Дванадесети клас - на финала ще бъдем най-силни! - тема 80

• 30 434
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Е, все още имаш възможност да се запишеш на МАТ 2. Така че, който няма ДЗИ по МАТ, има възможност да се яви.
Съученичка на дъщеря ми има заявена оценка от държавен изпит по професията вместо второ ДЗИ, но ще се явява на МАТ 2.

# 106
  • София
Е сега записах журналистика или право.
Има ли изискване колко да е стара матурата?

Еее, ние по-старите, дето не сме държали матура сме много прецакани Simple Smile Ще чакаме за догодина да кандидатстваме Simple Smile

Актуализирали са Приложение №2 за балообразуването на сайта на СУ. Отворете го и вижте за всяка специалност как точно се образува балът. За някои специалности вместо среден успех от дипломата ще се вземат оценки по конкретен предмет от дипломата. Прецакани ще са децата от училищата с висока летва, където 6-ците не се поднасят на тепсия, както и тези, които ще държат "неправилната" матура. Кандидатите за право, които са си скъсали задниците от учене по история и са хвърлили куп пари за уроци и курсове, също са прецакани здраво.

СУ отново показват колко ниско е паднало нивото. Само големи претенции. Дъщеря ми поддържа връзка с приятели, които са студенти там. Дистанционното обучение е кръгла 0. Имали са по  2-3 лекции и до там. Дали са им материали да четат и никаква заинтересованост. В едно квартално училище, дистанционното обучение е по-успешно от СУ.

# 107
  • София
Шантава година ще е. Ще има прецакани със сигурност. Ученици, готвили се от септември миналата година за изпити по история например за Право.  И не само те. Със сигурност университетите няма да направят добър подбор с такива критерии за класиране.
Да, това е доста несправедливо за тези ученици.
А дали не могат да вземат впредвид и оценката от ДЗИ по история, ако все пак ученикът ще я държи като втора матура (записана още през март)? Така ще има поне малко компенсация, а и пресяването на бъдещите прависти ще бъде не само по обща диплома и ДЗИ БЕЛ.

# 108
  • Пловдив
Работата мирише на хазарт. Как може да разбъркват по този начин шансовете на децата!?  Значи, който е мислил от рано е с еднакъв шанс с този, който ей така реши да се пробва някъде👎🏻.
Пример: синът ми ще упражни втора матура Математика. Чувства се много добре подготвен, при една от най- добрите учителки по Мат. Учи в МГ с доста часове Мат седмично... Такаааа, обачеееее, тази матура я избра, за да не разбутва другите оценки- отлични. И ако изкара висока оценка на тази матура, може да избута дете от СУ, което се е готвило цяла година и бленува за съответната специалност, а синът ми НЕ. (пак напомням, че е само пример)
Това честно ли е!? 🤦♀🤔. Или аз нещо не разбирам? 🤔

# 109
На мен този вариант за правото изобщо не ми харесва. Цяла година се труди , и накрая усещам как прецакването ще е голямо. Даже коментираме , че може би е по- добре   изобщо да не кандидатства в СУ право. За сега изпита  в ПУ остава , ще проучвам и за НБУ.
Цяла година сте готвили история за кандидатстудентски изпит? И сега няма изпит... Да не говорим някои хора колко средства хвърлиха за тази подготовка. Прецакването е голямо.

# 110
СУ отново показват колко ниско е паднало нивото. Само големи претенции.

Expressionless Нещо като утешителна награда !  Жалко и за СУ . Пълна профанизация.

PS Да не говорим как може се преписва/подсказва на ДЗИ.

# 111
На мен този вариант за правото изобщо не ми харесва. Цяла година се труди , и накрая усещам как прецакването ще е голямо. Даже коментираме , че може би е по- добре   изобщо да не кандидатства в СУ право. За сега изпита  в ПУ остава , ще проучвам и за НБУ.
Цяла година сте готвили история за кандидатстудентски изпит? И сега няма изпит... Да не говорим някои хора колко средства хвърлиха за тази подготовка. Прецакването е голямо.
Да, цяла година се готви за кандидатстудетски изпит.Не знам  как решиха да сравнят  дипломи от  елитни езикови гимназии с дипломи от  малки населени места. Нивото ще падна още драстично. Точно за това  ще се откажем изобщо от СУ.

# 112
А как се изкарва в някои училища висока диплома. Затова според мен не се отказаха от МОН да се проведат ДЗИ-та. Щото с оценките от училище без ДЗИ колко отличници има , не е истина. Колкото и да се преписва на матурите, все е някакъв общ критерия за оценка.

# 113
  • нейде там, където ....
Е сега записах журналистика или право.
Има ли изискване колко да е стара матурата?

Еее, ние по-старите, дето не сме държали матура сме много прецакани Simple Smile Ще чакаме за догодина да кандидатстваме Simple Smile
....
Що да сме прецакани? Имам си го като оценка в дипломата, нищо, че съм била освободена. Като едното нищо почти съм навита да се пробвам. Спира ме само това, че бих прецакала дете, което много го иска.

# 114
Сливи ли имаха в устата да го кажат при записване на допълнителните матури март месец. Нас не ни касае, но е просто отвратително.

# 115
  • Пловдив
На ДЗИ ще се подскаже на някои въпроси, но последната задача с писането на есе или ЛИС няма кой да ти я подскаже, а там точките никак не са малко.
Толкова ли не можаха да се организират да проведат онлайн изпити, нали имат най-добрият факултет по програмиране, как пък не можаха да изработят достатъчно добра платформа с възможност за изпити на различни дати? Поне за МАТ 1, история и български можеха да помислят, че и за езиците. С оценка от дипломата чуждите филологии ще се напълнят с хора, които си мислят, че владеят съответния език.
Това направо е невероятно и то за СУ.

# 116
  • София
По БЕЛ не са ли били винаги задължителни матурите? Thinking

Сега като дадат и лесни ДЗИ, за да отчетат висока успеваемост, ще настане една...
Матурата и математика 2 са с различна трудност, нали? Как могат да ги ползват с еднакъв коефициент при балообразуването?

diamondlady, за яд си е.

# 117
Много се радвам, че чисто стратегически със сина ми избрахме ТУ пред СУ.
Решението на СУ е меко казано абсурдно за мен. Пълен хаос и липса на еднакви критерии при КСК за всички.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 13:57 от Ekatеrina

# 118
  • София
По БЕЛ не са ли били винаги задължителни матурите? Thinking

jd е права, сега си погледнах дипломата за средно образование. За нашия випуск - 1993 г. матурите не бяха задължителни ако имаш среден успех над нещо си. Но в дипломата ми има 6-ци срещу ДЗИ по БЕЛ и английски език. Няколко години след това ги направиха задължителни матурите, независимо какъв е бил средния успех.

Дъщеря ми има много приятелчета, които готвеха история за кандидатстудентски изпити и са ужасно прецакани.

# 119
  • Пловдив
Ново 20, класната искала копие на личните карти. Казах на девойката да замаже номера. Не е редно тези данни да се "размятат" по мейла.
При някой да има подобни искания?

Общи условия

Активация на акаунт