Отговори
# 405
Това, което знам аз е, че само плодово пюре не замества хранен, трябва да е каша примерно и плод.
Привет мами и бебчета,
За 7 -почти 8 месечно бебе и 5кратно хранене, това меню как ви се струва
1. АМ
2. Каша с малко плод/плодово пюре
3. Зеленчуково-месно/с жълтък пюре
4. АМ
    4.1 плодово пюре
5. АМ

Според вас 4-тото хранене може ли да е само плод или не е достатъчно хранително?

Ние сме със стол за хранене на Чико модел polly, сгъваем и съм доволна.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 17:45 от edelvais0404

# 406
И на нас педиатърката ни каза,че плодовото пюре не може да замести хранене. Аз затова следобед давам каша с плод-попринцип давам кашите на Слънчо,тя ги обожава. Сега съм купила и млечна каша с бисквити и бифидус-утре ще дам и от нея,да видим дали ще я хареса.

# 407
  • Пловдив / София
. Сега съм купила и млечна каша с бисквити и бифидус-утре ще дам и от нея,да видим дали ще я хареса.

Тази каша не е ли с глутен? Аз мисля, че е рано за нея.

Ирмир, и аз мисля, че само плодово пюре няма да е дост.засищащо.
Аз днес за първи път дадох оризова каша и добавих вътре пюре от ябълка и манго. Като че ли не остана много очарован.
След това дохраних с АМ. Купила съм и елда. Може би след 3-4 дни ще дам и от нея.

# 408
Да,съдържа глутен. Аз го въведох него преди месото. Утре започвам със заек вече захранване,дано не съм направила грешка Confused Просто тя не искаше пилешко изобщо,затова реших да въведа глутена и от утре да пробвам със заешко.

# 409
Да,съдържа глутен. Аз го въведох него преди месото. Утре започвам със заек вече захранване,дано не съм направила грешка Confused Просто тя не искаше пилешко изобщо,затова реших да въведа глутена и от утре да пробвам със заешко.
Не си направила грешка с глутена, но въведен се счита след около месец време, по-точно след този период ако не е проявена непоносимост може да се предлага спокойно. Само да припомня Wink...нали съм Мара подробната 😂
Аз ще го предлагам при навършени 8 месеца.

# 410
Оле,това не го знаех. Много благодаря. Сега дали мога да дам в такъв случай кашата за заместване на хранене? Мале чета,чета...и бам все нещо ново,да се объркам яко Head Band

# 411
Оле,това не го знаех. Много благодаря. Сега дали мога да дам в такъв случай кашата за заместване на хранене? Мале чета,чета...и бам все нещо ново,да се объркам яко Head Band

Често срещана схема за въвеждане е овес – ръж – спелта (ечемик/лимец) – пшеница. Тази схема се прилага в рамките на един месец, като всяка култура се дава по една седмица с едно хранене. Културите са подредени във възходящ ред на нарастване на глутеновото съдържание.

Можеш да видиш кашата какво точно съдържа и да прецениш...

# 412
Привет мами и бебчета,
За 7 -почти 8 месечно бебе и 5кратно хранене, това меню как ви се струва
1. АМ
2. Каша с малко плод/плодово пюре
3. Зеленчуково-месно/с жълтък пюре
4. АМ
    4.1 плодово пюре
5. АМ

Според вас 4-тото хранене може ли да е само плод или не е достатъчно хранително?

Ние сме със стол за хранене на Чико модел polly, сгъваем и съм доволна.
Ирмир,ние само с плод не можем да минем в никакъв случай,даже следобед давам каша с плод и след 2ч.пак са гладни,направо се чудя.От два дни давам и глутенова каша.Мисля да спазвам същата схема.
Нашето меню е горе -долу следното:
1.АМ-7ч.
2.АМ-10:30ч.
3.Зеленчуково+жълтък или месно пюре,ако се наложи и 30мл. мляко-13:30ч.
4.Каша с плод-16ч.
5.АМ-18ч.
6.АМ-21ч.
Нашата погача мина в неделя, всичко беше чудесно,без напрежение.В заведение бяхме,че 30-на човека,нямаше как да ги събера вкъщи.Децата се държаха чудесно,не са плакали,както се опасявах.
Надявам се скоро да се оправи времето и да ходим на басейн,че ми писна с този дъжд.Искам почивка и 👗⛱️🌞🍦🍹

# 413

Често срещана схема за въвеждане е овес – ръж – спелта (ечемик/лимец) – пшеница. Тази схема се прилага в рамките на един месец, като всяка култура се дава по една седмица с едно хранене. Културите са подредени във възходящ ред на нарастване на глутеновото съдържание.

Можеш да видиш кашата какво точно съдържа и да прецениш...

Много благодаряя Hug

# 414
Днес Хилял стана 6 месеца.
Тортата я направих аз червено кадифе от ягоди. За нейн късмет много добре се получи. Почерпете се виртуално Hug
Скрит текст:

# 415
Днес Хилял стана 6 месеца.
Тортата я направих аз червено кадифе от ягоди. За нейн късмет много добре се получи. Почерпете се виртуално Hug
Скрит текст:
Честито! Да е жива и здрава! Много е сладка 😃🥳🎉

# 416
  • Пловдив / София
Днес пък човечето спа до 8 сутринта и яде чак към 9:30. Такова нещо не ми се беше случвало.
Може би защото вчера му вдигнах дозата на АМ.

Иначе за глутена и аз смятам в 8-ия месец да го предлагам.

Irmir, честита месечинка на Хилял.

Сладурче, браво за погачата.

За съжаление тук пак нещо прикапва и май няма да излизаме днес. Ще видя по-късно как ще е, но май ще вали.
А щях да ходя до един магазин тук наблизо.

# 417
Честита месечинка! Да е здрава и много щастлива,бонбонка. Hug

# 418
Честита месечинка на беба🍰🍼👶
Да е жива и здрава и много послушна!

# 419
Kikair, каква сладурана 😊🍀🎉 Да е жива и здрава!
Слагате ли масло в пюренцата, тези които си ги правите? Аз до сега не слагах нищо, но мисля да започна да слагам по много малко. Взела съм такова без сол на Лупарк.

Общи условия

Активация на акаунт