Отговори
# 150
  • Пловдив / София
Ирмир, честита месечинка. Боже как лети времето.

Не че съм капацитет, но не виждам какво пречи да дадеш нова храна, като въвеждаш жълтък. Още повече, че за банан става въпрос.

# 151
Ирмирче, честита месечинка Heart Kiss
Наистина времето летииии.
На нас жълтъка ни е много далечен, но гледам, че нашата педиатърка ми е отбелязала 1/4 твърдо сварен 2 пъти седмично, увеличава се до 1/2 през ден. Ние сме трети ден захранване, след две седмици каши, та Фам ще следя и аз за кашите.

# 152
Честита месечинка Hug

Моето почна да будува между обяда и следобедната закуска. Как да и дам две твърди хранения та дадох малко АМ и заспа. Като се събуди ще дам малко каша.

# 153
Честита месечинка Heart
Май не може да се въвеждат нови храни, докато се въвежда жълтък.

# 154
На втората седмица от въвеждането на жълтък може да се даде нова храна, така знам аз. И аз въвеждам жълтък от понеделник. Давам по 1/4 в зеленчуково пюре през ден, редувам с месно-зеленчуково. Идният понеделник ще вкарам и заешко, досега от месата съм вкарала само пилешко и пуешко. След това започвам с глутен

# 155
Irmir, честита месечинка 😊!
Вчера всъщност не сложихме ваксини, та днес се престраших и аз и дадох тиква 😅Хареса му и си отваряше устата за още даже 😁
Качвам рецептата направо тук:
2 яйца
чаена чаша захар
чаена чаша кисело мляко
чаена лъжичка сода
чаена чаша брашно
може и половин пакетче бакпулвер към брашното, но не е задължително
2/3 чаена чаша олио

по желание може да се добави някое от следните неща или всички 😁или други 😅
-ванилия/ ванилена захар
какао
канела
орехи
пресен плод
отгоре може да се поръси/ намаже с:
пудра захар
шоколадова глазура/ настърган шоколад  Нутела

Яйцата се разбиват със захарта, към тях се прибавя киселото мляко с вече разтворената в него сода, а след това брашното и олиото. Може да се разбият на ръка или с миксер- става еднакво добре. Пече се между 20 и 40 минути на около 170/180 градуса в предварително загрята фурна-  това вече си зависи от големината на формата и от фурната и ще трябва да го следиш поне първия път и ако се наложи да го извадиш по-рано или да печеш по-дълго или на по-високи градуси. Аз слагам и фолио когато се запече отгоре, но не е още готов отвътре.
Моят фаворит е с орехи вътре и с шоколад отгоре или с пудра захар 😋

# 156
Зеленчуковото пюре го давах само в началото с малко АМ, после си го давах така, даже когато го приготвям аз го пасирах с част от водичка та, в която са се варили зеленчуците. С жълтъка действам лекичко, давам колкото едно бобче, през ден, слагам го натрошен в пюренцето. Днес му беше за 4ти път и реших да го запозная с оризова каша на Тюпфер. Дадох му 2 лъжички преди АМ следобяд. Обаче не знам тая каша кога да я давам. В 13:30 яде пюре, следващото хранене е в 16:30.Тогава ли?Следващото хранене е в 19:30. Въпреки че педиатърката каза за следобедна закуска да го предлагам. За сега яде 6 пъти и последното хранене е в 22:30

# 157
Почерпка за нашата 7-ма месечинка 💗

Фам, в половината количество пюре го слагам първите пъти, ако не го харесва да не хвърлям цялото количество.

Знаете ли докато се захранва с жълтък, което ще отнеме 2 седмици дали може да се дават други нови храни в дните без жълтък? Искаше ми се да ѝ дам банан...
Ирмир,честита ви месечинка 💚💋🍰
Да ви е жива и здрава куклата и много да ви радва.
И ние утре ставаме на 7 месеца,чудя се дали да започна с месните пюрета.Жълтък още не съм давала,той преди или след тях е.. много се обърквам.После пък този глутен 1 месец 😳🙄
Аз каши давам 16,16:30ч,ако не се случи нещо извънредно.
Аз нещо бях решила,че се разболявам,лошо ми беше,носа ми запушен и чаках и да ли дойде,ама уви...оказах се бременна.В шок съм и не знам какво да правя,исках да споделя с някой,а вие сте ми едни от най близките💚

