Какво мислите за изневярата

• 9 282
  • 158
  •   1
Отговори
# 75
Не съм изневерявала и не са ми изневерявали (или поне аз не съм научила).
Не знам бих ли могла да простя. Теорията е различна от практиката. Предполагам, че зависи от обстоятелствата.

# 76
Ако го видя, че е истински влюбен и страда, ок разделяме се. Но ако е нещо случайно ей така за егото, никога не бих се разделила с него. Нашите семейни приятели изневеряват, напиват се у нас, показват ни чатове, снимки на любовниците, потресаващи лични неща. Не казвам на жените им. Въобще съм доста над нещата.  Аз много държа на семейството си и с лека ръка и от гордост не бих го разрушила. Знам, че всеки може да се обърка, това не означава че не се обичаме и не се подкрепяме. За мен семейството е над всичко.
При изневярата няма бъркане, това е съзнателно решение.
За мен също семейството е над всичко, но то се прави от двама. Ако за човека до мен то е под всичко, няма как насила да му пренаредя приоритетите. Това са живи хора, които напълно свободно правят изборите в живота си.
Ако един мъж ти покаже, че семейството му струва по-малко от една случайна забежка, няма много за разрушаване, то е сринато вече.
Да наливаш още чувства, пари и физически усилия в нещо, за което на него му пука по-малко, отколкото за случаен секс, е преливане от пусто в празно. Просто човек трябва да признае истината пред себе си.

Семейните ви приятели няма да коментирам, само ще кажа, че хора, които нямат капка уважение към най-близкия си човек, са още по-зле към другите. Както се подиграват зад гърба на жените си, същото правят и с вас, когато не сте заедно.

Имам един бърз въпрос.
Една двойка е страшно щастлива, обичат се един друг. Мъжът един път е сънувал еротичен сън с една гола жена, но без да й прави нещо.
Това пак ли е вид изневяра? За жената сънят е едно нищо. Реалността обаче е друга приказка. Вие какво мислите?
Ако сънуваш, че държиш пистолет, това престъпление ли е? Simple Smile

# 77

Аз не познавам хора, които са се развели от някаква случайна изневяра, трябва да е нещо много сериозно,  да има много любов и отдаденост в новата връзка.

Те случайните изневери,най-често си остават тайни.
На яве излизат паралелните връзки,а те може да са възникнали случайно,но после в развитието им нищо не е случайност.
И да,повечето от познатите ми ,които го преживяха запазиха брака си.Само едни успяха да загърбят и изградят .
От тези,които се разведоха..Само при едни беше заради голяма любов.Любов,която създаде ново семейство.
Но след 6-7 г последва пак развод.

В крайна сметка има грешка..има и прошка.
Просто ми е чудно това..Да си гледал партньора си в очите,да си го лъгал, да си правил зад гърба му неща с ясното съзнание,че ще го нараниш..И после.Да кажеш "Съжалявам..ама аз те обичам"
Разкриват се и продължават да си живеят заедно, не ги разбирам. И си живеят в илюзията, че са супер точната и неразделна двойка. Както споменах и по-рано - видях го с очите си. Супер самонадеян смотаняк, който се радваше, че пак е заставил мацето да се върне при него. Има много такива, маймуни. А, лъганите жени? И те се радват, важното е да осигурява стандарт, пък и те ще се търкалят с някой, нали са се разбрали.

# 78
Ако го видя, че е истински влюбен и страда, ок разделяме се. Но ако е нещо случайно ей така за егото, никога не бих се разделила с него. Нашите семейни приятели изневеряват, напиват се у нас, показват ни чатове, снимки на любовниците, потресаващи лични неща. Не казвам на жените им. Въобще съм доста над нещата.  Аз много държа на семейството си и с лека ръка и от гордост не бих го разрушила. Знам, че всеки може да се обърка, това не означава че не се обичаме и не се подкрепяме. За мен семейството е над всичко.
Под това мото явно си склонна да търпиш доста неща, само да не оставаш сама. Но според мен когато един мъж вижда това, той може да спре да те уважава като личност, съотв.да изгуби интерес, а като жена да знае, че си му в кърпа вързана, защото ще приемеш всичко от страх да не си сама. Аз мисля, че ако точно обратното - мъжът знае, че и сама можеш да се справяш, ще те цени много повече.

# 79
Преди прошката на изневяра има много други причини един мъж да спре, да уважава една жена като личност.
Кристина е практична. Не е страхлива.

# 80
Досега спрял по тази причина не съм виждала. Както казва мъжът ми - прошката си е официално съгласие да ти изневярват Simple Smile
Напълно съм съгласна с него.

# 81
Преди прошката на изневяра има много други причини един мъж да спре, да уважава една жена като личност.
Кристина е практична. Не е страхлива.
Разбира се, че има и много други причини. Но не възприемам такова мислене - ще си затваряме очите, ще се правим че сме "над нещата", това са "дреболии", само и само да сме "семейство". И не е практичност, страх е. Не един път съм чела такива коментари на Кристина, че не може да е сама. Това си е поставяне в зависимост, под мотото "сем-вото над всичко". Като тези със снимките - открито неуважение демонстрират спрямо жените си, хихикат зад гърбовете им, ама пазят "семейството", как...

# 82
Аз моят мъж в изневяра не съм го хващала, почти съм убедена че няма и да го хвана. За себе си отдавна в нищо не се заричам, но при всички случаи семейството е над всичко.

# 83
И следва въпроса..
Що значи семейство?

# 84
за всеки означава различно нещо. В тежките моменти се разбира какво значи, в леките може с всеки.

# 85
Неприемлива, каквато и да е изневярата.

# 86
за всеки означава различно нещо. В тежките моменти се разбира какво значи, в леките може с всеки.

Не си се сблъсквала лице в лице..
В интерес на истината,сега,за сериозен проблем..може би първия човек на който бих звъннала е бившия ми съпруг
Но за да разчитам аз на подкрепа в тежки моменти,то в леките трябва да ми е леко и спокойно и споделено..
В крайна сметка мъжа до мен не е да решава проблемите само..
Даже напротив

# 87
Не разбирам смисъла да чакам катаклизъм, че да си кажа кой става/не става и дали аз бих останала с него.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 13:05 от Анонимен

# 88
В тежки моменти съм получавала подкрепа и от непознати хора, това по никакъв начин не ги прави мое семейство.
На изневеряващия не му пука, че може да лепне на партньора си нещо отвън или да се стигне до бременност и да има и финансови последствия, каква "по-голяма" подкрепа от това?

christina1980, говорим за изневеряващите мъже, не за твоя мъж.

# 89
За изневярата мисля, че е добре да мислиш преди нея, а не след нея. Но обикновено се случва точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт