Отговори
# 645
Благодаря Ви момичета,и моята пие по 210мл,мисля да вдигна на 235 вече. Тя попринцип си хапва всичко,имаме две хранения с мляко на ден,другите 3 са ни заместени.

# 646
Моя е точно на 8м и половина, от почти 8м мина ня 4хранение, от които само едното е мляко, това вечер в 21ч и му давам от тогава 210мл АМ.

# 647
  • София
Мама Мартина, защо не измериш сама главата и гърдите. Моят Дани веднъж го бяха премерили с 1 см. по-нисък от предната консултация. Може просто да е грешно записала или измерила.

Слънце, зъби няма и при нас. Дори всички признаци за растящи такива изчезнаха 😀 Шегуваме се вкъщи, че зъбките го чакат да мирне малко, че от дивеене ще ги счупи веднага щом се покажат.

Алексче, за обувките когото и да попитам отговаря с Колев и Колев. Ще търся и други варианти, защото измерих стъпалото на малчо почти 13 см., което е 19-20 номер, а най-големият номер буйки на К и К е 21-22. Ако се забави доста с прохождането може и да ги надрасне ☺️ Споменаха ми и за някакви Боси обувки, но не ми остава време да ги проуча.

# 648
Точно мъжа ми одеве ми казваше,че може просто да мерят и грешно,защото тя започна да плаче,да рита и да се дърпа още с влизането в кабинета. Утре ще измеря наистина да видя. Имах притеснения днес,защото за пръв път и слагат две ваксини заедно,но моето момиче се справи геройски. Няма температура,даже цяла вечер дивееше и се смееше. Сега спи от 22:00. Дано при всички ваксините минават,така както при нас. Спокойна нощ на вас и малките ви съкровища!

# 649
Куршумче, на Колев и Колев са хубави. Много е удобно, защото се разкопчава дори и подметката, иначе бебоците обикновено правят един номер по-нататък да си свиват пръстчетата на краката и не можеш да им сложиш обувката🤣
За студа, обаче, не са много подходящи. Освен ако нямат по-плътни моделчета.
За зимата съм решила иначе, че и на двете ще им взема ботушки на UGG. Миналата година бяха с такива- голямото с ботуши, малкото с буйки. Топлят много. Но все пак искам и някакви по-тънички да имат.
Има време, де. Боси няма да останат.

# 650
Здравейте сладурки 💚💚💚
Да е включа и аз след почивката на морето.Добре си изкарахме, времето беше хубаво , даже и тен хванах за малкото дни.Бебоците останаха вкъщи с бабите, много послушни са били.
Ние зъби нямаме още,но преди каза Дария до 2,3седмици ще има.След консултация Дария е 7кг,а Бориса 6,700кг.Дария лази,става от легнала,от седнала,в количката не иска да лежи вече,клюкари сериозно,обаче я е страх на пъзела като я сложа.
Бориса още не лази,обръща се когато и е кеф и седи,за сега толкова,още с яденето е голяма драма,яде само домашни пюрета и пак когато си иска.Слагам ги по-малко и в проходилката.
Снощи за първа вечер и двете не се събудиха до 7:30суттинта,ще видим тази нощ.Моите мъници ядат доста по-малко,ядат по 130мл мляко сутрин(не сме заместили закуската),а вечер преди сън по 170, понякога 200мл,но рядко.
И преди съм казвала,че фб нямам,и нямам възможност да пиша там,така че си оставам активна тук.
За обувките и аз се чудя какво да правя,за сега ще взема и едни за аксесоар към дрехите 😊

Сладки сънища от нас💚💚💚

# 651
Добро утроо, мамчета ☕🍼
Изпихте ли си кафето? Как се организирате сутрин? Аз гледам да стана преди малкия да се е събудил, за да закуся и пия кафе на спокойствие че после нямааа.той е много палав, иска всичкото ми внимание. Напоследък плаче като излизам от стаята.. Което много ме напряга.
На вас регулира ли ви се цикъла. Аз толкова нередовен не съм имала никога. Или по-рано или закъснее. Ето сега една седмица го чакам и нищо.. Дали хормоните са се объркали, дали от претоварване, защото с малкия се занимавам само аз, а то си е голямо натоварване, поне за мен - разходки, изкачване на баири, вкъщи подреждане, разнасям проходилка, бънджи, люлка, столче, постоянно ги вадя и прибирам. Та така.. Хуба ден от мен🍀

# 652
Само вторият цикъл май ми закъсня, другите са си в норма. Но може да си е все още от хормоните при теб.
Иначе аз ставам с нея. Тя се буди между 7 и 8ч., към 9-9:30 закусва, после аз и я приспивам. След това имам малко време да свърша каквото е необходимо. Ако не успея си довършвам на обедния сън, който е по - дълъг 😁

# 653
Добро утро и от нас☕💚💛
Малките стават към 7-7:30ч.аз ставам с тях,правим тоалет , гимнастика и хапват.Правя си кафето и докато правим всички неща го изпивам,ям ако имам време.После се стягаме за рехабилитацията,а след нея тичаме вкъщи за обяд😁 ,общо взето деня ни е доста интензивен.
Със спането нещата са различни и при двете обаче,и винаги едната спи ,а другата е будна ,та нищо не мога да свърша вкъщи,чакаме да си дойде някой за да ги забавлява.
На мен цикъла след раждането ми се нормализира след месец,обаче след аборта юни месец пак имах яко разминаване,този месец пак не беше както трябва,та ще видим,ако се наложи ще посетя лекаря си.
При нас заваля, много мразя,дано спре за разходка
Хубав ден от нас💛💚💛

# 654
Как организирам деня ами днес станах в 7:00 варих им кус кус изпих кафе докато го чаках. Станаха и двете към 8:00 закусиха и аз заедно с тях.
Цикълът ми по принцип си идва след 30 я ден, но този месец го няма. Правих тест отрицателен, пазим се  но знае ли се...