# 158
Сладурчеее :* :* оле мале ами нека аз първа се включа. Обикновено проверявам на няколко дни форума, но ето на сега как прочетох съобщението ти.
Със сигурност си в шок- вярвам ти! :* Прегърдки и целувки кой знае каква каша ти е в главата в момента. Моята мечта отпреди да имам ревливо бебе ми е да имам три деца- две близначета и един совободен електрон. Та ето ти може да я осъществиш ; ). За нищо не трябва да бързаш да вземаш решение сега, сякаш е добре човек първо да се успокои за няколко дена и да осъзнае какво му се случва. Все пак и специалист трябва да каже рисковете за теб и плода във всички варианти и съм сигурна, че всичко ще приключи с най-доброто решение за теб самата. Факторите са много- твоята възраст, емоционално състояние, желанието с половинката ти за многолюдна челяд. Сигурна съм, че би се справила страхотно като майка ако има шанс плодът да бъде износен безопасно от тялото ти :* Пълна къща със сладурчета хем да минават всички по реда си накуп хехехе . Много е лесно да го кажа, но е трудно да го направиш- не го мисли сега, изчакай няколко дена, за да ти се разиграят сценарии в главата и по-добре да каже специалист какви са рисковете :* Повтарям се, но силни силни прегръдки

# 159
Почерпка за нашата 7-ма месечинка 💗

Фам, в половината количество пюре го слагам първите пъти, ако не го харесва да не хвърлям цялото количество.

Знаете ли докато се захранва с жълтък, което ще отнеме 2 седмици дали може да се дават други нови храни в дните без жълтък? Искаше ми се да ѝ дам банан...
Ирмир,честита ви месечинка 💚💋🍰
Да ви е жива и здрава куклата и много да ви радва.
И ние утре ставаме на 7 месеца,чудя се дали да започна с месните пюрета.Жълтък още не съм давала,той преди или след тях е.. много се обърквам.После пък този глутен 1 месец 😳🙄
Аз каши давам 16,16:30ч,ако не се случи нещо извънредно.
Аз нещо бях решила,че се разболявам,лошо ми беше,носа ми запушен и чаках и да ли дойде,ама уви...оказах се бременна.В шок съм и не знам какво да правя,исках да споделя с някой,а вие сте ми едни от най близките💚
Ехеее, Сладурчеее, каква новина ❤ Шокираща, объркваща, и след борба със стерилитет ако не се лъжа...Каквото и да решите ще е най-доброто. Аз не смея да давам съвети, ужасно пристрастна съм...стига финансово да ви стигат силите...

Жълтъкът от 6-ти месец по едни препоръки, от 8-ми по други. Аз избрах 7-ми, месото след това ще давам.

# 160
Аз знам, че първо е месото после жълтък.

Сладурче лол каква новина! Честито! Hug
Вероятно си в малък шок, помисли добре, консултирай се док и ако се чувствате добре дай боже всичко да е наред! Моя позната въщо забременя след по-малко от година от първото и сега си има и второ здраво бебче! Желая ти успех и всичко да се развие както ти искаш! Heart

# 161
Еха, сладурче! Страхотна новина, от сърце желая всичко да е наред и тихичко честито ♥️

# 162
  • Sofia
Сладурчеее! Каква новина! Очаквах, че скоро ще имаме такива новини! В групата на баткото точно по това време се случиха много новини Simple Smile

Желая ти спокойствие за теб и съпруга ти и заедно да вземете най-правилното решение! Вие и само вие сте важни в случая! Прегръдки!

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 11:33 от Suprema

# 163
Сладурче тихичко честито Hug
В началото е трудно ,но всичко се нарежда с времето . Сега голямата на 2 г и 2 м малката на 5 м понякога трудно, но на моменти доста забавно.

За да няма изненади другия месец май ще сложа спирала 🙊

# 164
Ехаа Сладурче каква новина, сигурна съм, че си в шок. Силни прегръдки, много спокойствие, за да вземете правилното за вас решение 🤗

Общи условия

Активация на акаунт