205 маскирани субекта на немска територия (Немската тема)

• 26 810
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Немция
Не ми прилича на католическа, нещо друго ще да е.

Разбрахте ли за изказването на външния министър, че който се зарази по време на почивка, немското правителство няма да осигури обратен полет. Тоест лекувайте се там, където ви свари. Grin
https://www.merkur.de/politik/coronavirus-rueckholaktion-heiko-m … -zr-13790257.html

Добавя, че не искал през лятото да се пращат пак самолети, които да вземат немските туристи обратно. Ако попаднеш в локдаун в дадена държава, пътят ти обратно е временно отрязан, ако да са спрени полетите.

Луфтханза обмисляла застраховка от типа "върни ме обратно".

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 00:46 от Бибит

# 481
  • Berlin
И моята коса е ужасна, откакто сме тук.
Пробвах миналия месец миене само с вода, реших да пробвам. Издържах май три седмици. След 4-5тото миене обаче вече усещах косата супер мазна на пипане и по време на миене имах чувство, че водата се плъзга по косъма и нищо не отмива, пръстите ми бяха сякаш покрити със слой мазнина/мръсотия. Иначе на вид не изглеждаше зле. Беше ужасно усещане, нямах търпение да си сложа шампоан и хууубаво да се разпени на главата ми.😄 Аз ползвам Керастаз вече близо 10 години и съм доволна, обаче този с чесън може да го преслушам. 🙂

Днес бяхме в Клайстов, близо до Берлин, има Spargelhof и забавления за децата. Много хора, никаква дистанция, 2-3 с маски само, продавачките също бяха без маски. Ние се разходихме в гората, купихме си аспержи и се прибрахме.

# 482
  • Германия
Сетих се за нещо екстремно, в пещерата да минеш по висящи въжета и предлагат и разни обиколки вътре. http://www.erlebnisbergwerk.de/de/tour/#historie2

# 483
  • Берлин
Ася,католическа се води. Но нищо не ме учудва. В топлите месеци яко въртят сватби - с ди джея, украсата, фойерверките и прилежащите там сватбени атракции. В двора иначе е и детската градина. Ние сме на 9 етаж и бройкам детайлно.

# 484
Здравейте, отскоро живея в Германия и съм с дете на 2 години, което все още не са приели в ясла и се грижа за него сама. Бих искала да работя нещо от вкъщи, за да попълвам семейния бюджет и да подобря немския си език. Завърших курс B1, но ми е трудно да говоря, защото не комуникирам с много хора. Ще се радвам , ако някоя от вас има опит и го сподели !

# 485
Можете ли да ми предложите някакъв препарат срещу кърлежи, с който да напръскаме градината? За жалост за няма и седмица, 2 кърлежа ми се наложи да махам, вече ни е страх даже да си простираме прането в градината. Гледах в Амазон някакви като тубички, съдържанието на които мишките щели да разнасят и един вид те да убият кърлежите. Малко ми се струват ала- бала,иначе мишки при нас бол ( съседите ни, за които бях писала преди, си гледат прасета в градината и мишките намазват покрай тях). Имаше и други препарати, но трябва и пръскачка да вземем за тази цел. В съседство другите градини не са косени поне от 3 години, тревата е до кръста, но нито съседите, нито хаусмейстера, нито хазяина не предприемат нищо по въпроса и предполагам, че кърлежите от там идват и в нашата градина. Ако някой е ползвал някакъв препарат и е доволен, моля да сподели. Hug

# 486
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кмалик, виж в баумаркта, има едни тампони, напоени с нещо.
Те били против кърлежи.
Иначе за пръскане трудно, умират и полезни насекоми.
Това имам предвид:
https://www.obi.de/mittel-gegen-zecken/thermacell-zecken-bekaemp … -stueck/p/4392338

Милена, добре дошла.
Какво си представяш точно да работиш?
Какво можеш?
Във фейса има групи, там някои сънародници си предлагат услугите: правят торти, преводи и т.н
Поогледай се там, щом не знаеш езика и се ориентирай спрямо уменията ти какво да предложиш.