# 655
Моя цикъл откакто съм родила все закъснява с 10-15-20 дни..този месец 7 дни по-рано.
Иначе и аз ставам към 7,правя и закуска,пия кафето набързо и тя става към 7:30-8. Закуска,играем,обикаляме. И при нас само да изляза от стаята и тя започва да плаче..Като заспи бързам да изчистя,да изпера и така. Общо взето всеки ден едно и също.

# 656
  • Пловдив / София
Аз също ставам с него, около 7. Храня го към 7:30. Има две млечни хранения, сутрин и вечер. Изпива пи 210 мл.

След това си правя кафе и закуска и общо взето закусвам, занимавайки го.
Около 10:00 му е време за дрямка и тогава излизаме. Към 12 без 20 обядва. Ляга около 13:30 до към 15:30. После СЗ, игри, третата дрямка е около 18:00 -18:30.
И в 21:00 баня. Засега от 1-2 месеца сме на този режим. Ще видим натам.

Цикълът ми се нормализира, да. Но нещо последните пъти дългичък. А преди да забременея беше по около 5 дни. Дано се регулира по-натам, че сега по 7 дни ме кара.

# 657
привет и от мен Simple Smile

Алекс, за обувки, аз мисля да му взема маратонки, понеже скоро ще прохожда. Гледах интервю с един ортопед, който ми допадна като начин на мислене и според него за прохождане не е нужна специална обувка (чух, че се предлагат уж специални обувки за прохождане на безбожна цена), а най-удобна била марковата маратонка. И за зимата ми звучи добре, понеже имаме зимно чувалче. В къщи - иска ми се бос да си ходи, било най-добре за тях.

Тези дни малкият се е залепил здраво за мен и само мрънка да го държа изправен на крачета, понеже не смее още сам да се пусне, или иска да играем заедно. Мисля, че това е поредния скок в растежа.

Аз имам проблем със съня - много трудно заспивам нощем, дори и да съм уморена и въпреки, че малкият спи доста, аз реално съм вечно недоспала. Затова ММ го взима сутринта като се събуди и го води на разходка, а аз си доспивам до към 10-11 часа. Като стана му правя закуска - овесена каша с плод, оризов грис, или кускус, после играем 2-3 часа и ляга да поспи следобеден сън. Към 5-6 излизаме на разходка до 7 часа най-късно, като преди това хапва някакви зеленчукови кюфтенца, палачинки, или мъфини - каквото съм се вдъхновила да направя и после се оправяме за баня и нощен сън. С ММ си лягаме някъде към 11 и използваме времето за нас си, но аз заспивам реално към 2-3 чак.

За цикъла - на мен ми дойде малко след 40-ят ден и от тогава е все редовен, само малко се е скъсил на 26 дни.

Сега съм си наумила да науча езика на бебешките жестове, за да започнем по-ясна комуникация. До тук си казва само когато не е гладен (бута шишето), когато иска да го взема на ръце (вдига ги високо) и когато му се става от леглото (прави специални физиономийки).

# 658
И моя що годе се нормализира, но не е и като преди, по-зле е...
Нашият режим е: ставаме и двамата 9-9:30 ,излежаваме се около 20мин, че ми е трудно ставането. После ставаме той си играе,аз оправям,мия се,правя закуска на двамата,приготвям го за излизане, в 10 той закусва,после докато пак играе закусвам аз,оправям се и аз за излизане и около 11 излизаме. Има половин час сън около 11и30 до 12. В 1 яде и  към 2 и нещо се прибираме, спи следобеден сън около 2часа, в 5 следобедна закуска  и после вече или игра вкъщи или излизаме според плановете ми. Ако искам да изчистя или сготвя, или не ми се излиза сме вкъщи. 9без 20 баня и 21ч пие млякото и ляга да спи. Grinning

# 659
Закуската още не съм му я заместила. Пробвах да му давам попара - не я иска, малко хапва, опитах с юфка - пак не иска, като съм добавяла и захар (така каза педиатърката, иначе няма никакъв вкус). Обаче аз тази закуска я давам след като вече е пил мляко. Първото и последното хранене трябвало да са млечни. И той явно не е гладен и хапне няколко пъти и повече не иска. Освен да правя попаратаи и и юфката с АМ. Така хем закуска има, хем е млечна. По-лесно ми се вижда че ще мога да му заместя вечерята. Която ще му се пада към 19.30, после в 22.30-23.00 му е последното хранене.
Офф.. Не знам с тоя цикъл.. Ние не се пазим, но не че и правим нещо хаха. Дали ни се случва 2 пъти в месеца.. След 5 годишна борба за бебе отдавна сме отписали възможността за забременяване по нормален начин, за това сега се притеснявам. Само това ми липсва някакви хормонални смущения, и без това съм с Хашимото, но като родих спрях хапчетата, защото си мислех че ще ми пречат на кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт