205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 812
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Немция
Да, само за началните училища става дума. Колкото да се пробва. Wink
В НРВ класовете са масово големи, над препоръчителната граница за един клас до 26 деца.
Класът на малкия е 29 деца.

# 451
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, за да направят две смени им трябва персонал. Често липсва. При нас има доста, които са рискова група и работят само, ако те желаят.

# 452
Аз пак за съвет Disappointed
Получих писмо от Finanzamt ,че дължа пари за 2018 .
При положение ,че и двамата с мъжът ми сме работили на трудов договор през 2018 и там ни удържат всички данъци ,защо пак идват задължения ,а и не сме подавали и декларация ....
За 2017 имам подадена декларация ,защото 2016-2017 г имах фирма на мое име ,има ли връзка това или си има някаква граница на семейни доходи ,дори и двамата да работят на тр.договор.

# 453
Надявам се това донякъде да ти помогне:  Първо: Финанцамтът винаги се пробва, дали няма да пуснеш декларация за данъци, ако въобще някога си пускала. Вие сте подали 2017, затова питат за 2018.
Второ: Ако като семейство дан. ставка ви е 3 и 5, сте длъжни да подадете декларация. Ако ви е 4 на 4, не сте длъжни. Но трябва да отговорите на Финанцамта, защо не сте длъжни вече да подавате декларация.
Една година и ние пропуснахме и се наложи да се обясняваме защо. Приеха ни обяснението.

# 454
DenI meni много благодаря ,
но те не само  питат ,но са си направили изчисления и искат пари.
Аз нямах идея ,че задължително се пуска декларация ,когато сме 3-5.
Тоест сега трябва да пуснем и за следващите 19,20....
Ние точно през 2018 сменихме от 4-4 на 3-5
А дали сега това ,че не сме знаели ще може с нещо да ни помогне или да подадем сега декларация или да връщаме на 4-4 ,те не стига че толкова много ни удържат от заплатите ,сега и допълнително да плащаме...

# 455
Artemis,
Ако 2018 г. сте минали на 3 и 5 най-вероятно имате срок за подаване на декларацията, който е вписан в писмото. Намерете спешно някой Steuerhilfeverein или Steuerberater и питайте там, какво може да се направи. Или просто подайте декларацията. Идеята е, че при 4 и 4 при наемни работници държавата предварително си взима по-високи данъци, докато 3 и 5 - на 3 класа се взима по-нисък данък и след данъчната декларация се определя, дали трябва да се доплати нещо при изчисляване на общата данъчна декларация. Затова и държавата е заинтересована да подадете декларация. При 4 и 4 семейството е заинтересовано от декларацията евентуално да получи  обратно пари.

# 456
Ще видим какво може да се направи ,нещо такова прочетох и аз с преводача ,че можем да опроваргаем и нещо относно този избор на клас пише .
Много лошо кагато не познаваш законите на държавата и езика не знаеш ...и става чудно просто.
Благодаря ви много за помоща.

# 457
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз да се върна на една стара тема: напуканите ръце.

моите ги оправих донякъде.
оказа се, че имам контактна алергия от сапун на калъп. ползвам един в банята за ръце, уж със зехтин, изглежда като старите селските, от него ми стават раните.
взех си друг на alverde с лавандула, но уви и от него ми става така, макар не толкова зле, без кръв, но губя усещане в пръстите.
иначе кожата я оправих с един балсам за тяло на ДМ с хума.

доки каза да мина на течни сапуни, взех си и такъв, но сега се появи друг проблем: шампоанът Astonished
вече два не се пенят на главата ми, трябва да сложа пълна шепа. след това косата ми изглежда супер зле, клепнала, все едно е немита.
последния път се наложи да се измия с на бебето пяната за вана, води се seifenfrei.
някой има ли предложение какъв шампоан да си взема? твърд отпада. до сега ползвах на Alverde.
пробвах да си я мия с хума, но много ми се изсушава и ме сърби скалпа.
въобще чудя се с какво да се къпя вече....

# 458
Вземи си шампоан, подходящ за твоята коса от професионалните продукти за коса. Например Керestase, Redken, Loreal Professionnel.

# 459
asyalein, пробвай и друг шампоан. Твърда ли ви е водата? Ако да, може да изплакваш с оцет/лимон след това.
Има вариант човек да си приучи косата на миене само с вода, но отнемало време.
Аз също използвам калъпчето на Алверде откакто са го пуснали и не помня вече от кои шампоани бях доволна. При нас е ужасно твърда водата и косата ми много страда от това. Мен ме мързи да плакна с оцет след измиване, балсамите ми се "пресичат" и косата ми става на клечки. Бях си купила случайно един страхотен, но вече не го намирам и си ходя чорлава. А в БГ на меката вода имам гладка и лъскава коса. Сега поне с това седене вкъщи разредих миенията до веднъж седмично и косата явно свикна, защото си изглежда ОК.

# 460
  • Germany
И при нас водата е много твърда и вече съм се видяла в чудо какъв шампоан да купувам на големият. Поръчах 2 от Лавера тази седмица и снощи пробва единият, ако има ефект/промяна ще споделя.

# 461
asyalein и моята коса става ужасна след ползването  на шампоани Алвврде.В момента съм на зелената серия на Шаума, ползвам и шампоан и балсам и съм много доволна,В седмицата един път задължително правя тази маска за косата си
1 яйце
2 супени лъжици зехтин (30 г)
Хладка вода (30 мг)
Начин на приготвяне и употреба 

Първо, счупете и разбийте добре яйцето, заедно с жълтъка и белтъка.
След това добавете зехтина и разбъркайте добре.
Нанесете маската на косата и оставете да подейства 5 минути.
След това, измийте косата с шампоана, който обикновено използвате.
Hug

# 462
Какво ще кажете за вчерашните десетки хиляди демонстранти в Германия? Аз съм в потрес.
В нашето шуле има още 3 деца с Корона. Директорката ни уведоми с имеили, че всичко е под контрол. Децата и персонала са под карантина. Продължаваме, но може да се наложат промени. Още 3 седмици до ваканцията, пламнахме. Нямам търпение да се свършим и то без повече жертви.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 14:21 от Анонимен

# 463
  • Немция
Бомба със закъснител е според мен.

Тема за размисъл - все повече училища в Израел затварят, хиляди ученици са в карантина. Засегнати са най-малко  100 училища и детски градини.

https://www.rnd.de/gesundheit/corona-infektionen-in-israel-immer … 3XWVEU7FO37A.html

Аз ползвам обичайни шампоани като Пантен и нямам забележки.

# 464
  • Germany
Какво ще кажете за вчерашните десетохилядни демонстрации в Германия? Аз съм в потрес.
В нашето шуле има още 3 деца с Корона. Директорката ни уведоми с имеили, че всичко е под контрол. Децата и персонала са под карантина. Продължаваме, но може да се наложат промени. Още 3 седмици до ваканцията, пламнахме. Нямам търпение да се свършим и то без повече жертви.

Евана, от един клас ли са тези деца? На пълен капацитет ли работи училището или са разделени на групи?

Общи условия

Активация на акаунт