова по голям е шанса лекарите и учените да намерят решение за справяне с вируса или да докажат, че децата наистина го карат леко и не оставя трайни последици в организма им.

# 436
А може ли детето да отсъства от училище през този незнайно колко дълъг период от време, защото ние, родителите, сме преценили, че се излагаме на риск по този начин? Щото учените изучават вируса вече шест месеца, айде в Германия - три.
Аз оставам с впечатлението, че все повече ученици се връщат на училище. Не съм чула да е по преценка на родителя. Поне при нас.

# 437
Dreamer*Everywhere, не знам как ще процедирам. Действам ад хок. И точно защото вирусът си е все същия изобщо не си правя илюзии, че мога да се залъгвам, че "ще свиквам с него".
Единственото, с което се наложи да свиквам е : да свиквам с маска, пазене на дистанция, миене на ръце и пр.
Но това не считам, че е свикване с вируса, а свикване със сериозни мерки и ограничения в живота ми.
В момента детето не ходи на училище в присъствени часове. Има виртуално обучение. След Pfingsten стартира през седмица, с доста редуцирана програма.

# 438
  • Germany
В Баден Вюртемберг децата от рискови групи и деца в чието семейство има човек от рискова група, за момента, могат да не ходят на училище. Как ще е от семптември не знам.

# 439
Не мисля, че в Германия има вариант да не пуснеш детето си на училище, защото ти си решил да живееш в някакъв филм. Много бързо ще ти спрат лентата, че и деца бързо вземат. Хипотетично говоря, не конкретно за Катерица.

# 440
Ама така кажете, че сте от тези провинции, където още не са почнали занятия. Като тръгнат децата, ще се поуспокоите. Сега ви се вижда страшно. После ще свикнете. Спазват си правилата в училище, проблемът е извън него - децата се прибират на групи и там не спазват дистанция. Затова трябва да говорите с тях.

# 441
  • Germany
Аз не видях, някой да е написал, че ще спре детето си просто така. Коментираме как ги виждаме нещата и колко безсмислено е според нас това връщане за няколко седмици, от време на време. Аз за момента имам опция, защото детето ми е рискова група. От септември, ако нямам тази опция, а все още се чувствам притеснена, ще го мисля. Истината е, че в момента е много по лесно да се осигури сравнително безопасно пребиваване в училище, защото е топло и могат да стоят отворени прозорците. Като стане студено и това е невъзможно, ще е много по притеснително да се набутат 20-30 деца в една стая. Но, както вече писах, се надявам с всеки изминал месец, все повече информация за вируса да бъде натрупана и да съумеят да осигурят сравнително безопасна среда за децата ни в училище. Другото е руска рулетка и не ми се струва удачно, особено когато говорим за деца.

# 442
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При детето функционира добре засега. НО: това, което му липсва и не мога да заместя вкъщи също липсва: играта с междучасията, спортът.
В очакване съм следващата уч.година дали ще имат спорт и музика, трябваше да започнат блокфлейта.
Проблеми с училищния път нямаме, караме го, че е далеч училището или с колело го придружаваме.
За две седмици преди ваканцията да премахнат всички мерки също ми се струва безумно.

# 443
  • Germany
Малкият имаха вече 3 пъти онлайн спорт. Много скептично бях настроена, но след 1вият път, който беше тотален провал, нещата влязоха в релси и последният път здраво ги поизпоти учителката. Лошото е, че включването в онлайн урока беше пожелание и доста деца не присъстваха. Социалните контакти липсват и на моите деца, особено на големият. Кара колело с една приятелка един път седмично и се видяха с още няколко деца навън преди 2 седмици, но това е реално нищо. Аз нямам проблем с това да се виждат навън, но повечето са от градчета около Хайделберг и ако искат да се видят трябва да ползват градски транспорт. Предложих му да си правят онлайн сбирки, но не е същото.

# 444
  • Германия
А да видите, какво безумие пък в Тюрингия; Datenschutzer заплашвал с глоба учители, защото изполвали лични данни за домашните и онлаън обучението. По-голяма идиотщина не бях чувала, слава Богу всички са срещу това намерение, дори и министърът ни.

# 445
  • Germany
Ако остават две седмици до лятната ваканция,  въобще не виждам смисъл да ги пускат тези деца тепърва на училище. При нас обаче има още месец и половина, така че няма начин да не ходят. Мерките в нашите училища не вярвам да ги махнат. Тук предпазливо се действа, като се има предвид, че имаше по 200 случая на ден в града...Иначе в училище засега нещата вървят добре, децата и те си спазват нещата. Неприятното е, че класът е разделен на две и няма да могат да се съберат целия клас до края на учебната година, а им е последна заедно.

# 446
На нас пък ходенето на децата дори 1 път в седмицата на училище ни се отразява отлично. Децата се виждат със съучениците си, по-спокойни са, особено синът ни. В училище има междучасия, дори са си измислили игра с топка на разстояние. За мъжа ми, който е вкъщи безработен и основно следи учебния процес, също е добре. Поне 1 ден има само за свои неща.

# 447
  • Germany
Сега попаднах на тази статия https://www.br.de/nachrichten/deutschland-welt/coronavirus-infek … in-israel,S17KCGO. За съжаление в Израел е имало сериозно увеличаване на заболелите след отварянето на училищата.

# 448
  • Немция
Аз нямам против да се пробват с училищата, но не и с 30 деца събрани в една стая. Нали уж има ограничения колко хора да се събират на едно място? Все едно са събрани 30 семейства накуп. Къде остава дистанцията? Извън класната стая трябва да се носи маска. Сякаш вътре в стаята си защитен, не е възможно всеки да се седи на отделен чин...
Струва ми се неадекватна мярка на фона на всички мерки за короната.

Според мен би трябвало да има възможност за ученици с хронични заболявания или при родители с такива да учат от къщи и след лятната ваканция.
В хамбургската уни клиника са стартирали изследване доколко ковид застрашава здравето на хронично болни деца.

# 449
Аз, доколкото разбрах, става въпрос само за началните училища да отворят за всички в NRW. По колко деца са в клас, при нас по 20-22 максимум? И все пак по-добре, според мен, да ги оставят все още да си ходят по 10-12 деца в група. Като искат всички, не могат ли да ги направят на 2 смени? На изследванията, че децата не предават Ковид, не вярвам. Затова съм и за по-малки групи класове.

Общи условия

Активация на акаунт