# 487
  • Germany
Ето това поръчахме ние, но не сме напръскали още, че всеки ден вали и според мен ще го отмие - https://www.amazon.de/Neudorff-421-Zecken-Grasmilben-Konzentrat/ … %2C177&sr=8-7

# 488
Здравейте, отскоро живея в Германия и съм с дете на 2 години, което все още не са приели в ясла и се грижа за него сама. Бих искала да работя нещо от вкъщи, за да попълвам семейния бюджет и да подобря немския си език. Завърших курс B1, но ми е трудно да говоря, защото не комуникирам с много хора. Ще се радвам , ако някоя от вас има опит и го сподели !

Здравей Милена! Без говорене няма да свикнеш с езика и ще забравиш много думи и граматически правила. Използвай всяка възможност за контакт. Отиди в общината и попитай за някакви групи, където кожеш да ходиш и да комуникираш - фрауен шпрахкафе, групи за шев и кройки, плетене, готвене и т.н. Обикновено на такива места ходят възрастни германки, които се радват и на малки деца, т.е. можеш да ходиш с детето си. Отделно потърси в местният спортферайн спортни занимания тип "мама и бебе" за теб и детето ти - там също има комуникация, ще се запознаеш и с други майки с деца на същата възраст, може да се уговаряте да излизате заедно.... Първите 1-2 посещения на всякакви подобни неща по принцип са безплатни. И гледай немска телевизия, а не Булсатком (ако сте си донесли).
За работа от в къщи - нямам идея. Съседката ми, която е германка с 2 малки деца, ходи вечер да мие чиниите в старческия дом след вечеря (със съдомиална машина разбира се). Така хем излиза от в къщи, хем общува с някой различен от 2-5 годишни деца, хем си докарва по 450 Евро месечно без да плаща 30% осигуровки и данъци върху тях.
Регистрирай се в Бюрото по труда, но като търсеща работа по твоята специалност от дипломата ти в БГ. Така няма да ти предлагат нискоквалифицирана работа, но ще имат едно на ум, че не търсиш "социал", а работа. Гледай да запишеш и Курс В2 и след като вземеш изпита отиваш с преведената диплома и сертификатите за език в Бюрото по труда и казваш: Аз учих това, това и това, сега моля помогнете ми вие, за да си работя по специалността. И ако имаш късмет, както имах аз от Бюрото ще ти платят Вайтербилдунг (5000-10000 Евро), след който шансовете ти да започнеш хубава работа рязко ще се подобрят.
Това е моят опит. Трудно е, продължително е, но не е невъзможно. Горе главата и смело напред. Успех!

# 489
мама-ени, много хубав съвет!
Аз ще допълня, ако си от голям град, пусни обява в Еbay kleinanzeigen, че си търсиш компания (безплатно, естествено),  за подобряване на езиковите умения по немски. Ще се учудиш, колко идиоти и самотни хора, ще се отзоват на обявата ти. Joy

# 490
Ха ха, чак сега видях тениската за абшлуса на дъщеря ми. 😂 Утре им раздават цойгнисите и това е. Тя почва аусбилдунг. Тениската ме развесели обаче. На гърба има списък с имена на всички от випуска и пак няколко закачки. 😍

# 491
Здравейте, искам да питам нещо.
Понеже майка ми може да си вземе бабинство и да гледа малката, възможно ли е това да се случва в Германия, защото и мама не е много сигурна, дали може да дойде зад граница.
Тя мисли, че е позволено само в границите на България да гледа детето повреме на бабинството. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 492
За първи път чувам за "бабинство" в България. Дори и да съществува, какво имате предвид с въпроса дали важи в Германия? Питате дали ще й дават пари ли?

# 493
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Софт, синът ми като излезна от ДГ им направих също тениски с всички имена и логото на Converse. Явно подобни закачки са ин 😉

Цветис, нямам идея какво питаш. Проверете за здравна застраховка и ако сте под наем питайте собственика.

Аз веднъж ходих при нашата среща за шиене, защото нямам оверлог, а там предлагат.
Нещо не ми хареса. Помещението тъмно схлупено, всеки си бъбри, поглеждат, не поздравяват, та се отказах. Та, не навсякъде са супер мотивирани. Аз хем говоря езика....

# 494
  • Немция
Бабинството е, когато безработната баба гледа внучето и получава минимална заплата, докато майката работи. Това го приеха преди няколко години в България.
В Германия няма такава опция.

И моят четвъртокласник беше с тениска с подобна идея. Идеята ни хареса тогава.
Софт, успешен Аусбилдунг на щерката!!!

Общи условия

Активация на акаунт