Отговори
# 135
Нали бях решила да не давам повече, ама една приятелка дойде на гости и много й беше мерак да я види как се маже, викам айде, от мен да мине, ще я пробвам. Тя ме учуди - изяде си 60 гр тиква за норматив. 😲 Е, 60 гр беше общо, поомаза се, ама изяде доста. След третата лъжичка почна да се мръщи, опитах го - то студено, изобщо не се беше стоплило в купичка с вода. Сложих го за 15 секунди в МВ, стана горещо, та добавих 1 лъжичка студено и й стана идеално. Изяде си всичко след това. 😁

Пъпки по лицето тя има, около устата, понякога се разпростират до очите от лигите. С периорален крем на Биодерма изчезват, но тя много се лигави и се маже по лицето и пак се появяват. Ако е от храна няма да е само по лицето, гаранция.

Фам, ние имаме тиквичка, батат и тиква и ще си кара на тиква чак до петък, когато ще са минали 3 дни от ваксините, за да въведа нещо ново. Сигурно ще пробвам морков пак да дам тогава. За момента се отказвам от готвенето, ще й давам готови пюренца, днешното тиквено на Хипп много й допадна, утре пак от него ще си дам.

# 136
Нали бях решила да не давам повече, ама една приятелка дойде на гости и много й беше мерак да я види как се маже, викам айде, от мен да мине, ще я пробвам. Тя ме учуди - изяде си 60 гр тиква за норматив. 😲 Е, 60 гр беше общо, поомаза се, ама изяде доста. След третата лъжичка почна да се мръщи, опитах го - то студено, изобщо не се беше стоплило в купичка с вода. Сложих го за 15 секунди в МВ, стана горещо, та добавих 1 лъжичка студено и й стана идеално. Изяде си всичко след това. 😁

Пъпки по лицето тя има, около устата, понякога се разпростират до очите от лигите. С периорален крем на Биодерма изчезват, но тя много се лигави и се маже по лицето и пак се появяват. Ако е от храна няма да е само по лицето, гаранция.

Фам, ние имаме тиквичка, батат и тиква и ще си кара на тиква чак до петък, когато ще са минали 3 дни от ваксините, за да въведа нещо ново. Сигурно ще пробвам морков пак да дам тогава. За момента се отказвам от готвенето, ще й давам готови пюренца, днешното тиквено на Хипп много й допадна, утре пак от него ще си дам.
При нас тиквата на Хип също много се хареса. Тази на Гербер не я хареса, но и аз като ги опитах на вкус тази на Хип повече ми допадна.

# 137
Ние тъкмо бяхме на разходка с една приятелка и като взе да гърми набързо се прибрахме след това бая дъжд се изсипа. Пак успяхме 2 часа да се разходим. Аз коша му смених преди 2 седмици и вчера си взех и лятна количка, кофти само, че не го виждам, но на него му е кеф да си гледа. Захраних го с картоф, морков и тиквичка(2ри ден я давам) и като цяло с кеф си хапва. 130-150гр даже днеска искаше и още картоф с тиквичка бях му направила. Утре сме на консултация и няколко дена ще му въртя тези зеленчуци.

# 138
След дълго търсене по сайтове, най-накрая купих чадър за количката от Джъмбо за 10 лв 🤦‍♀️
Много и напичаше понякога слънцето , трябва да взема и за лятната с която се вози голямата.
Вчера я подстригах с машинката.Само отгоре там имаше дълга коса за да се изравни с останалата част на главата.

