Отговори
# 390
Грах не може да се въведе от готово пюре, което е било микс от 5-6 зеленчука. Вътре е било съвсем малко от него.
Аз го въведох с готово пюре на Holle-картоф, грах, тиквичка за 3-4 дни, две въведени + грах, който е около 20 грама в половината пюре (80г).
Исках спанак да въведа, но той бил към 9-10 месеца чак.
Спанакът е от 6-тия месец. Нещо се бъркаш Wink
Може да си го въведеш спокойно.

# 391
И аз дадох грах днес. Но не чист .
Кайсия имаме въведена от около 10тина дни. С кеф си я папка. 😃
Предимно се водя по добрия стар тефтер, в който съм си водила подробни записки, когато съм захранвала дъщеря ми. Засега проблеми не сме имали, пу пу.
От няколко дни хапва обяд, в който слагам жълтък. Първите 2 дни жълтъка го давах, като от сварено яйце махах 1/4 от жълтъка, пък последните 2 дни му правех кебапченца и кюфтенца с различни зеленчуци, жълтък и оризово брашно. Мн ни допаднаха на всички. Днес направих по-голямо количество, защото вчерашните доста ни се осладиха❤
От утре стартираме месото.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 09:46 от *bear

# 392
Здравейте, момичета 💚
Влизам чета,тръгна да пиша и някоя от мацките се обади.
Да ви кажа това със захранването ми е тъмна Индия 😁Чета,пиша,какво ще излезе накрая не знам.Дадох им от месото пуешко,телешко,заешко-резултата е едната яде едно,другата друго.От плодовете банан,круша,ябълка,манго и сини сливи.Тези дни мисля да започвам с глутена,но се чудя колко време се дава.
От 3 дни вече с Бориса си ходим на рехабилитация в санаториума,тук в града.Никой не казва колко време ще продължи,но действаме.
В неделя ще бъде и погачата им,дано всичко мине по план.
Belady,екстра са мерките на детето, браво.
Беърче,глезиш ги всички у дома😋
Ирмир, много хубаво че сте минали ваксините,дано всичко е наред.

Някой огладя👶🍼 спокойна нощ сладурки! 💚

# 393
  • Пловдив / София
За граха - твърде е възможно да не може да се въведе така, ама аз си го броя, че съм го дала 😂
Купила съм и на Плазмон тиквички с грах. Там вероятно е повече (не пише проценти на етикета).

Nedavl ти направо с овес ли ще започваш? Или си минала през безглутенови каши?

# 394
Грах не може да се въведе от готово пюре, което е било микс от 5-6 зеленчука. Вътре е било съвсем малко от него.
Аз го въведох с готово пюре на Holle-картоф, грах, тиквичка за 3-4 дни, две въведени + грах, който е около 20 грама в половината пюре (80г).
Исках спанак да въведа, но той бил към 9-10 месеца чак.
Спанакът е от 6-тия месец. Нещо се бъркаш Wink
Може да си го въведеш спокойно.
За спанака отново различни препоръки.
Америкаците от 7-8 месец.
Европейците -едните от 6.5 месеца, другите след 7 месец, трети след годинката.
По-важното е, че ако ще се дава преди 12 месец препоръчват да бъде от готово пюре, заради контрол на нитратите. Всъщност то това е проблема вероятно много голямо количество нитрати в спанака...
Аз затова реших да е по-късно 👍🏻

Сладурче, успех на Бориса  и весела погача 🎊😘🎉
Беърче, много смело с яйчените кебабчета, мен ме е шубе 😋

# 395
Имам една табличка, сега видях че след 6м може още зелена чушка, лук, копър, магданоз, чесън, краставица, праз лук. Сигурно за овкусяване по малко се слага. Люспа лук, листенце магданоз, ей такива. Имам готови пюрета в които има малко спанак, малко грах и за това се чудех какво да правя. Може да ги въведа като започна с 2-3 лъжички. Карфиол също давам и много му харесва. Добавям го към други зеленчуци.

# 396
За граха - твърде е възможно да не може да се въведе така, ама аз си го броя, че съм го дала 😂
Купила съм и на Плазмон тиквички с грах. Там вероятно е повече (не пише проценти на етикета).

Минах безглутеновите. Тях ги давам за СЗ и плод до сега. Сега почвам с овес една седмица и после продължавам с другите

# 397
А тези с глутен кога ги предлагаш за сутрешна закуска ли? 🤔 И колко часа го засищат 🤔

Минах безглутеновите. Тях ги давам за СЗ и плод до сега. Сега почвам с овес една седмица и после продължавам с другите

# 398
Аз вече слагам сухар в пюрето.
Днес яде около 12:00 часа и после се събуди чак в 17:00. Та доста засища глутена.

# 399
Аз вече слагам сухар в пюрето.
Днес яде около 12:00 часа и после се събуди чак в 17:00. Та доста засища глутена.

Ехаа,супер. Аз още не съм въвела. Първо ще въведа пуешко и заешко,и тогава ще въведа и глутен..то и жълтък имам да въвеждам. Абе много неща имам,добре че поне си похапва каквото и дам. До момента само пилешкото не иска да яде,а така ме е яд,защото беше домашно Close

# 400
Днес малкият ми юнак става на 6 месеца 🎊❤🎉 Колко бързо лети времето!
Georgia, честита месечинка и на вас 🤗
Фам, а какво е вашето столче? Аз още се чудя за марката. Това на ИКЕА и на мен много ми го похвалиха, но не се сгъва, а аз нямам толкова място, ме да стои непрекъснато разпънато. Затова ако някоя от вас е доволна от нейния сгъваем стол- отворена съм за предложения. Може и на лични евентуално, да не спамим с марки и модели 😁

# 401
Благодарим,Елена! Честита половин годинка на момчето ти Simple Smile Честита и на София на мама Rain ♥️💋🎁🎈

# 402
Georgia,Elena честита половин годинка на малките бебоци❤️🍰🍼👶
Да са ви живи и здрави и много лъчезарни!

# 403
  • Пловдив / София
Елена, честита половин годинка на бебчето ти.
Моето столче е Мони. Аз засега не съм го и ползвала толкова. Може би 1-2 седмици, тъй като след това бяхме в Пловдив 3 седмици и нямаше място в колата и него да мъкнем, та го храних с пюре в шезлонга.
Но иначе се сгъва столът и отдолу има някакъв кош, в който държа играчките.
От понеделник мисля да започвам с кашите, а от следващия - с месото.

# 404
Привет мами и бебчета,
За 7 -почти 8 месечно бебе и 5кратно хранене, това меню как ви се струва
1. АМ
2. Каша с малко плод/плодово пюре
3. Зеленчуково-месно/с жълтък пюре
4. АМ
    4.1 плодово пюре
5. АМ

Според вас 4-тото хранене може ли да е само плод или не е достатъчно хранително?

Ние сме със стол за хранене на Чико модел polly, сгъваем и съм доволна.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 13:31 от Irmir

Общи условия

Активация на акаунт