Отговори
# 630
  • Sofia
Привет!
Според мен тепърва ще започват мишоците да лазят и да се изправят уверено. Някое дете по-бързо и скоро, друго  по-лежерно ще го дава. Аз хич не се вглеждам, по-скоро премислям как да обезопася и то главно от баткото, който само лего реди и полудявам, като видя тухлички дори и на метър-два от бебето.
Аз пък обичам риба, някои морски дарове също. Вкъщи задължително се яде риба всяка седмица. За бебока обаче мисля, че още е рано. Запасила съм се с плазмон пюрета с най-различни риби.
Днес започвам захранване с овес. След месец бавно-бавно и млечните.
Скоро ще замествам закуската, мисля, че е време. С кърменето обаче нещата не е да се намаляват - заместя хранене, той си вкара още едно нощно... Бая си на главата да са зъби, жега, превъзбуда...
Мисля и септември как ще я карам с градината на баткото. Пак сополи, температури, отделно грип и корона... Не ми се мисли, честно...

# 631
Здравейте, аз пиша повече във фейсбук, но напоследък не съм така активна 😃..нямам време..а тук чета понякога, но реших да се включа , че отдавна не бях писала..
Ние сме със 7 зъба , захраних го със риба преди седмица и много му хареса, баща му в хвана от един язовир и реших, че и той трябва да опита от улова😃.. иначе си хапва всичко пупу..само от нощните кърмения не мога да го откажа ..но каквото такова, поне ми се стимулира лактацията, апък ще спим в някой друг живот😃..е тая вечер пак поспах, става да яде в 3:22 и чак сутринта в 7:30 , а иначе яде по 3-4 пъти на нощ , а понякога и повече...сега са тръгнали 2 зъба се подуват и още един е побелял отдолу и скоро ще избие.
Иначе лази много добре. Научи се преди около месец и вече е много добър ..вече се изправя и по мебелите и обмислям уокър. Не иска да стои в прохоидлката изобщо вече..мнооого рядко за по 5 минути го оставям, и в бънджито не иска вече..само иска да лази и да се катери😃

# 632
Здравейте и от мен, скоро не съм чела тук. Във фейсбук ми е по-удобно.
Вяра не пълзи само се влачи като червейче. Няма зъби. Почти вс съм въвела без риба, белтък, кисело мляко и ягоди.Но малката е злояда 😕Обича най - много хляб😁Последно въведох сирене, не е фен 🤷‍♀️
При нас последните 3 седмици е много топло и се възползваме да ходим на басейн и по езерата. Вяра мн обича да плува. Това е от нас. Надявам се всички бебоци да са добре 😘От майките, които писахме тук докато бяхме бременни почти всички сме във фбгрупата , само 3 или 4 не се включиха, и повечето дечица се "виждаме" всеки ден 😁

# 633
Благодаря, Фам. И частна ме устройва, важното е, че има вариант.
Иви, мноого сте напреднали със зъбчетата 😯😁
Мария, коя е Фейсбук групата? Аз преди бях член на една, но имаше около 700 момичета и много се изнервях от постоянните глупости, които се пишат и се махнах.

# 634
Мами на бебоци, които още не са пролазили наслаждавайте се на момента, защото после започвате и вие да лазите след тях 😂🤣😂
Аз умишлено не съм във ФБ, защото и без това съм в зависимост от въоросната соц мрежа, та поне тук ми е по-разнообразно 😉

Супрема и аз ги мисля есента и зимата, но каквото такова...дано ги опазим здрави.

# 635
Моето не лази, но обича да се търкаля.
На земята изобщо не иска да стои.
Днес след обяд едвам я приспах, а сега не ще да се буди.
Вече има 4 хранения от които само преди сън е мляко. През нощес се буди пие вода и заспива.

# 636
  • София
Да затова с момичетата си пишем в нашата си група и знаят много повече за мен, но въпреки това не съм си крила детето и съм го показала, така, че не крия "свръх секретна информация". Смисъла на изказването беше от друга гледна точка, но както и да е... Дерзайте 😂👍
Е, то и като сме били бременни най-вероятно е имало потайни читатели. Друг е въпросът, че никой не е задължен да пише в темата, нито пък да споделя някаква свръхсекретна информация.

Пък ако не ги е страх тези анонимните, нека се представят в темата....

# 637
Привет и от мен! Поздрави и честитка за всички бебета,нечленуващи във фейсбук по повод месечинките им Simple Smile С тая активност там, съвсем нормално е тук да затихне..

Теодор след два дни става на 8 месеца. Пълзи яко, изправя се в кошарата постоянно като вече започна с крачки да обикаля рамките. В паяка също много се кефи и тича като бесен. Много е активен,което ме радва,но определено и изтощава.

С храненето е добре,хапва си всичко с кеф. Въвела съм почти всички плодове и зеленчуци, пуешко, заешко и жълтък. Тази седмица ще почвам глутена с овес като първа суровина. И той не е фен на пъпеш и диня, но и аз не съм, та да.

Има 7 зъба. Избиха в рамките на нормалното, без много драми. Предните горни два бяха най-тежки.

Имам доста къса памет и забравих какво съм изчела и това е от мен 😁

# 638
Само нашето ли бебе няма зъби? 😁 След  около 10 дни ще направи 9 месеца.. Нищо де, дано не дойдат всички на куп.

# 639
И нашата няма зъби още. Ама иначе си помрънква доста стабилно Joy

# 640
И нашето няма зъби още. 😁 Само симптомите на зъбите виждам. 😁

# 641
Ние преди малко се прибрахме от ваксини. Сложиха и последните две. Моята е дребничка-7400,наддала е само 150гр за месец. Иначе е 70см.Повече ме притесни това,че обиколката на главичката и гърдите е една и съща от 3месеца. Видях като се прибрахме сега и не можах да попитам педи. При вас как са,мисля,че ако имаше място за притеснение все пак щеше да каже лекарката..ама аз нали съм си една шматка Confused По колко мл мляко давате,моята сега на 12ти направи 8месеца?

# 642
Мама Мартина и аз мисля, че ако се притесняваше за нещо педиатъра щеше да каже или да ви изпрати на допълнителни консултации. Според мен, защото качва по малко гр на месец, за това не се увеличава много и размера на гърдичките. За главата не съм сигурна, но попитай следващия път за твое спокойствие.
Дари има останали само две млечни хранения и изяжда по 230мл. мляко. Последния месец беше качила 400гр., преди това по повече, но тя си е голямо бебе по принцип.

# 643
Марти, не се притеснявай😊
Имай в предвид, че сега бебешорите са по-активни...лазят, стават, въртят се повече, някои скачат на бънджи/паяк, други вършеят вече с проходилки. Затова качват по-малко.

Голямото ми дете имаше месец, в който даже беше свалила малко, точно когато стана по-активна.

Мен нещо ме е хванала есенната вълна, момичета🤪, та съм в чуденка какви обувки да им взимам на моите шушулки за тази есен и зима.
Каката ми е почти ясна, но това малкото....Замислих се, че те реално ще прохождат по есенно-зимно време. Ако някоя от вас е избрала, нека сподели🙂

# 644
Мама Мартина, моят от няколко дни пие по 210мл. Утре прави 8месеца. Относно гърдите и главата,по принцип нормата е да нарастват с по 1см. месечно, но щом педиатърката бе го отчита като проблем, не се тревожи 🙃

Общи условия

Активация на акаунт