# 139
Здравейте момичета, виждам че захранването върви с пълна сила🍠🥦🥕 чудесно 🤗 пожелавам все по-папкащи бебенца. За захранващите с пюрета- кое е количеството пюре, което се гони за тази възраст, гледам има бурканчета 80гр/ 125 гр/ 160 гр... знам, че е индивидуално и всяко дете си хапва колкото иска, но ме интересува, ако има някаква норма?
Ledena kukla, голям симпатяга си имаш 😍! На колко месеца си въвела телешкото месо?
Kikair, дано бързо ѝ мине на малката!
Irmir, приятно изкарване на морето въпреки времето. Дано отмине бързо проблема!  Малкия беше с леко подут горен клепач онзи ден и му мина до вечерта и не се повтори.
Fam, аз също подкрепям мнението, че вероятно пъпчиците са от слюнката. Ако се сетиш после сподели какво е казал педиатърът/ -ката по въпроса.
 Be Lady, с удоволствие ще ти я пратя на лично 🍰
 И ние утре сме на ваксини, дано всичко е наред. До сега само много плачка като му ги бият 😣, това няма как да избегнем за съжаление, а после поспива малко повече. Добре, че мъжа ми ще дойде с нас, така ми е по-спокойно някак. Лека и спокойна нощ 😴

# 140
Колкото мляко изяжда толкава пюре така казва педиатърката.
Моето пие 180 АМ яде около 150 пюре/каша .

# 141
Елена ще се радвам да споделиш направо тук рецептата ако не ти е проблем, защото и мен ме интересува Hug
Аз сега ръководя по тази схема относно грамажа.
На семинара на Хип за захранването също казаха, че порциятя хранене за 5-8м възраст е 140-180гр.

# 142
Аз още не съм започнала захранването. Мисля да е на 4.06. Тогава прави 6 месеца. Иначе ни гледа с голям интерес, когато хапваме.
Летния кош на количката сложихме преди около 3 седмици. Не че и той ѝ харесва 😄
Валя доста се надига по корем - крака, ръце, дупе. Избутва се назад и започва да се ядосва, че се отдалечава от играчките 😄 Успява да се премества около оста си. Още не е схванала как да се движи напред или силите не ѝ стигат 😄

# 143
Сладкиши и моя е така Joy по цял ден се обръща по корем, от вчера взе да се движи назад, успява да мине около метър ама напред как става не се усеща Joy но предполагам, че ако продължава с опитите 7м може и да успее

# 144
И моето се движи назад и около оста си 😂 вчера пак прави опити да се обърне от корем по гръб, полууспешни. Надявам се, че скоро ще успее.

# 145
Започнахме жълтъка по тази схема:

Добавянето на мляко към зеленчуковото пюре е докато достигне количеството което тр да изяжда...

Днес реших да приготвя пюре от тиквички. Стана много вкусно, но уви Вики не беше на същото мнение. Утре ще я пробвам пак, но ще добавя морков и картоф.

Ще вкарам пак кашите. Давате ли готови млечни каши, които се разреждат само с вода и на коя марка?

# 146
Irmir и аз така мислих, но от хип обясниха, че не може да се замести хранене само с зеленчуково пюре. Може ако има месо или жълтък в него. До тогава храненето трябвало да бъде млечно-зеленчуково...

# 147
Irmir и аз така мислих, но от хип обясниха, че не може да се замести хранене само с зеленчуково пюре. Може ако има месо или жълтък в него. До тогава храненето трябвало да бъде млечно-зеленчуково...
....и аз така си мислех, после нещо се обърках от много четене, накрая реалността се оказа друга, но вече вкарах жълтъка поне...

# 148
  • Пловдив / София
Започнахме жълтъка по тази схема:

Добавянето на мляко към зеленчуковото пюре е докато достигне количеството което тр да изяжда...

Днес реших да приготвя пюре от тиквички. Стана много вкусно, но уви Вики не беше на същото мнение. Утре ще я пробвам пак, но ще добавя морков и картоф.

Ще вкарам пак кашите. Давате ли готови млечни каши, които се разреждат само с вода и на коя марка?

В пюрето ли го смесваш жълтъка?

За кашите и аз исках да попитам, макар че още не съм ги започнала. Коя марка давате?

# 149
Почерпка за нашата 7-ма месечинка 💗

Фам, в половината количество пюре го слагам първите пъти, ако не го харесва да не хвърлям цялото количество.

Знаете ли докато се захранва с жълтък, което ще отнеме 2 седмици дали може да се дават други нови храни в дните без жълтък? Искаше ми се да ѝ дам банан...

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 14:57 от Irmir

Общи условия

Активация на акаунт